Dabar populiaru
Publikuota: 2017 liepos 9d. 10:00

Vasariški pietūs viename puode: žuvies ir šviežių daržovių troškinys

Žuvies troškinys
Vida Press nuotr. / Troškinys

Vasarą smagu kepti maistą lauke aplink šurmuliuojant kompanijai ir nelinksma rymoti prie puodų virtuvėje, kai oras kviečia į lauką. Neblogas variantas tokiu atveju – patiekalas viename puode, kuris išverda vos per pusvalandį. Išbandykite itin paprastą troškinį su žuvimi ir daržovėmis, tik pabaigoje nepamirškite gausiai užberti šviežių žalumynų. Rezultatas – vasaros skonių ir aromatų puokštė!

Ingredientai (3-4 valgytojams):

  • 2 nemažos jūrinės žuvys (idealiai tinka menkė ar jūros lydeka), išdarinėtos, nuskustais žvynais ir be galvų, tačiau su oda ir kaulais;
  • 3 šviežio derliaus morkos;
  • 1 poras;
  • 10-12 šviežių bulvių;
  • 500 ml daržovių sultinio (tinka ir paruoštas iš ekologiško sultinio kubelio);
  • 100 ml grietinėlės;
  • po kelias šakeles krapų ir petražolių, keli svogūnų laiškai;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Žuvį nuplauname ir gana stambiai skersai supjaustome – iš viso turime gauti 12-14 gabaliukų.

2. Porą ir morkas supjaustome 0,5 cm griežinėliais, bulves kiek storesnėmis riekėmis. Žoleles ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustome ir atidedame į šoną.

3. Puode storu dugnu ar troškintuve ištirpdome sviestą ir aliejų, vos tik sviestas išsilydo, dedame porus ir pakepiname, kad suminkštėtų – maišome ir stebime, kad nepradėtų ruduoti.

4. Vos tik porai suminkštėjo, trumpam nuimame puodą nuo ugnies ir susluoksniuojame visą patiekalą: ant porų tolygiai paskirstant dedame sluoksnį morkų, ant morkų – žuvį (idealu, jei tilptų vienu sluoksniu).

5. Puodą grąžiname ant ugnies ir palengva užpilame karštu jau paruoštu sultiniu, taip, kad jis apsemtų žuvį, įberiame po žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų.

6. Ant žuvies viršaus lygiu sluoksniu suberiame bulves (jos neturi mirkti sultinyje – virs garuose). Nemaišome!

7. Ant vidutinės ugnies uždengtame puode patiekalą verdame apie 20 min. – kol bulvės ant viršaus bus išvirusios.

8. Vos tik bulvės išvirė, supilame ant viso patiekalo grietinėlę ir pabarstome pasiruoštais žalumynais. Nukeliame ant ugnies ir paliekame pastovėti 5-7 min.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

49:40
01:06
01:03

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką