Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gegužės 24d. 16:00

„Vegan Pipiro“ receptas: avižiniai keksiukai su šokoladu

Tinklaraštininkai ir jų kepti keksiukai
„Vegan Pipiras“ nuotr. / Tinklaraštininkai ir jų kepti keksiukai

Puiki šių veganiškų ir labai skanių keksiukų savybė – jie traškūs išorėje ir drėgni viduje, tokie, kokius daugelis ir mėgstame. Ypatingų ingredientų neprireiks, tad tikrai verta išbandyti!

Ingredientai:

  • 3 puodeliai pilno grūdo avižinių dribsnių;
  • 120 g veganiško sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. kokoso pieno tirštosios dalies;
  • 1/2 puodelio vandens;
  • 2 valg. šaukšt. kepimo miltelių (mes naudojome naminius);
  • 3-4 valg. šaukšt. nerafinuoto cukranendrių cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 20 g juodo šokolado (mes naudojome naminį).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Avižinius dribsnius sumalkite elektriniame smulkintuve.

3. Sumaišykite vandenį, ištirpintą sviestą ir kokoso pieno kietąją dalį.

4. Gautus avižų miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska.

5. Sumaišykite sausuosius ingredientus su šlapiaisiais, o tada šaukštu dėliokite gautą tešlą į keksiukų formos duobutes. Į kiekvieną dar įspauskite po šokolado gabalėlį.

6. Kepkite keksiukus apie 15 min., kai iškeps leiskite visiškai atvėsti ant grotelių.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Avižiniai keksiukai su šokoladu
„Vegan Pipiras“ nuotr./Avižiniai keksiukai su šokoladu

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria

Video

00:30
02:16
01:00

Visi į lauką!

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Namų šefas

Konkursas
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką