Dabar populiaru
Publikuota: 2018 vasario 24d. 19:30

„Vegan Pipiro“ receptas. Įdarytos paprikos: paprastai, sočiai ir vos 4 ingredientai

Tinklaraštininkai ir jų ruošta grikiais įdaryta paprika
„Vegan Pipiras“ nuotr. / Tinklaraštininkai ir jų ruošta grikiais įdaryta paprika

Šis ypač paprastas receptas tikrai patiks grikių mėgėjams, nes būtent jais ir įdarome paprikas. Jokia paslaptis, jog šie produktai – paprikos ir grikiai - maistingi, suteikiantys sotumo. Beje, įdaru prikimšome skirtingų spalvų paprikas – žaliąją, raudonąją, geltonąją ir oranžinę! Mūsų šeimos favoritėmis tapo geltona bei oranžinė, o jūs išsirinkite savąją.

Ingredientai:

  • 1 puodelis grikių, kepintų;
  • 5 morkos
  • 500 g brokolių;
  • 5 paprikos (patinkančių spalvų);
  • maltų pipirų mišinio;
  • druskos (mes naudojome „Alpen bergkern“);
  • ekologiško rapsų aliejaus kepimui (tinka ir kitoks);
  • pomidorų tyrės, patiekimui.

Gaminimas:

1. Grikius nuplaukite ir išvirkite filtruotame vandenyje (tik nepervirkite!). Mes dažniausiai verdame labai paprastai: suberiame grikius į vandenį, palaukiame, kol pradės stipriai virti, tada išjungiame kaitrą ir paliekame brinkti. Išbrinksta taip, kad nelieka vandens pertekliaus.

2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite šiaudeliais.

3. Brokolį nuplaukite ir susmulkinkite (kuo smulkiau).

4. Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek riebalų berkite morkas ir brokolius. Pašildykite kelias minutes, kol pradės minkštėti.

5. Išvirtus grikius sumaišykite su brokoliais, morkomis, pipirais, druska.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros.

7. Nupjaukite paprikų viršūnėles kotelio pusėje (to, ką nupjovėte, neišmeskite, bet panaudokite kitiems patiekalams). Iš paprikų vidaus atsargiai išskobkite sėklas.

8. Į paruoštas paprikas pridėkite įdaro ir dėti į kepimo formą. Uždenkite kepimo popieriumi. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 min.

9. Kepimo trukmę reguliuokite patys, mums skaniausia, kai paprika išlieka traški, o ne minkšta. Jei jums patinka minkšta, tada kepkite ilgiau.

10. Galima valgyti tiesiog tokias, nes paprikos nėra sausos, o galima paskaninti pomidorų tyre – kaip jums skaniau.

„Vegan Pipiras“ nuotr./Grikiais įdaryta paprika
„Vegan Pipiras“ nuotr./Grikiais įdaryta paprika

„Vegan Pipiras“ – tai veganiškai (be pieno, kiaušinių, mėsos, žuvies ir kitų gyvulinių produktų) gyvenančios šeimos tinklaraštis. Juos pažįsta tie, kurie domisi sveika mityba. Šiame tinklaraštyje šeima dalijasi žiniomis apie savo mitybą, apie tai, ką valgo kiekvieną dieną. Čia rasite įvairių receptų, patarimų ir kitų šeimos džiaugsmų.

Tinklaraščio paskyros socialiniame tinkle Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Praktiški patarimai

Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką