Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Veganiška, sveika ir greita: kukurūzų burbuoles kepsninėje skrudina Dalia, neatsivalgo – visa šeima

Prabilus apie kepsninėje ruošiamus valgius, dažnam prieš akis iškyla sultingų mėsos patiekalų vaizdai, lydimi uoslę kutenančio dūmų kvapo. Juo susigundžiusi, prieš keletą metų nuosavą grilį kieme įkurdino 15min skaitytojos Dalios šeima Kauno rajone. Neseniai mitybą iš visavalgiškos į veganišką pakeitę kauniečiai kepsninės neatsisakė. Netgi priešingai: eksperimentuoja su ja dar dažniau, ieškodami neatrastų derinių ir įdomesnių augalinės kilmės produktų ruošimo būdų.
Kukurūzų burbuolės
Kukurūzų burbuolės / 123rf.com nuotr.

„Vegetariškus ir veganiškus gaminius kepsninėje paruoši įmanoma itin gardžiai. Pradedant daržovėmis salotoms ir sriuboms, tęsiant fachitomis, suvožtiniais, baigiant įvairiais kepsneliais ir sojų dešrelėmis. Puikus pasirinkimas pietums ir lengvai vakarienei“, – pasakoja Dalia.

Mėgstamiausių kaunietės daržovių asorti rudeniop pradeda vyrauti kukurūzų burbuolės. Ant serviruoto pietų stalo vieną populiariausių grūdinių augalų pasaulyje Dalia pirmąkart patiekė prieš metus.

„Ilgą laiką kukurūzai mano akyse buvo tik maistinga daržovė, konservuota skardinėje. Tačiau užteko išvykti į Pietų Ameriką, kad atrastume kukurūzus. Pradžioje – kaip neblogą gatvės maistą, galiausiai – kaip puikią žaliavą griliui“, – teigia 15min skaitytoja Dalia.

Aštrios kukurūzų burbuolės su kmynais

„Scanpix“ nuotr./Kepti kukurūzai
„Scanpix“ nuotr./Kepti kukurūzai

Reikės:

  • 4 kukurūzų burbuolių
  • 2 arbatinių šaukštelių kmynų
  • 2 arbatinių šaukštelių maltos, rūkytos saldžiosios paprikos
  • 1 arbatinio šaukštelio klasikinio aitriųjų paprikų prieskonių mišinio
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 smulkintų (tarkuotų) česnako skiltelių
  • 2 valgomųjų šaukštų gryno alyvuogių aliejaus
  • 1 žaliosios citrinos sultims

Paruošimas:

Ingredientus sumaišome dubenyje, perpjauname žaliąją citriną, išspaudžiame sultis. Šiuo mišiniu įtriname nuplautas, nuluptas kukurūzų burbuoles. Valandai paliekame, kad skoniai geriau įsigertų.

Įkaitiname grilį. Kepame ant tiesioginės, vidutinio karštumo ugnies apie 12–15 minučių. Tol, kol ant burbuolių ims ryškėti grotelių žymės. Vartome kas 3–4 minutes.

Skaniausios – tik ką iš kepsninės, tinkamos lengvai vakarienei, salotoms, su ryžiais arba kaip garnyras šalia pagrindinio patiekalo.

Skanaus!

Pasidalinkite ir jūs savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių! Konkursas tęsiasi iki rugpjūčio 17 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius