Dabar populiaru
Publikuota: 2020 birželio 2d. 09:06

Veganiška vasara: 17 nuostabių receptų – nuo šaltibarščių iki uogų desertų

Veganiška „Panna Cotta“
Luko Balandžio / 15min nuotr. / Veganiška „Panna Cotta“

Kone kiekviena vasaros savaitė pasiūlo naujų sodo ir daržo gėrybių, tad šiltąjį sezoną itin paprasta maitintis tik augalingais patiekalais. Nesvarbu, ar veganinės mitybos principų laikotės jau seniai, o gal norite startuoti ar maitintis taip tik retkarčiais, tikime, jus įkvėps šis lengvų, vasariškų veganiškų patiekalų receptų rinkinys!

Receptai
Receptas: Veganiška „kiaušinienė“
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 38
Kaip gaminti
  1. Sojų varškės sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite į jį smulkiai supjaustytą česnaką. Šiek tiek pakepinkite ir suberkite sojų varškės sūrį.
  3. Vis pamaišydami, kad neprisviltų, apkepkite. Pagardinkite ciberžolių milteliais, pagal skonį pasūdykite. Kepkite dar kelias minutes.
  4. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis, traškiomis salotomis. „Kiaušinienė“ gardi apibarstyta šviežiais krapais, kalendrų lapeliais ar kitokiais žalumynais. 
Ingredientai
Varškės sūris: 150.00 g (sojų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (½ - miltelių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kokosų (tinka ir kitoks skirtas kepimui))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas „tuno“ salotų sumuštinis
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 13
Kaip gaminti

1. Avinžirnius sutrinkite šakute palikdami vieną kitą gabalėlį. Svogūno laiškus susmulkinkite.

2. Sumaišykite avinžirnius su svogūno laiškais, kukurūzais, krapais, pipirais, druska, garstyčiomis (jei nemėgstate, galite dėti mažiau ar visai atsisakyti) ir anakardžių „padažu“ (anakardžiai išmirkomi ir išplakami su vandeniu iki vientisos masės; taip pat tinka ir saulėgrąžų grietinė).

3. Tepkite ant duonos riekelių šių salotų ir mėgaukitės.

Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (kepalėlis šviesios bemielės)
Avinžirniai: 2.50 puodelis (jau išvirtų)
Svogūnų laiškai: 1.00 vnt. (pundelis)
Kukurūzai: 0.50 puodelis (konservuotų)
Krapai: 3.00 valg. š. (supjaustytų/šaldytų)
Druska: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.25 arbat. š. (arba pagal skonį)
Garstyčios: 0.50 arbat. š. (Dižono; nebūtinai)
Anakardžių riešutai: 2.00 valg. š. (anakardžių padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški šaltibarščiai be kefyro
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.1 / 27
Kaip gaminti

1. Sumalame saulėgrąžas su vandeniu, kad taptų beveik vientisa masė

2. Dedame į gautą masę česnaką, beriame druską, pilame citrinos sultis ir obuolių actą. Gerai išmaišome.

3. Supjautome burokus, agurkus. Sudedame į masę.

4. Pabarstome krapais ir tiekiame.

Ingredientai
Saulėgrąžos: 1.00 arbat. š. (mirkytų per naktį)
Vanduo: 3.00 st.
Druska: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (galite dėti ir 2)
Krapai: 3.00 vnt. (šakelės)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustos sultys)
Obuolių actas: 3.00 valg. š. (arba pagal skonį)
Burokėliai: 0.30 vnt. (stiklainio; marinuotų arba virtų naminių)
Agurkai: 2.00 vnt. (galite dėti ir 3)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška „lašiša“ iš morkų
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

1. Morkas gerai nuplaukite, dėkite į garų puodą, išvirkite, o tada atvėsinkite.

2. Atvėsusias morkas supjaustykite drožlėmis išilgai (patogiausia tam naudoti bulvių skustuką).

3. Sumaišykite citrinos sultis su aliejumi, druska, paprikos milteliais ir smulkintu nori (jo lapą galima sukarpyti žirklėmis).

4. Gautu padažu apliekite morkas, išmaišykite ir palikite per naktį, kad visi skoniai persipintų.

5. Formuokite sumuštinius iš speltų duonos, „lašišos“, pagardinkite sezamų sėklomis ir gražgarstės lapeliais.

Ingredientai
Morkos: 400.00 g
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Rūkyta malta raudonoji paprika: 2.00 arbat. š.
Jūržolės nori: 1.00 vnt. (lapas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
5.0 / 4
Kaip gaminti

1. Visus ingredientus gerai sumaišykite.

2. Kalafiorą perpjaukite išilgai taip, kad išeitų keli plokšti kelių cm storio griežiniai. Juos sudėkite į kepimo indą ir iš abiejų pusių ištepkite marinatu, likusius mažesnius kalafioro gabaliukus taip pat.

3. Palikite marinuotis 20–30 min.

4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min (režimas su vėjeliu ir kaitinimu iš viršaus).

Ingredientai
Tahini pasta: 4.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 valg. š.
Agavų sirupas: 1.00 valg. š.
Sojos padažas: 1.00 arbat. š.
Česnako milteliai: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Rūkyta malta raudonoji paprika: 0.50 arbat. š.
Kario prieskoniai: 0.50 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška smidrų tarta
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
5.0 / 2
Kaip gaminti

1. Nakčiai ar bent 2 val. užmerkite anakardžius.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

3. Išimkite šaldytą tešlą ir palike ją bent 15 min atitirpti. Atitirpusia tešla išklokite kepimo formą ir subadykite šakute, šonuose palikdami po porą centimetrų.

4. Nuplaukite smidrus ir nupjaukite sumedėjusius galiukus. Apvirkite juos apie 5 min. pasūdytame vandenyje, kol šiek tiek suminkštės. Išvirusius nupilkite šaltu vandeniu.

5. Paruoškite kremą. Į smulkintuvą dėkite mirkytus anakardžius, pilkite vandenį, agavų sirupą, citrinos sultis, berkite žiupsnį druskos ir sutrinkite viską iki vientisos kreminės masės.

6. Paskirstykite kremą ant visos tešlos, išskyrus šonus.

7. Tankiai išdėliokite smidrus ant anakardžių kremo. Apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi, užberkite druskos, pipirų ir smulkinto česnako.

8. Kepkite apie 15-20 min. ar kol tarta gražiai apskrus. Patiekite šiek tiek atvėsusią (skanu valgyti ir šaltą).

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 4.00 vnt. (lakštai (arba tiek, kad išklotumėte kepimo skardą); veganai renkasi be gyvūninės kilmės ingredientų)
Smidrai: 15.00 vnt. (arba pagal poreikį)
Vanduo: 0.25 st.
Anakardžių riešutai: 0.50 st.
Agavų sirupas: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustos sultys)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (arba pagal poreikį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas sotus daržovių troškinys
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 6
Kaip gaminti

1. Visų pirma reikia pasiruošti daržoves: kubeliais supjaustyti morką ir svogūną, tuomet šiek tiek apkepti.

2. Daržovėms suminkštėjus, į keptuvę reikia suberti sviestines pupeles, supilti smulkintus pomidorus, ir, viską sumaišius, užpilti puodeliu verdančiame vandenyje ištirpinto sultinio.

3. Tuomet keptuvę palikite ant ugnies maždaug dešimčiai minučių, kol sultinys beveik išgaruos. Gautą masę pagardinkite druska ir pipirais, jei mėgstate valgyti aštriau – dar ir maltų aštriųjų pipirų prieskoniais.

4. Galiausiai, suberkite į troškinį saują špinatų, ir viską gerai išmaišykite.

Ingredientai
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pupelės: 0.50 vnt. (skardinės konservuotų sviestinių)
Konservuoti pomidorai: 0.50 vnt. (skardinės)
Sultinys: 1.00 vnt. (kubelis daržovių)
Špinatai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Lęšius gerai nuplaukite keisdami vandenį, kol jis taps skaidrus, o tada užmerkite 24 valandoms.

2. Išmirkusius lęšius darsyk perplaukite, dėkite juos į kokteilinę, berkite druską.

3. Pilkite į kokteilinę tiek filtruoto vandens, kad apsemtų lęšius, o tada viską suplakite iki vientisos masės – tai užtruks apie 30-60 sekundžių.

4. Ant mažiausios kaitros įkaitinkite keptuvę, kurioje galima kepti be riebalų. Jei keptuvė didelė, pilkite į ją po pusę puodelio lęšių tyrės, jei maža, užteks ir ketvirčio puodelio.

5. Uždenkite keptuvę dangčiu, palaukite kol gerai aprasos. Tada apverskite paplotį, uždenkite ir vėl laukite, kol dangtis gerai aprasos.

6. Taip iškepkite visus papločius. Jie puikiai susisuka, tad dėkite mėgstamo daržovių įdaro ir skanaukite!

Ingredientai
Lęšiai: 250.00 g (raudonųjų)
Vanduo: 2.00 puodelis (mirkymui ir dar pagal poreikį tešlos ruošimui)
Druska: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spalvingos veganiškos salotos su žemės riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 25
Kaip gaminti

1. Iš pakelio išimtą tofu nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite stambokais kubeliais.

2. Iš apelsino sulčių, šaukšto sezamų aliejaus, keleto šaukštų sojos padažo ir prieskonių paruoškite marinatą; į jį įspauskite ir česnaką. Sudėkite tofu kubelius į skystį ir retsykiais gabalėlius jame pavartydami palikite pasimarinuoti apie 20–30 min.

3. Riešutus nuplaukite, palikite nudžiūti, o vėliau šiek tiek paskrudinkite orkaitėje arba sausoje keptuvėje.

4. Daržovių skustuku plonomis juostelėmis išilgai supjaustykite morką, agurką ir cukiniją.

5. Šlakelyje aliejaus vartydami apkepkite marinuoto tofu gabalėlius, kad pagelstų iš visų pusių.

6. Riešutus ir daržoves sumaišykite su užpilu iš balzaminio acto, sojos padažo ir sezamų aliejaus. Ant viršaus užberkite tofu gabalėlius iš keptuvės.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Morkos: 1.00 vnt. (stambi)
Tofu: 200.00 g (galite dėti pagal skonį)
Žemės riešutai: 1.00 sauja
Sojos padažas: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos)
Sezamų aliejus: 3.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malto)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas žaliasis daržovių karis su bolivine balanda
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 20
Kaip gaminti

1. Išvirkite bolivinę balandą.

2. Gilioje keptuvėje su lašeliu aliejaus apkepinkite supjaustytą baklažaną, grybus, smidrus.

3. Daržovėms ir grybams suminkštėjus, berkite druską, pilkite vandenį, dėkite kario pastą, pilkite kokosų pieną. Ragaukite ir, jeigu reikia, papildomai įpilkite vandens ar kokosų pieno (skoniui sušvelninti).

4. Leiskite minutę viskam sušilti, suberkite pupeles.

 

Ingredientai
Bolivinės balandos (kynva): 0.50 puodelis (nevirtos)
Baklažanai: 0.50 vnt.
Grybai: 100.00 g (Shiitake)
Smidrai: 5.00 g (jaunų)
Pupelės: 5.00 valg. š. (virtų raudonųjų)
Kokosų pienas: 200.00 ml
Vanduo: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Karis: 0.50 valg. š. (žaliosios pastos; arba galite naudoti bet kurią mėgstamą – raudoną ar geltoną kario pastą, taip pat Garam Masala ar Tikka Masala prieskonių mišinius (dėkite pagal skonį))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški makaronai su špinatų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 22
Kaip gaminti

1. Iš pradžių pasigaminau padažą. Į įkaitintą keptuvę įpyliau šaukštą aliejaus ir subėriau sukapotą česnako skiltelę. Pakepinau ne visą minutę ant vidutinės ugnies ir subėriau špinatus. Ugnį sumažinau, keptuvę uždengiau, kad špinatai suglebtų.

2. Atidengusi dangtį truputį pamaišiau, kad visi lapai gautų karščio ir susivyniotų, tačiau neprarastų gražios spalvos. Suglebus lapams ugnį išjungiau ir supyliau sojų grietinėlę. Tiršta grietinėlė kaipmat įkaito ir paskandino špinatų lapelius.

3. Viską pagardinau druska ir pipirais ir dar palikau minutei po uždengtu dangčiu pritraukti skonio.

4. Galiausiai keptuvės turinį supyliau į blenderį ir sumaliau iki tiršto padažo. Jį atidėjau į šalį.

 

5. Pagal instrukciją ant pakuotės išsiviriau spagečius – maniškiai virė sūdytame vandenyje 7 minutes.

8. Kai makaronai išverda ir skystį nupilame, į tą patį puodą su makaronais suberiame švarius ir sausus rukolos lapelius bei špinatų padažą. Viską gerai išmaišome ir krauname į lėkštes.

9. Apšlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi ir puošiame kedrų riešutėliais. Alyvuogių aliejus suteikia papildomo skonio gilumo, o riešutai lepina kontrastinga konsistencija.

Ingredientai
Spagečiai: 200.00 g (viso grūdo)
Grietinėlė: 150.00 ml (sojų)
Špinatai: 70.00 g (kuo daugiau špinatų, tuo jūsų padažas bus žalesnis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Gražgarstės: 1.00 sauja (nedidelė)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š. (paskrudintų keptuvėje)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška trinta keptų pomidorų sriuba su aromatinėmis žolelėmis ir kokosų aliejumi
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 23
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.

2. Pomidorų odelę šiek tiek įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Tuomet perpjaukite juos pusiau, sudėkite į gilų kepimo indą (ar skardą), apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir kapotais bazilikais (pasilikite 1 šaukštą bazilikų tolimesnei gamybai).

3. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 1 valandą. Po maždaug 30 minučių pomidorus apverskite ant kito šono. Keptus pomidorus ir išsiskyrusias jų sultis supilkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite.

4. Puode įkaitinkite kokosų aliejų ir jame apkepkite kapotus česnakus, kol jie taps aukso spalvos.

5. Supilkite trintus pomidorus, sudėkite pusę likusių žolelių ir pakaitinkite, kol užvirs. Paskaninkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite likusias aromatines žoleles ir skubiai patiekite.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Ingredientai
Pomidorai: 1300.00 g (apie 10 vidutinio dydžio gerai prinokusių pomidorų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 2.00 valg. š. (kapoti, švieži)
Kokosų aliejus 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (nedidelės skiltelės)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (kapoti, švieži)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški energijos rutuliukai su datulėmis ir saulėgrąžomis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 33
Kaip gaminti

1. Saulėgrąžas nuplaukite ir gerai nusausinkite.

2. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu berkite 3 puodelius avižinių dribsnių, datules, bananus bei kakavą ir susmulkinkite iki vientisos masės.

3. Gautą masę pilkite į dubenį ir įmaišykite avižinių dribsnių likutį.

4. Iš gautos masės formuokite norimo dydžio rutuliukus, o tada dėkite juos į šaldytuvą 1–2 valandoms, kad sutvirtėtų.

Ingredientai
Saulėgrąžos: 3.00 puodelis
Avižiniai dribsniai: 4.50 puodelis (greito paruošimo)
Datulės: 50.00 vnt. (natūralių)
Bananai: 2.00 vnt. (labai gerai prinokę)
Kakava: 3.00 valg. š. (be pridėtinio cukraus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška kokosinė „panna cotta“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 5
Kaip gaminti

1. Nedideliame prikaistuvyje užkaitinkite pusę kokosų pieno kiekio ir suberkite „agar agar“. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maišydami, kol „agar agar“ visiškai ištirps – tai gali užtrukti iki 10 min. Supilkite likusį kokosų pieną, išmaišykite, o tada išpilstykite gautą mišinį į paruoštus indelius.

2. Dėkite indelius į šaldytuvą bent 30 min. iki tol, kol ant viršaus pilsite braškių sluoksnį.

Pastabos:

  • Jei „agar agar“ neištirps, jausite tai pagamintame deserte;
  • Jei mėgstate saldžiau, į kokosų mišinį įberkite šiek tiek cukraus.

Pagaminkite braškių sluoksnį:

1. Nedideliame prikaistuvyje pakaitinkite vandenį su „agar agar“, kol standiklio drisbsniai ištirps – padėkite jiems pamaišydami plakimo šluotele. Įmaišykite sutrintas braškes.

2. Užpilkite gautą mišinį ant kokosų sluoksnio indeliuose, kuris jau turėjo sustingti šaldytuve.

3. Palaikykite šaldytuve bent 2 valandas. Prieš patiekiant dar pagardinkite šviežiomis uogomis ir/ar citrinos žievele.

Ingredientai
Kokosų pienas: 400.00 ml (riebaus)
Agaras: 7.50 arbat. š. (4,5 baltam sluoksniui ir 3 braškių sluoksniui)
Braškės: 120.00 g (šviežių, sutrintų; braškių sluoksniui)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (nerafinuoto; braškių sluoksniui)
Vanduo: 4.00 valg. š. (braškių sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški avietiniai-bananiniai ledai
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.4 / 8
Kaip gaminti

1. Sušaldytus bananus ir avietes sudedame į elektrinę kokteilinę, įpilame pieną; jeigu mėgstate saldžius gaminius, pasaldinkite masę šaukštu rudojo cukraus ar agavos sirupo. Plakite didžiausiu pajėgumu apie 1 min, kol konsistencija taps kreminė.

2. Valgykite su mėgstamiausiais priedais: šviežiais vaisiais, riešutais, mėtomis ar kt.

Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. (šaldyti, prieš tai supjaustyti)
Avietės: 1.00 st. (šaldytų)
Augalinis pienas: 2.00 valg. š. (geriausiai tinka kokosų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas braškinis desertas be pridėtinio cukraus
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.6 / 7
Kaip gaminti

1. Visus ingredientus sudedame į elektrinio smulkintuvo indą ir labai gerai išsukame. Išpilame į dubenį.

2. Desertą galima valgyti iš karto arba palaikyti valandą šaldytuve, tuomet masė labiau sustings. Jei viso iš karto nesuvalgysite, šaldytuve skanėstą laikykite iki trijų dienų.

Ingredientai
Braškės: 2.00 st.
Riešutų sviestas: 2.00 valg. š. (brazilinių arba graikinių riešutų)
Datulės: 6.00 vnt. (minkštos; galima dėti ir daugiau, jei mažesnės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Visų pirma nedideliais gabalėliais supjaustome braškes ir rabarbarus, puode sumaišome su cukrumi bei sirupu ir paliekame pastovėti.

2. Iki labai smulkių trupinių sumalame saulėgrąžas. Dedame avižų dribsnius ir malame dar kelias minutes, kol virs miltais. Sudedame visus sausus ingredientus, dar šiek tiek pamalame.

3. Į Smulkintuvą dedame taip pat it datules, riešutų sviestą, kokosų aliejų ir malame, kol susiformuoja vientisa gana lipni masė. Jeigu ji atrodo per sausa, įpilame dar kelis šaukštus kokosų aliejaus ir įdedame kelis šaukštelius riešutų sviesto. Jei trūksta saldumo ir drėgmės, galima įdėti kelis šaukštus agavų sirupo.

4. 2/3 gautos masės dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir pirštais arba puodelio dugnu gerai suspaudžiame. Šiek tiek užkeliame kraštus. Pagrindas neturėtų būti labai plonas, nes kitaip subyrės. Jį dedame kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 10 minučių.

 

5. Kol pagrindas kepa, braškes ir rabarbarus užverdame. Kai viskas suminkštėja ir išsiskiria sultys, sumažiname kaitrą ir įmaišome gysločių luobeles. Nukeliame nuo kaitros ir paliekame pastovėti apie 10 min.

6. Uogienę tolygiai paskirstome ant iškepusio ir pravėsusio pagrindo.

7. Ant viršaus trupiname likusią dalį tešlos ir dedame kepti 20 minučių, kol visus gražiai apskrunda.

8. Iškepusį pyragą atvėsiname ir dedame porai valandų į šaldytuvą, kad geriau sustingtų ir būtų lengviau pjaustyti.

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 300.00 g (pilno grūdo)
Saulėgrąžos: 45.00 g
Linų sėmenys: 20.00 g (maltų)
Datulės: 90.00 g (minkštų)
Kokosų palmių cukrus: 70.00 g (35 g pagrindui ir 35 g (ar kiek daugiau) uogienei)
Kokosų miltai: 35.00 g
Kokosų aliejus: 0.50 puodelis (ištirpinto)
Riešutų sviestas: 0.30 puodelis (migdolų ar žemės riešutų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Braškės: 200.00 g (šviežių; uogienei)
Rabarbarai: 230.00 g (uogienei)
Datulių sirupas: 3.00 valg. š. (arba agavų/klevų; uogienei)
Balkšvųjų gysločių sėklų luobelės: 2.00 valg. š. (uogienei)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Šiuolaikiškos studijos

Video

00:38
00:18
29:38

Esports namai

Susikurk savo vasaros namus su IKEA

URBAN˙/

Šaltibarščiai
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką