Dabar populiaru
15min ŽIŪRĖK
Publikuota: 2019 balandžio 18d. 12:00

Velykų stalui – tradiciniai ir netikėti užkandžiai: paštetai, užtepėlės, suktinukai

Užkandžiai Velykų stalui
Vida Press nuotr. / Užkandžiai Velykų stalui

Velykas tradiciškai švenčiame šurmuliuojančiame būryje – dažnai vienuose namuose susirenka jei ne visa, tai bent pusė giminės! Kai žmonių prie stalo nemažai, kol kepa ar verda pagrindinis patiekalas, pasiūlykite paskanauti namuose ruoštų užkandžių!

Receptai
Receptas: Užkandukai su kiaušiniais ir žalumynais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 22
Kaip gaminti
  1. Baltą duoną paskrudinkite.
  2. Kiaušinius kietai išvirkite. Atvėsinkite ir susmulkinkite.
  3. Jogurtą pagardinkite pipirais, pasūdykite ir sumaišykite su garstyčiomis.
  4. Ant skrudintos baltos duonos dėkite smulkintų kiaušinių, apšlakstykite jogurto ir garstyčių padažu.
  5.  Ant užkandukų viršaus dėkite po kelias riekeles agurko ir ridikėlių. Apibarstykite šviežiais pipirnių daigeliais.
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Duona: 4.00 riekės (baltos)
Ridikėliai: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Daigintos pipirnės: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 32
Kaip gaminti
  1. Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės.  
  2. Avokadų sviestu ištepkite lavašą. Ant viršaus dėkite sluoksnį salotų, tada plonais šiaudeliais supjaustyto saliamio (gali būti ir kitokia mėgstama rūkyta dešra), galiausiai šiaudeliais supjaustytų paprikų ir agurko.
  3. Susukite lavašą į ritinėlį ir suraikykite vienodo dydžio gabalėliais.
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Saliamis: 200.00 g (arba kitos mėgstamos rūkytos dešros)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Prosciutto suktinukai
5 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.8 / 6
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite gražgarsčių lapelius ir sumaišykite su tepamu sūriu. Šią masę dėkite į konditerinį maišelį.

2. Išdėliokite kumpio juosteles ir ant jų kraštelių tepkite maždaug 1 cm storio sūrio masės juostelę. Kai tą padarysite, kumpį susukite.

Ingredientai
Parmos kumpis: 100.00 g
Gražgarstės: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.8 / 4
Kaip gaminti

1. Griliaus keptuvėje arba orkaitėje apskrudinkite iš abiejų pusių riekelėmis supjaustytą ciabatą.

2. Smulkiai susmulkinkite mėtas, meškinius česnakus ir bazilikus. Juos dėkite į lėkštę (užpildykite pusę lėkštės). Kubeliais supjaustykite mocarelą ir dėkite į kitą lėkštės pusę. Ant lėkštėje esančių produktų užbarstykite šiek tiek druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, užtarkuokite apelsino žievelės.

3. Į švarų dubenėlį išspauskite 2 šaukštus apelsino sulčių, tiek pat citrinos sulčių ir 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Išmaišykite.

4. Švariai nuplautus ir nusausintus šparagus perlaužkite ir nulūžusią apatinę dalį išmeskite (arba panaudokite verdant sultinį).

5. Liko sukonstruoti brusketą, tik tai reikia daryti prieš pat patiekiant.

6. Įkaitinkite griliaus keptuvę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir 2 minutes kepkite šparagus, išspauskite likusio apelsino sultis, pakratykite šparagus keptuvėje, pabarstykite šiek tiek druskos, dar 1 minutė ir šparagai paruošti.

7. Ant ciabatos klokite sluoksnį susmulkintų prieskoninių žolelių. Patogiausia tai iš karto padaryti su visomis riekelėmis. Tada dėkite moracelos kubelius ir galiausiai papuoškite šparagu. Valgykite iš karto, nes jei ilgai laikysite, ciabata praras savo traškumą.

Ingredientai
Mocarelos sūris: 200.00 g (būtų idealu, jei naudotumėt mocarela di bufala)
Šparagai: 7.00 vnt.
Bazilikai: 20.00 g (šviežio)
Meškiniai česnakai: 15.00 g (šviežių)
Mėtos: 15.00 g (šviežių)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Čiabata: 1.00 vnt. (nedidelis kepaliukas)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų suktinukai su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 12
Kaip gaminti

Padažo gaminimas:

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną su česnaku. Kai svogūnas suminkštės, sudėkite pjaustytus pomidorus, kapotą baziliką ir pagardinkite padažą cukrumi, druska bei pipirais. Užvirinkite, sumažinkite liepsną ir troškinkite daržoves, kol pomidorai suminkštės.

3. Sutrinkite padažą panardinamu plakikliu ir pertrinkite per sietelį. Pertrintą padažą supilkite atgal į keptuvę ir dar kartą užvirinkite.

Suktinukų gaminimas:

1. Riešutus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais bei dideliu žiupsniu druskos didelėje lėkštėje.

2. Dubenėlyje atskirai išplakite kiaušinius.

3. Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais išilgai, per visą ilgį. Kiekvieną griežinėlį patepkite plaktu kiaušiniu bei lengvai paspausdami padenkite džiūvėsėliais su riešutais. Paruoštus griežinėlius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje arba karštoje (200 laipsnių) orkaitėje, kol baklažanai iškeps.

4. Ant atvėsusio griežinėlio dėkite fetos gabaliuką ir susukite suktinuką. Jei jūsų turimi baklažanai trumpi, galima vienam suktinukui sudėti du griežinėlius. Suktinuką sutvirtinkite dantų krapštuku arba siūlu.

5. Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 minučių.

6. Kol suktinukai kepa, pasiruoškite svogūno laiškus – supjaustykite juos plonomis juostelėmis ir pamerkite į šaltą vandenį.

7. Iškepusius suktinukus apriškite svogūno laiško juostele prieš tai pašalinę pagalbines priemones (siūlus ar dantų krapštukus).

8. Patiekite su pašildytu pomidorų padažu.

Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt. (suktinukams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (suktinukams)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų; suktinukams)
Fetos sūris: 50.00 g (suktinukams)
Graikiniai riešutai: 50.00 g (suktinukams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį suktinukams ir padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį suktinukams ir padažui)
Svogūnų laiškai: 5.00 vnt. (suktinukų papuošimui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis; padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Pomidorai: 800.00 g (padažui)
Bazilikai: 50.00 g (kapoto; padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paprastas ir skanus vištos kepenėlių paštetas
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 27
Kaip gaminti

1. Kepenėlės nuplaukite, nusausinkite ir išpjaustykite visas plėves bei pažaliavusias vietas. Išpjaustydami stenkitės, kad gabaliukai būtų panašaus dydžio.

2. Gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite į ją pusę sviesto kiekio, pilkite aliejų. Sudėkite kepenėles ir kepkite po 5 min. kiekvieną pusę. Išjunkite viryklę, uždenkite keptuvę ir palikite, kol atvės. Kepenėlės turi būti iškepusios, bet neperkepusios – kai perpjausite gabaliuką, turi būti dar rausvas viduje. Perdėkite kepenėles į gilų dubenį, o keptuvę išvalykite.

3. Grūstuvėje ar nedideliame dubenėlyje česnaką sutrinkite su druska (galite tam naudoti kočėlo galą ar medinį šaukštą). Įkaitinkitę keptuvę, ištirpinkite likusį sviestą, sudėkite česnaką su druska, supilkite brendį, suberkite žoleles. Viską užvirinkite ir nuimkite nuo ugnies, o tada supilkite ant kepenėlių.

4. Visą ingredientų mišinį sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Tada tą masę sudėkite į vieną didelį indą ar kelis mažus indelius.

5. Jei norite, pašteto viršų galite užpilti lydytu sviestu – sluoksnelis turėtų būti 1–2 mm storio. Sviesto sluoksnelis neleis apdžiūti pašteto viršui. Tačiau jei ruošiatės paštetą labai greit suvalgyti, sviesto sluoksnis nėra būtinas.

Laikykite paštetą šaldytuve.

Ingredientai
Vištų kepenėlės: 600.00 g
Sviestas: 90.00 g
Provanso žolelių prieskoniai: 1.50 arbat. š. (arba čiobrelių)
Brendis: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Humusas su saldžiosiomis bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.

2. Saldžiąsias bulves nuskuskite ir supjaustykite ritinėliais. Sudėkite juos į skardą ir apšlakstykite aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Kepkite apie 20 minučių, kol batatai bus minkšti.

3. Virtuviniame kombaine išsukite avinžirnius, batatus, vandenį, aliejų ir tahini. Jei masė per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens ir aliejaus. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.

4. Tiekite su daržovių lazdelėmis arba sūriais krekeriais.

Ingredientai
Saldžiosios bulvės: 3.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (1 šaukštas bulvių kepimui ir 2 humusui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (bulvėms)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (bulvėms)
Aitriosios paprikos dribsniai: 1.00 žiupsnelis (arba prieskonių mišinio „Harissa“; bulvėms)
Avinžirniai: 310.00 g (garuose ruoštų; humusui)
Vanduo: 2.00 valg. š. (humusui)
Tahini pasta: 2.00 arbat. š. (humusui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 3
Kaip gaminti

1. Morką sutarkuokite burokine tarka, svogūną supjaustykite smulkiai ir pakepinkite ant aliejaus kelias minutes. Įpilkite 1 valg. šaukšt. vandens ir patroškinkite kelias minutes uždengę keptuvę dangčiu.

2. Pasmulkinkite pomidorus ir visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą bei sutrinkite iki vientisos masės.

3. Užtepėlę skanu valgyti su duona ir daržovėmis.

 

Ingredientai
Avinžirniai: 100.00 g (virtų)
Džiovinti pomidorai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 0.50 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinė)
Vanduo: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Žolelės: 1.00 žiupsnelis (mėgstamų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų ir pomidorų užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 8
Kaip gaminti

1. Svogūną ir papriką supjaustykite smulkiais gabalėliais.

2. Svogūną apkepkite augaliniame aliejuje, kol pagels, ir nuimkite nuo ugnies.

3. Į atskirą indą sudėkite pakeptus svogūnus, pjaustytą papriką ir berkite šiek tiek mairūno.

4. Baklažanus suvyniokite į foliją ir apie 20 minučių kepkite orkaitėje. Vėliau nulupkite baklažano odelę.

5. Supjaustykite ir troškinkite su svogūnu bei paprika apie pusvalandį.

6. Pomidorus kelioms sekundėms panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite odelę ir smulkiai supjaustykite minkštimą.

7. Sumaišykite su jau patroškintomis daržovėmis ir troškinkite dar apie 10 minučių.

8. Gautą masę labai gerai sumalkite elektrine trintuve ir patiekite ant stalo su mėgstama duonele.

Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Špinatų užtepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 30
Kaip gaminti
  1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir sumeskite į elektrinio smulkintuvo indą. Kartu su špinatais suberkite česnakus, tarkuotą parmezaną, druską.
  2. Anakardžius ir saulėgrąžas šiek tiek pakepinkite sausoje keptuvėje ir taip pat suberkite į smulkintuvą.
  3. Viską susmulkinkite iki vientisos masės.
  4. Galiausiai supilkite alyvuogių aliejų ir dar šiek tiek paplakite.
  5. Patiekite su skrebučiais, trapučiais, prancūzišku batonu ar itališka čiabata, įvairiomis duonelėmis. Galite tepti ir ant lavašo bei susukti į ritinėlį.
Ingredientai
Špinatai: 200.00 g (šviežių lapelių)
Anakardžių riešutai: 1.00 sauja (saujelė)
Saulėgrąžos: 1.00 sauja (saujelė lukštentų)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tyro)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rūkytos žuvies užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 63
Kaip gaminti
  1. Džiovintus grybus pamirkykite, kol šiek tiek suminkštės. Smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu.
  2. Rūkytos žuvies mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų, atidžiai žiūrėkite, kad neliktų jokių ašakų.
  3. Žuvį, kepintus grybus ir visus kitus nurodytus produktus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Užtepėlė bus skanesnė, jei bent pusvalandį palaikysite šaldytuve. Galite jos pasigaminti daugiau.
  5. Sukrėskite į stiklainiuką ir galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

 

Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (karštai rūkytos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Grybai: 100.00 g (džiovintų baravykų arba kitų grybų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - šviežių sulčių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ridikėlių traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 11
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
  2. Ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei neturite tokios, tiks bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio.
  3. Suberkite paruoštus ridikėlių griežinėlius į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 40 sek., kad suminkštėtų. Nuimkite plėvelę, nupilkite skystį ir gerai nusausinkite.
  4. Perdėkite gerai nusausintus ridikėlius į kitą dubenį. Supilkite į jį alyvuogių aliejų ir suberkite prieskonius. Gerai sumaišykite.
  5. Ridikėlių griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Griežinėlius dėliokite vieną šalia  kito vienu sluoksniu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Tuomet apverskite, sumažinkite temperatūrą iki 110 ºC  ir kepkite dar apie 20 minučių. Kepimo laikas labai priklauso nuo griežinėlių storio, todėl nuolat stebėkite juos kepimo metu.
  7. Iškepusius ridikėlių traškučius išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Patiekite netrukus.  
Ingredientai
Ridikėliai: 20.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Karis: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (česnakinė ir paprasta)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 43
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių smulkiai supjaustykite pievagrybius, krapus ir česnakus.
  2. Tuomet gana smulkiai sutarkuokite sūrį, nes geriau išsilydys ir pasiskirstys pati masė. Sumaišykite viską su majonezu.
  3. Apie 5–10 min. kepkite orkaitėje batoną, prieš tai supjaustę jį plonomis riekelėmis, – taip užtepėlė neperkeps, o pats batonas skaniai apskrus.
  4. Ant apkepusių riekelių tepkite užtepėlę ir pašaukite juos darsyk į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 15 minučių. Papuoškite riekelių viršų keliomis šviežių krapų šakelėmis ir tiekite į stalą!

Skanaus!

Ingredientai
Batonas: 1.00 vnt. (prancūziškas)
Majonezas: 50.00 g
Pievagrybiai: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Krapai: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Suktinukai su keptomis daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.9 / 11
Kaip gaminti
  1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, ant grotelių kepkite, kol odelės susiraukšlės. Nulupkite.
  2. Pomidorus ir agurkus supjaustykite stambesniais gabalėliais, svogūną nulupkite, padalykite į šešias dalis.
  3. Daržoves sudėkite į specialų folijos padėkliuką su skylutėmis apačioje ir šiek tiek pakepinkite – jos turi apskrusti, bet neištižti.
  4. Nuimtas daržoves sudėkite į dubenį su paprikomis. Iš aliejaus, kapotų česnakų, mango, išvalytos aitriosios paprikos, žalumynų ir citrinų sulčių sutrinkite padažą, įmaišykite šaukštelį medaus.
  5. Padažu apliekite daržoves. Į keptus lietinius krėskite po kelis šaukštus įdaro, juos  susukite voleliu, užlankstykite galus ir labai trumpai pakepkite karštame aliejuje arba ant grotelių orkaitėje.
Ingredientai
Lietiniai: 8.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Agurkai: 2.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Mangas: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelė)
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 valg. š. (įvairių, kapotų)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Medus: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 30.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų ir žalumynų užtepėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 20
Kaip gaminti
  1. Apelsiną, citriną gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą. Imbiero šaknį nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite. Nuplautus česnakų laiškus susmulkinkite.
  2. Į puodą supilkite žuvų sultinį, vermutą, įmeskite lauro lapą, suberkite pipirus. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite ir virkite apie 10 minučių. Iš atvėsusios žuvies išrinkite ašakas.
  3. Tepamąją varškę ištrinkite su tarkuotais imbierais. Sudėkite smulkintą žuvį, svogūnus, supilkite apelsino sultis. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Įmaišykite smulkintus česnakų laiškus. Tiekite su skrudinta tamsia ar šviesia itališka duonele.   
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g
Vermutas: 4.00 valg. š.
Žuvies sultinys: 150.00 ml
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Pipirai: 6.00 vnt. (po kelis kvapiuosius ir juoduosius)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis)
Varškė: 150.00 g (tepamoji)
Laiškiniai česnakai: 1.00 sauja
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 90
Kaip gaminti
  1. Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.
  2. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite.
  3. Paklokite ant stalo lavašo lakštą, ištepkite įdaru, susukite į ritinėlį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir bent porą valandų palaikykite šaltai.
  4. Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir patiekite kaip užkandį.
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krabų lazdelės: 100.00 g
Lašiša: 50.00 g (sūdytos)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (kapotų)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Lavašas: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvies paštetas
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 18
Kaip gaminti

1. Žuvį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su baltymais. Suberkite prieskonius ir, įstačius į didesnį indą su ledu, trinkite maišikliu, plona srovele pildami  grietinėlę. Kai masė pasidarys vienalytė ir puri, suberkite šaldytas daržoves (neatšildykite!). Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

2. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu pateptą pašteto formą, uždenkite aliuminio folijos lakštu, įstatykite į skardą su vandeniu ir apie 40 min. kepkite 190`C karštumo orkaitėje. Ataušinkite iki kambario temperatūros ir per naktį laikykite šaldytuve.

3. Prieš patiekdami išverskite iš formos ir apibarstykite žalumynais.

 

Ingredientai
Žuvis: 300.00 g (sterko arba kitokios baltos žuvies)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Grietinėlė: 300.00 ml (35 % riebumo)
Šaldyti žirneliai: 200.00 g (ir morkų mišinys)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Sviestas: 2.00 valg. š. (formai patepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiška žalumynų užtepėlė
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 13
Kaip gaminti
  1. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, sumeskite į plakimo indą.
  2. Žoleles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius, plonąją kotelio dalį palikite.
  3. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, sumeskite į indą su prieskoninėmis žolelėmis ir paprika.
  4. Saldžiąsias paprikas išvalykite ir šiek tiek pasmulkinkite.
  5. Į indą su prieskoniais ir daržovėmis supilkite aliejų, citrinų sultis, sumeskite orkaitėje arba sausoje keptuvėje skrudintas pinijas, sukrėskite pestą ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  6. Galiausiai masę pagal skonį pasūdykite, įmaišykite parmezaną. Pagardą sukrėskite į švarų stiklainį ir prieš tiekdama atvėsinkite šaldytuve.
  7. Skanu valgyti su sviestu aptepta ruginės duonos riekele.
Ingredientai
Mėtos: 3.00 g (kelios šakelės)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Paprikos: 2.00 vnt. (po puse raudonos ir geltonos)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 1.00 valg. š.
Parmezano sūris: 2.00 arbat. š. (tarkuoto)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paštetas su alumi
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
2.3 / 3
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, netinkamas dalis išpjaustykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį puodą.

2. Minkštą jautieną irgi susmulkinkite, sumeskite į puodą su kepenėlėmis.

3. Į tą patį puodą sumeskite svogūną, vandenyje pamirkytus baravykus, trupintą bandelę, suberkite prieskonius, viską užpilkite alumi ir virkite, kol alus išgaruos.

4. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinį ir viską išsukite elektriniu plakik­liu. Jei manote, kad paštetas per skystas, galite į jį įberti šiek tiek džiūvėsėlių.

5. Paruoštą masę krėskite į riebalais išteptą karščiui atsparų indą. Jį įstatykite į didesnį indą su vandeniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min.

6. Gatavą paštetą atvėsinkite ir išdėliokite į stiklainėlius – ilgiau bus tinkamas valgyti.

Ingredientai
Veršiena: 200.00 g (kepenėlių)
Jautiena: 200.00 g (minkštos)
Kiauliena: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grybai: 2.00 vnt. (keli džiovinti baravykai)
Bandelė (pusė) 1.00 vnt.
Alus: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - džiovintų)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sveikuoliškas paštetas
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.2 / 10
Kaip gaminti

1. Saulėgrąžas užmerkite ir sudaiginkite (nebūtinai).

2. Kai pasirodys daigeliai, berkite jas kartu su kitais nurodytais produktais į smulkintuvą ir trinkite, kol gausite vientisą masę.

3. Šį paštetą labai gardu valgyti užteptą ant sėmenų paplotėlių ar duoniukų.

Ingredientai
Saulėgrąžos: 1.00 st.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (keli)
Petražolės: 20.00 g (ryšulėlis petražolių (arba kitokių prieskoninių žolelių))
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis

Metas rinktis

Naviguok į ateitį

Laikas iškylai

Vyrų mados savaitė

Venecijos meno bienalė

Dream 2 Drive

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką