Dabar populiaru
Publikuota: 2015 vasario 28d. 11:07

Vėlyvieji pusryčiai: 16 omleto receptų

Ispaniškas omletas
Fotolia nuotr. / Ispaniškas omletas

Paskutinis žiemos pasispardymas. Lįskite lauk iš lovos, pasimankštinkite ir pagalvokite apie pusryčius.

Tebūnie šiandien omletas – plikytas, su daržovėmis, kumpiu ar sūriu. Rinkitės iš pateiktų receptų ir skanaukite!

Receptas: Omletas su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 25
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite, kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite svogūnus, česnakus ir kumpį. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės.
  3. Perdėkite pakepintą mišinį iš keptuvės į dubenį. Įmaišykite ryžius ir tarkuotą fermentinį sūrį.
  4. Kiaušinius suplakite su kapotais krapais, druska ir pipirais.
  5. Plaktus kiaušinius supilkite į ryžius ir daržoves.
  6. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite paruoštą masę ir kepkite ant mažos ugnies, uždengę keptuvę dangčiu, kol viena omleto pusė gražiai apkeps ir apskrus, o viršus šiek tiek sutirštės.
  7. Atsargiai apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės. Arba dėkite keptuvę į iki 180 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę ir baikite omletą kepti joje, kol paviršius gražiai apskrus.
  8. Patiekite omletą iš karto su norimais priedais.
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Ryžiai: 180.00 g (virtų arba apie 65 g - nevirtų)
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis - šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 - maltų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Omletas su špinatais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.8 / 8
Kaip gaminti

1. Švarius sausus špinatus pakepinkite svieste su petražolėmis bei porais. Gautą masę tolygiai paskleiskite ant nepridegančio kepimo indo dugno. Ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius.

2. Į indą įmuškite kelis kiaušinius, įpilkite grietinėlės (vienam kiaušiniui imkite 3 šaukštus), įberkite po žiupsnį maltų juodųjų pipirų bei druskos ir išplakite.

3. Plakinį supilkite ant daržovių, viršų apibarstykite tarkuotu parmezanu, šviežiai smulkintais svogūnų laiškais ir maždaug pusvalandžiui šaukite į 180°C karštumo orkaitę.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Porai: 50.00 g
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežios smulkintos)
Špinatai: 200.00 g
Grietinėlė: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Svogūnų laiškai: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Perlenktas omletas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 32
Kaip gaminti

1. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska, įmaišykite grietinėlę.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite pusę plaktų kiaušinių, pamaišykite, toliau kepkite nemaišydama. Kai apačia apskrus, atsargiai apverskite omletą ir apkepkite kitą pusę. Taip pat iškepkite antrą omleto blyną.

3. Keptuvėje įkaitintame svieste trumpai apkepkite griežinėliais pjaustytus svogūnus.

4. Uždėkite ant omleto keptų svogūnų, kelias pomidorų puseles, kubeliais pjaustyto sūrio, užbarstykite kapotų petražolių ir pipirų, užlenkite vieną omleto kraštą. Tiekite su pomidorų padažu.

Kulinaro patarimas. Omletą galite įdaryti svieste kepintais svogūnais ir pievagrybiais, apkepta šonine arba daržovėmis: pomidorais, baklažanais, cukinijomis ir brokoliniais kopūstais.

Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Pienas: 6.00 valg. š. (arba grietinėlės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Fetos sūris: 50.00 g
Petražolės: 20.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Omletas su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.4 / 16
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais. Moliūgą nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais.

2. Atskirkite kiaušinių trynius, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai suplakite, įmaišykite pieną, suberkite smulkiai kapotas petražoles.

3. Atskirai iki standumo suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai sumaišykite su tryniais ir pienu.

4. Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite moliūgus, cukinijas ir paprikas, ant viršaus supilkite pieno ir kiaušinių plakinį. Kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje, kol daržovės suminkštės. Tiekite su duona ir pomidorų padažu, kad būtų sočiau – šalia galite papjaustyti virto kumpio.

Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Moliūgai: 200.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Kiaušiniai: 10.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 50.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Omletas su šonine
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 15
Kaip gaminti

1. Kiaušinius suplakite šakute. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Vietoj grietinėlės galite naudoti ir pieną arba vandenį, tačiau, sumaišius kiaušinius su grietinėle, omletas bus minkštesnis ir sultingesnis.

2. Negilioje keptuvėje ištirpinkite pusę šaukšto sviesto. Palaukite, kol riebalai nustos putoti, greitai supilkite dalį kiaušinių masės. Nuolat maišykite medine mentele, kad tešla sustingtų tolygiai ir būtų grietinės tirštumo. Toliau kepkite nemaišydama. Pakratykite keptuvę, kad omletas atšoktų nuo dugno, laikykite šiltai, kol iškepsite antrą blyną.

3. Kitoje keptuvėje trumpai apkepkite gabalėliais pjaustytas pieniškas dešreles ir šoninę. Dėkite ant omleto pakepintą šoninę ir dešreles, sulankstykite blyną į keturias dalis arba susukite į ritinėlį.  Paruoštą omletą tiekite su pomidorų padažu arba šviežiomis daržovėmis.

Kulinaro patarimas. Jei mėgstate purų omletą, kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir suplakite iki putų. Trynius sumaišykite su puse stiklinės pieno, sukrėskite baltymus ir atsargiai išmaišykite. Kepkite omletą keptuvėje storu dugnu. Tiesa, puraus omleto nepavyks perlenkti pusiau ar susukti į ritinėlį.

Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Grietinėlė: 5.00 valg. š. (arba pieno)
Pieniškos dešrelės 2.00 vnt.
Rūkyta šoninė (griežinėliai) 4.00 vnt.
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Omletas su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.0 / 3
Kaip gaminti

1. Lašišą supjaustykite plonomis juostelėmis, fetą sutrupinkite ir sumaišykite su keliais žiupsniais smulkintų šviežių prieskoninių žolelių.

2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius gerai išplakite. Suberkite pipirus, pagal skonį pasūdykite, supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek paplakite.

3. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu iki purumo išplakite kiaušinių baltymus. Sukrėskite į trynių masę ir atsargiai išmaišykite.

4. Keptuvėje išlydykite sviestą. Supilkite kiaušinių masę ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol omleto apačia sukietės ir gražiai pagels. Medine mentele atsargiai apverskite ir kepkite, kol gražiai pagels antroji pusė.

5. Viršų pabarstykite smulkinta feta, ant viršaus išdėliokite lašišos juosteles. Perlenkite omletą pusiau ir dar kelias minutes pakepinkite ant silpnos ugnies. Apibarstykite šviežiais smulkintais svogūnų laiškais.

Kulinaro patarimas. Omletas bus ypač purus, jeigu vietoj grietinėlės į plaktus kiaušinius pilsite gazuoto mineralinio vandens.

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sviestas: 30.00 g
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Fetos sūris: 150.00 g
Lašiša: 150.00 g (karštai rūkyta lašišų filė)
Šviežios prieskoninės žolelės 10.00 g
Svogūnų laiškai: 10.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Omletas su čederiu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 11
Kaip gaminti

1. Kumpį supjaustykite smulkiais kvadratėliais, nuplautus ir nusausintus pievagrybius – griežinėliais, pomidorus – kubeliais.

2. Smulkintus svogūnus pakepinkite karštuose riebaluose.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sumaišykite su smulkintu kumpiu, pomidorais, pievagrybių griežinėliais.

4. Pagal skonį masę dar pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

5. Kiaušinių baltymus standžiai išplakite ir atsargiai sumaišykite su trynių ir pievagrybių mase.

6. Gilioje nepridegančioje keptuvėje išlydykite sviestą, sukrėskite paruoštą masę ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 3 minutes.

7. Ugnį sumažinkite, omleto viršų apibarstykite smulkintu čederiu (pora šaukštų palikite), keptuvę uždenkite ir omletą kepkite dar 3–5 minutes.

8. Tiekdama omletą apibarstykite likusiu čederiu. Tiks papuošti šviežiais žalumynais.

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiauliena: 100.00 g (karštai rūkytos filė)
Sūris: 100.00 g (čederio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 100.00 g (šviežių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Omletas su morkomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 16
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu.

2. Sukrėskite grietinę, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų bei druskos.

3. Maišydama suberkite miltus ir plakite masę šakute, kol ji taps vientisa. Įmaišykite smulkintus šviežius žalumynus.

4. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite šiaudeliais. Atšildytus žirnelius gerai nuvarvinkite.

5. Keptuvėje įkaitinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps aukso spalvos. Sudėkite morkų šiaudelius, žirnelius ir porą minučių patroškinkite.

6. Sausoje gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite du omletus (kepkite iš abiejų pusių po 2–3 minutes).

7. Ant kiekvieno omleto uždėkite po kelis šaukštus troškintų morkų bei žirnelių, ant viršaus užberkite po kelis žiupsnelius tarkuoto parmezano ir susukite ritinėlius.

8. Dėkite juos į karštus riebalus ir dar porą minučių pakepkite. Tiekite perrištus svogūnų laiškais su šviežiais pomidorais. 

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Pienas: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Morkos: 3.00 vnt.
Žirniai: 60.00 g
Sūris: 60.00 g (3 saujos tarkuoto parmezano)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 10
Kaip gaminti

1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstykite ir tieskite į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadykite šakute, uždenkite kepimo popieriumi, priberkite žirnių arba pupelių ir 225ºC karštumo orkaitėje kepkite 15 min.

2. Žiedinius kopūstus ir brokolius išskirstykite žiedynėliais, papriką, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite paruoštas daržoves, įpilkite šlakelį vandens, uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite 15 min.

3. Indą su apkepusia tešla ištraukite iš orkaitės, išberkite žirnius ar pupeles, nuimkite popierių ir sudėkite troškintas daržoves. Ant viršaus supilkite kiaušinus, išplaktus su grietinėle ir prieskoniais.

4. Omletą 30–40 min. kepkite 180ºC karštumo orkaitėje. Skanu valgyti karštą su šviežių daržovių salotomis ir mėgstamu padažu.

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinėlė: 250.00 ml
Žiediniai kopūstai: 300.00 g
Brokoliniai kopūstai: 300.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Omletas su bulvėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 5
Kaip gaminti

1. Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite plonais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir svogūnus, vis pamaišydama kepkite, kol suminkštės bulvės. Baigdama kepti išspauskite česnaką.

3. Suplakite kiaušinius su pienu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Supilkite kiaušinius ant bulvių, pakratykite keptuvę, kad plakti kiaušiniai nubėgtų iki dugno. Toliau kepkite nemaišydama. Galite išversti omletą ant lėkštės ir vėl įdėti į keptuvę, kad apkeptų iš kitos pusės. Tiekite omletą su šviežių daržovių salotomis, pabarstykite kapotais krapais arba petražolėmis.

Kulinaro patarimas

Jei norite, kad patiekalas būtų sotesnis, baigdama kepti bulves įmaišykite griežinėliais pjaustytos rūkytos dešros, kumpio arba šoninės.

 

Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Česnakai: 10.00 g
Pienas: 4.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ispaniškas omletas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 12
Kaip gaminti
  1. Žiedinį kopūstą apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, išgriebkite. Kai pravės, susmulkinkite.
  2. Dubenyje gerai suplakite kiaušinius su pasukomis. Įmaišykite miltus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų sezamų aliejaus.
  3. Suberkite sezamus ir maišydama kepinkite apie minutę. Sudėkite smulkintus žiedinius kopūstus, išmaišykite.
  4. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant nedidelio kepimo indo dugno. Viršų apliekite plaktais kiaušiniais. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. 
  5.   Supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apibarstykite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. 
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 5.00 valg. š.
Pasukos: 100.00 ml
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (pusė gūžės)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja (ryšulėlis šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Plikytas omletas su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.3 / 3
Kaip gaminti

1. Morkas supjaustykite smulkiais kubeliais, iš marinato išgriebtus žirnelius gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į dubenį suberkite miltus, užplikykite puse kiekio užvirintos grietinėlės, gerai išsukite.

2. Kai masė kiek pravės, įmuškite kiaušinius, dar sykį gerai išsukite. Supilkite likusią grietinėlę ir maišykite, kol masė taps vientisa.

3. Supilkite į sviestu išteptą kepimo indą. Ant viršaus suberkite morkas, konservuotus žirnelius.

4. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių (nevarstykite orkaitės durelių).

5. Ištraukę apibarstykite tarkuotu parmezanu ir vėl pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys ir dailiai apskrus. Puoškite šviežiais prieskoniniais žalumynais.      

Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Grietinėlė: 400.00 ml
Miltai: 4.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Morkos: 2.00 vnt. (virtos)
Konservuoti žirneliai: 1.00 st.
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališkas omletas „frittata“
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.6 / 8
Kaip gaminti

1. Prieš kepdami frittata, iš pradžių pasiruoškite visas naudojamas daržoves ir kumpį. Svogūną susmulkinkite mažais gabalėliais. Kuo smulkiau sukapokite česnaką, špinatus. Pievagrybius perpjaukite į keturias dalis, o ketvirčius supjaustykite plonais griežinėliais. Kumpį susmulkinkite mažais kvadratėliais.

2. Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Suberkite smulkintą svogūną ir pakepinkite apie 4 min., kol suminkštės ir taps gražios aukso spalvos. Tuomet į keptuvę suberkite kapotą česnaką, paruoštus pievagrybius ir kumpio kubelius ir pakepinkite dar apie 5 min., kol pievagrybiai suminkštės ir gražiai apskrus. Galiausiai suberkite smulkintus špinatų lapus. Maišydami pakepinkite maždaug minutę, kol špinatai suminkštės ir praras savo formą.

3. Išimkite daržoves iš keptuvės, perdėkite į lėkštę ir atvėsinkite.

4. Pasiruoškite kiaušinių plakinį. Dubenyje šakute energingai išplakite kiaušinius. Sumaišykite juos su puse tarkuoto sūrio, džiovintų itališkų žolelių mišiniu, druska ir pipirais.

5. Daržovėms atvėsus, prieš jas įmaišydami į kiaušinių plakinį, įjunkite orkaitę ir nustatykite 180 °C temperatūrą, „Grill“ funkciją ir kaitinimą iš viršaus. Taip pat kepuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus.

6. Tik tuomet, kai keptuvėje aliejus bus įkaitęs, atvėsusį kepintų daržovių ir kumpio mišinį įmaišykite į kiaušinių plakinį. Paruoštą masę nedelsiant supilkite į įkaitintą 22 cm skersmens keptuvę su nuimama rankena ar be rankenos. Ugnį sumažinkite ir ant silpnos ugnies kepkite apie 5–7 min., kol kiaušinių masė po truputį ims tirštėti. Su mentele patikrinkite, ar apačia jau iškepusi. Stebėkite, ar ji nepradės svilti. Pajudinkite keptuvę ir įsitikinkite: jeigu matote, kad itališko omleto viršus jau tvirtesnis (t. y. nėra visiškai skystas, bet dar nėra ir tvirtas), nuimkite keptuvę nuo ugnies.

7. Apibarstykite itališko omleto viršų likusia sūrio dalimi. Jeigu naudojate keptuvę su nuimama rankena, nuimkite ją. Dėkite keptuvę į iki 180 °C įkaitintą orkaitę, nustatę „Grill“ funkciją ir kaitinimą iš viršaus. Kepkite apie 5 min., kol omleto viršus gražiai apskrus. Išjunkite orkaitę ir leiskite kepiniui kelias minutes pastovėti. Tuomet išimkite ir patiekite.

8. Frittata gali būti valgoma tiek šilta, tiek šalta. Patiekite ją ant stalo su visa keptuve, pjaustykite trikampio formos gabalėliais ir išdalinkite į lėkštes.

Skanaus!

Frittata gamino, ragavo ir aprašė Asta Černė

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: itališkas omletas („frittata“)

Ingredientai
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (dideli)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Špinatai: 35.00 g
Pievagrybiai: 135.00 g
Kumpis: 135.00 g (karštai rūkytas kalakutienos kumpis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Džiovintų itališkų žolelių mišinys: 1.00 arbat. š.
Parmezano sūris: 75.00 g (arba kitas kietasis tarkuotas sūris)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Omletas su špinatais ir šaldytais žirneliais
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 7
Kaip gaminti

1. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Žirnelius atšildykite ir gerai nuvarvinkite. Špinatus nuplaukite ir susmulkinkite. Kiaušinius šakute arba specialia šluotele labai gerai išplakite iki vientisos masės, bet žiūrėkite, kad plakinys nesuputotų, nes iškepęs omletas sukris.

2. Į kiaušinių plakinį sumeskite špinatus ir žirnelius, atvėsintus apkeptus svogūnus, viską pagardinkite druska, pipirais, supilkite grietinėlę ir dar sykį išplakite.

3. Storos kepimo formos dugną ištepkite riebalais, supilkite kiaušinių plakinį, ant viršaus berkite tarkuoto sūrio ir kepkite orkaitėje, kol omletas dailiai parus. Tiekite supjausčiusi trikampėliais, su šviežiais pomidorais.

Ingredientai
Špinatai: 300.00 g (švieži)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 1.00 st.
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (sauja)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ispaniškas omletas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.4 / 7
Kaip gaminti

1. Bulves švariai nuplaukite, suberkite į verdantį vandenį ir virkite su odele.

2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvų aliejaus ir jame apkepinkite svogūną. Virtas bulves supjaustykite riekelėmis, sudėkite į keptuvę ir taip pat šiek tiek apkepkite.

3. Į dubenį įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Gerai išplakite iki vientisos masės. Supilkitę šią kiaušinių masę į keptuvę (kiaušiniai turėtų tolygiai pasiskirstyti po keptuvę ir viską apsemti).

4. Kepkite omletą ant silpnos ugnies. Kai bus beveik iškepęs, užtarkuokite sūrio, apibarstykite smulkintomis petražolėmis bei svogūnų laiškais. Patroškinkite, kol sūris išsilydys.

5. Karštas omletas skaniausias su šviežiomis daržovėmis, ypač pomidorais.  

Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Bulvės: 6.00 vnt. (šviežios)
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Alyvų aliejus 1.00 arbat. š.
Petražolės: 50.00 g (nebūtinai)
Svogūnų laiškai: 50.00 g (nebūtinai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Omletas su bulvėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.1 / 15
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tiesiai į ją stambiai sutarkuokite bulves. Išlyginkite, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 6 minutes ant vidutinės ugnies, apverskite ir kepkite dar 5 minutes (kepdami patikrinkite, ar nedega).

2. Dubenėlyje išplakite kiaušinius su pienu. Ant iškepto bulvinio blyno supilkite kiaušinių plakinį, pagardinkite druska ir pipirais. Apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinės arba 2 didelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Nacionalinis stadionas Vilniaus žemėlapyje: ar sklypas tam tinka, paaiškės vėliau

Sportas

Naujas futbolo vadas – apie krepšinį, E.Jankausko likimą ir Šviniaus šešėlį

Aktualu

S.Skvernelis apie sunaikintą įrašą: visuomenės teisė žinoti nėra absoliuti

Mokslas.IT

„Huawei“ parodė, už ką dėkojo konkurentams: oficialiai pristatytas „Mate 20 Pro“

Aktualu

Pirmadienį Vilniuje registruotas šilumos rekordas

„Eurolygos diena“: kuriems žaidėjams buvo skirta Šaro kritika? (1/5)

Aktualu

Pavojingi „pokštai“ tęsiasi: Raudondvario parduotuvėje pirktame banane – adata

Sportas

Futbolo federacijoje kamuolį valdys krepšinio specialistas

Vardai

Skandalas tęsiasi: Simo Jasaičio advokatas ruošiasi teismui su Oksana Pikul

24sek

„Žalgirio“ dvikovai su „Fenerbahče“ suteiktas ypatingas statusas

Maistas

3 maisto tinklaraštininkių receptai: lašišos kepsnys, silkės salotos ir vištiena greitai

Verslas

Vyriausybė pritarė 2019 metų biudžeto projektui: kaip gyvensime kitąmet

24sek

R.Kurtinaitis šventė pergalę teisme – „Chimki“ jam turės sumokėti įspūdingą sumą

Pasaulis kišenėje

Aukščiausia klasė: lakūnė lėktuvą nutupdė pučiant stipriam šoniniam vėjui

24sek

Įvertinkite naujo žalgiriečių įvaizdžio pokyčius: iš treningų – į kostiumus

Aktualu

Registrų centras atvėrė tik dalį duomenų – laukia politinių sprendimų

Sportas

Cristiano Ronaldo byloje – naujos detalės, galinčios jį išgelbėti

Verslas

Vyriausybė kasmet spręs, kiek skerdikų ir suvirintojų gali įvažiuoti į Lietuvą

Sportas

Floydas Mayweatheris atsiliepė į Chabibo Nurmagomedovo kvietimą kovai

Vardai

Leonas Somovas apie egzotiškosios Nombeko Augustės pasirodymą: „Aš beveik apsiverkiau

Naujienos

Verslas

Nacionalinis stadionas Vilniaus žemėlapyje: ar sklypas tam tinka, paaiškės vėliau

Sportas

Naujas futbolo vadas – apie krepšinį, E.Jankausko likimą ir Šviniaus šešėlį

Aktualu

S.Skvernelis apie sunaikintą įrašą: visuomenės teisė žinoti nėra absoliuti

Mokslas.IT

„Huawei“ parodė, už ką dėkojo konkurentams: oficialiai pristatytas „Mate 20 Pro“

Aktualu

Pirmadienį Vilniuje registruotas šilumos rekordas

„Eurolygos diena“: kuriems žaidėjams buvo skirta Šaro kritika? (1/5)

Aktualu

Pavojingi „pokštai“ tęsiasi: Raudondvario parduotuvėje pirktame banane – adata

Sportas

Futbolo federacijoje kamuolį valdys krepšinio specialistas

Vardai

Skandalas tęsiasi: Simo Jasaičio advokatas ruošiasi teismui su Oksana Pikul

24sek

„Žalgirio“ dvikovai su „Fenerbahče“ suteiktas ypatingas statusas

Maistas

3 maisto tinklaraštininkių receptai: lašišos kepsnys, silkės salotos ir vištiena greitai

Verslas

Vyriausybė pritarė 2019 metų biudžeto projektui: kaip gyvensime kitąmet

24sek

R.Kurtinaitis šventė pergalę teisme – „Chimki“ jam turės sumokėti įspūdingą sumą

Pasaulis kišenėje

Aukščiausia klasė: lakūnė lėktuvą nutupdė pučiant stipriam šoniniam vėjui

24sek

Įvertinkite naujo žalgiriečių įvaizdžio pokyčius: iš treningų – į kostiumus

Aktualu

Registrų centras atvėrė tik dalį duomenų – laukia politinių sprendimų

Sportas

Cristiano Ronaldo byloje – naujos detalės, galinčios jį išgelbėti

Verslas

Vyriausybė kasmet spręs, kiek skerdikų ir suvirintojų gali įvažiuoti į Lietuvą

Sportas

Floydas Mayweatheris atsiliepė į Chabibo Nurmagomedovo kvietimą kovai

Vardai

Leonas Somovas apie egzotiškosios Nombeko Augustės pasirodymą: „Aš beveik apsiverkiau

Daugiau vandens

Gera keliauti kartu

Video

32:10
01:02
01:11

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką