Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vėlyvieji pusryčiai namie: prancūziški skrebučiai, Benedikto kiaušiniai, sumuštiniai su avokadu

Vėlyvųjų savaitgalio pusryčių (bruncho) mada niekur nedingsta, nemažai miestiečių artėjant savaitgaliui naršo virtualius meniu ir svarsto, kokią naują vietą aplankyti. Tačiau net jei niekur nosies kišti šiuo metu nesinori, karališkais pusryčiais galima mėgautis ir namie. Žinoma, svarbu, kad būtų entuziazmo juos ruošti ir reikiamų produktų. Kad lengviau apsispręstumėte, dalinamės receptų rinkiniu.
Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu
Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu / Astos Černės nuotr.
Benedikto kiaušiniai su lašiša
Receptas: Benedikto kiaušiniai su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 21
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Duona: 2.00 riekės (sviestinės sumuštinių)
Rūkyta lašiša: 70.00 g
Druska: 2.00 žiupsnelis (padažui ir kiaušiniui; arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (padažui ir kiaušiniui; arba pagal skonį)
Actas: 2.00 valg. š.
Kreminė varškė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 90.00 g (padažui)
Kiaušinių tryniai: 2.00 vnt. (padažui)
Baltojo vyno actas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; padažui)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.

2. Į puodą sudėkite kiaušinių trynius, citrinų sultis, actą, žiupsnelį druskos bei pipirų. Trinkite smulkintuvu, kol masė pašviesės. Supilkite sviestą ir dar patrinkite keletą sekundžių, kol masė taps vientisa. Jeigu padažas per tirštas – įpilkite vandens.

3. Išvirkite kiaušinius. Užvirkite didelį puodą vandens ir į jį įpilkite du valgomuosius šaukštus acto. Sumažinkite kaitrą, kad vanduo vos burbuliuotų. Tuomet su šaukštu vandenį maišykite taip, kad viduryje susiformuotų nedidelis sūkurys. Kiaušinį įmuškite į puodelį ir atsargiai „įleiskite“ į sūkurį. Virkite apie 3 minutes. Išimkite ir nusausinkite padėdami ant popierinio rankšluosčio. Tą patį pakartokite ir su antruoju kiaušiniu.

4. Serviruokite: ant paskrudintos duonos riekelės tepkite mėgstamos užtepėlės, dėliokite sūdytą lašišą, o ant viršaus – virtą kiaušinį. Apliekite jį padažu ir papuoškite pipirais, žalumynais ar kaparėliais.

Suskleisti
Kiaušinis „debesyje“
Receptas: Pusryčių sumuštinis su kiaušiniu „debesyje“
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 18
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Duona: 2.00 riekės (sviestinės sumuštinių)
Kreminė varškė: 2.00 valg. š.
Avokadai: 1.00 vnt. (pronokęs)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (skardai patepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (smulkintų; patiekimui)
Rūkyta malta raudonoji paprika: 2.00 žiupsnelis (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Atsargiai atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite mikseriu atskirai iki standžių putų.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200C laipsnių temperatūros.

3. Ant skardos su kepimo popieriumi patepkite aliejaus ir atsargiai dėkite kiaušinio baltymus. Per vidurį įspauskite duobutę, pakepkite orkaitėje 6-8 minutes, kol baltymas apskrus. Tuomet ištraukite, įleiskite į duobutę kiaušinio trynį ir dar pakepkite 2-3 minutes iki norimos trynio konsistencijos.

4. Duoną paskrudinkite, ant jos tepkite mėgstamą užtepėlę, dėliokite avokado griežinėlius ir galiausiai iškepusį kiaušinį. Dekoruokite rūkytos paprikos prieskoniais, pabarstykite šviežiai maltais pipirais, mėgstamais žalumynais.

Kiaušinius „debesyje“ galite naudoti kaip pagrindą tokiems priedams kaip parmezano sūris ar šoninė (prieš kepdami įmaišykite juos į baltymus).

Suskleisti
Su lapiniais kopūstais kepti kiaušiniai
Receptas: Su lapiniais kopūstais (kale) ir pomidorais kepti kiaušiniai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (gerai prinokę, bet tvirti)
Lapiniai kopūstai (kale): 3.00 vnt. (lapai)
Fetos sūris: 100.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

Pastaba: jums reikės keptuvės, kurią galima dėti į orkaitę.

1. Supjaustykite pomidorus ketvirčiais. Pašalinkite lapinių kopūstų kietus stiebus.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Berkite pomidorus į keptuvę su gabalėliu sviesto, pabarstykite druska, pipirais ir porą minučių patroškinkite. Tuomet sudėkite lapinius kopūstus, dar porą minučių pakepkite, kol kopūstai suglebs.

4. Nukelkite keptuvę nuo kaitros, įmuškite kiaušinius, stengdamiesi, kad tryniai nesuirtų, keliose vietose padėliokite grietinės, ant viršaus tolygiai patrupinkite fetos ir dėkite į orkaitę 15–20 min. – kol kiaušiniai bus iškepę, bet dar apyskysčiu tryniu.

5. Valgykite iškart – iš keptuvės, iš lėkščių ar užsidėję ant šviesios pakepintos duonos.

Suskleisti
Sotus japoniško stiliaus sumuštinis su kiaušiniu
Receptas: Sotus japoniško stiliaus sumuštinis su kiaušiniu ir daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (sumuštinių duonos su sėklomis)
Majonezas: 4.00 valg. š. (idealu, jei naudosite naminį)
Salotos: 4.00 vnt. (lapai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Ridikėliai: 1.00 sauja
Morkos: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Tunas: 1.00 vnt. (indelis konservuoto savo sultyse)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Paruoškite morkų salotas. Jas nuskuskite, sutarkuokite šiaudeliais ir sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, druska ir pipirais.

2. Paruoškite raudonųjų kopūstų salotas: juos kuo ploniau supjaustykite ir sumaigykite rankomis su druska, kad suminkštėtų. Ant kopūstų užpilkite aliejaus ir citrinų sulčių, išmaišykite.

3. Kietai išvirkite kiaušinius ir paruoškite tuno užtepą išmaišydami jį su majonezu bei druska ir pipirais.

4. Šviesios duonos riekes patepkite majonezu, ant jų dėkite po vieną salotos lapą. Ant vienos iš riekių užberkite ridikėlių, uždėkite pusę supjaustyto avokado, jį apibarstykite druska ir pipirais, ant viršaus tepkite pusę paruošto tunų užtepo. Tada guldykite sveiką kietai virtą nuluptą kiaušinį, jį kiek įspauskite. Ant kiaušinio atsargiai uždėkite kopūstų salotų, o ant jų – morkų salotų. Antrąja duonos rieke suvožkite pirmąją riekę su įdaru.

5. Sumuštinį gerai paspauskite. Jį gražiai suspausdami susukite į kepimo popierių arba maistinę plėvelę. Stenkitės sumuštinį supakuoti kuo standžiau, kad gerai susispaustų. Taip suslėgtą sumuštinį galite palikti 10-15 minučių.

Suskleisti
Skrebučiai su avokadu ir kiaušiniu
Receptas: Meksikietiški pusryčių skrebučiai su avokadais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Duona: 3.00 riekės (šviesios)
Sviestas: 1.00 arbat. š. (kepimui)
Majonezas: 1.00 arbat. š.
Čili prieskoniai: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Druska: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sviestą išlydykite ant vidutinio karščio keptuvės. Iškepkite kiaušinius.

2. Dubenėlyje sutrinkite avokadų „mėsą“ ir sumaišykite su smulkiai pjaustytais čili pipirais, druska ir pipirais pagal skonį – gausite meksikietišką pagardą gvakamolę.

3. Duonos riekeles apkepkite skrudintuvėje, užtepkite majonezu, gvakamole ir uždėkite ant viršaus keptą kiaušinį.

Suskleisti
Avokadas ant skrebučio
Receptas: Avokadas ant skrebučio
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.0 / 27
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt. (tobulai sunokęs, geriausia – su tamsia odele)
Duona: 2.00 riekės (ruginės su raugu arba kitos mėgstamos)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (žaliosios)
Saulėgrąžos: 1.00 arbat. š.
Chia sėklos: 2.00 žiupsnelis
Druska: 2.00 žiupsnelis (jūros)
Čili paprikos dribsnių: 2.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paskrudinkite duoną. Stebėkit, kad gerai įrustų ir būtų traški. Kol duona skrudinama, sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų plokšteles ir sezamus.

2. Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kaulą, kiekvienoje avokado puselėje padarykite vertikalius įpjovimus ir naudodami šaukštą išimkite minkštimo riekeles. Ant jų išspauskite citrinos sulčių – tai sustabdys avokado rudavimą ir pridės puikaus skonio.

3. Avokadą paskirstykite ant skrudintų duonos riekių. Dosniai pabarstykite druska (ji puikiai išryškina avokado skonį ir tinka prie citrusų rūgštelės), šiek tiek čili ir riešutais, sėklomis, mini žalėsiais ar kitais pasiruoštais priedais. Kąskite šį kremiškiausią (nuo žodžio „kreminis“) ir traškiausią (paradoksas!) skrebutį.

Jei laukiate svečių, galite avokadą skrebučiams patiekti „pasidaryk pats“ stiliumi. Avokado puseles paskaninkite citrinos sultimis, druska, riešutais, sėklomis ir t.t., o šalia palikite peilį. Svečiai patys galės nuspręsti, kiek avokado norės užsitepti ant skrebučio. Ir jokio papildomo priedų barstymo – man patinka švarios grindys.

Suskleisti
Avokado užtepėlė
Receptas: Avokadų ir mėlynojo pelėsinio sūrio užtepas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Mėlynųjų pelėsių sūris: 150.00 g (sutrupinto)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (riebios)
Svogūnai: 1.00 vnt. (jaunas, su visais laiškais, susmulkintas)
Avokadai: 2.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Į vidutinio dydžio dubenį suberkite pelėsinį sūrį, supilkite grietinėlę ir šakute gerai ištrinkite. Tuomet įmaišykite smulkintą svogūną. Išimkite avokado minkštimą ir pašlakstykite citrinos sultimis, sudėkite į dubenį su sūriu ir gerai ištrinkite šakute bei išmaišykite. Paskaninkite druska, pipirais, muskatu.

 

Suskleisti
Avokadų ir mocarelos sumuštinis
Receptas: Avokadų ir mocarelos sumuštinis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Duona: 8.00 riekės (rupių miltų duonos)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š. (rapsų arba sviestas - kepimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje))
Pipirai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje))
Prieskoniai: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA prieskonių mišinio su aitriosiomis paprikomis (malūnėlyje))
Avokadai: 2.00 vnt.
Žalioji citrina: 0.50 vnt. (sulčių)
Pomidorai: 3.00 vnt. (sunokę - įdarui)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt. (supjaustytas - įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite petražoles ir česnaką, nupjaukite grybų kotelius. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite grybus ir sumažinkite ugnį. Grybus kepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min., paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Įberkite susmulkintą česnaką ir petražoles ir sumaišykite su grybais. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsusius grybus supjaustykite smulkiais griežinėliais. Vietoje pievagrybių galite naudoti 250 g rudųjų pievagrybių.
  2. Avokadus sutrinkite šakute ir į masę įberkite prieskonio mišinio su aitriosiomis paprikomis, druską ir supilkite žaliosios citrinos sultis.
  3. Griežinėliais supjaustykite pomidorus, nuplaukite gražgarstes ir vienodo storio riekelėmis supjaustykite rupių miltų duoną.
  4. Keturias duonos riekutes aptepkite avokadų mase, tada ant jų pakaitomis dėkite pomidorų ir mocarelos griežinėlius. Ant viršaus uždėkite gražgarsčių ir grybų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Ant sumuštinių viršaus uždėkite po antrą duonos riekelę.

„Santa Maria“ receptas.

 

Suskleisti
Angliška kiaušinienė
Receptas: Angliška kiaušinienė
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 71
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 1.00 vnt. (lydyto vienas lapelis ir Bree sūrio viena riekelė)
Pomidorai: 2.00 vnt. (slyviniai)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejų.   
  2. Įmuškite kiaušinius, apibarstykite druska, pipirais.
  3. Kai šiek tiek apkepa, ant viršaus dėkite per pusę perpjautą bree sūrį (būna tokie su karvute ir jau supakuoti iš karto trikampėliais, recepto autorė naudojo tą vieną trikampėlį).
  4. Šalia dėkite ir kitą lydyto sūrio lapelį, kuris irgi būna supakuotas...    
  5. Uždenkite keptuvę ir dar pakepkite šiek tiek, kol sūriai išsilydys.   
  6. Lėkštėje serviruokite kartu su pomidoriukais, ruccola ir kitom mėgiamom salotom.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Suskleisti
Marokietiška kiaušinienė
Receptas: Marokietiška kiaušinienė
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sumac prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Agurkai: 2.00 vnt. (trumpavaisiai)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, įmuškite kiaušinius.
  2. Pabarstykite sumac prieskoniais, druska, pipirais.
  3. Uždenkite keptuvę ir palikite kepti ant nedidelės ugnies.
  4. Jei nemėgstate skysto kiaušinio, kepkite iki kietesnio vidurio, nors norint teisingos kiaušinienės, reikėtų kepti mažau.
  5. Kol kepa, nuskuskite agurkus, supjaustykite juostelėmis ir užmalkite sezamo sėklų. 
  6. Kiaušiniai iškepti. Dėkite viską į lėkštę, dar kartą užmalkite sezamo sėklų per visą lėkstę ir megaukitės marokietiška kiaušiniene.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Šiek tiek įmantresnė kiaušinienė
Receptas: Šiek tiek įmantresnė kiaušinienė
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 62
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š.
Pomidorai: 400.00 g (1 indelis (400 g) trintų konservuotų pomidorų be odelių)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 2.00 arbat. š. (1–2 šaukšteliai Kajeno pipirų)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Ožkų pieno sūris: 150.00 g (arba fetos sūris)
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotos)
Kaip gaminti

1.Svogūną, česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite aliejuje. Sudėkite konservuotus pomidorus, cukrų, supilkite balzaminį actą.

2.Keptuvę uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 minutes. Pagardinkite druska, Kajeno pipirais ir malta saldžiąja paprika.

3.Į pomidorų padažą keptuvėje įmuškite kiaušinius, uždenkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 3 minutes, kol apkeps baltymai.

4.Ant iškeptos kiaušinienės patrupinkite sūrio ir pabarstykite petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Nesaldus pusryčių sumuštinis su prancūzišku batonu
Receptas: Nesaldus pusryčių sumuštinis su prancūzišku batonu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 21
Receptas
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (prancūziškas batonas (bagetė))
Majonezas: 1.00 valg. š. (1 ½)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (su grūdeliais)
Mocarelos sūris: 130.00 g
Kumpis: 100.00 g (šaltai rūkyto kiaulienos kumpio)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Pomidorai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Prancūzišką batoną perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis.
  2. Majonezą sumaišykite su garstyčiomis. Aptepkite abi batono puses.
  3. Ant apatinės batono dalies išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarelą.
  4. Ant mocarelos išdėliokite kumpio riekeles.
  5. Ant kumpio paskleiskite saujelę šviežių gražgarsčių, o ant jų išdėliokite griežinėliais pjaustytą pomidorą.
  6. Pabarstykite pomidorą žiupsneliu druskos ir maltais juodaisiais pipirais.
  7. Užvožkite antrąją batono dalį ir šiek tiek paspauskite delnais. Skanaus!
Suskleisti
Amerikietiški skrebučiai su šonine ir kiaušiniu
Receptas: Amerikietiški skrebučiai su šonine ir kiaušiniu pusryčiams
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 100.00 ml
Duona: 4.00 riekės (sviestinės sumuštinių)
Sviestas: 1.00 valg. š. (kepimui)
Šoninė: 50.00 g
Parmos kumpis: 50.00 g
Klevų sirupas: 40.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Čatnis: 2.00 valg. š. (figų arba svogūnų)
Kaip gaminti

1. Išplakite vieną didesnį kiaušinį su pienu, druska ir pipirais. Šiame plakinyje keletą minučių po vieną pamirkykite 4 duonos riekeles.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir riekeles apkepkite iš abiejų pusių, kol jos švelniai apskrus.

3. Pasiruoškite kiaušinius. Keptuvėje pakepkite šoninės juosteles, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės, o likusiuose riebaluose atsargiai įmuškite 2 kiaušinius, kad jie nesusiliestų ir trynys išliktų sveikas. Pabarstykite druska ir pipirais, uždenkite keptuvės dangtį ir kepkite 4-5 minutes ant silpnos ugnies, kol kiaušinio baltymas iškeps, o trynys vis dar bus skystas.

4. Serviruokite po dvi duonos riekeles, ant viršaus tepkite svogūnų arba figų čatnį, dėliokite šoninę ir kumpį, apipilkite klevų sirupu, o pabaigoje uždėkite keptą kiaušinį.

Suskleisti
Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais
Receptas: Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Moliūgai: 80.00 g (moliūgų tyrė)
Pienas: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 2.00 g (maltas)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Duona: 8.00 riekės (forminė arba kitaip - kvadratinė)
Sviestas: 20.00 g (po gabalėlį - kepimui ir patiekimui)
Riešutai: 1.00 sauja (saujelė mėgstamų)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, moliūgų tyrę, pieną, cinamoną, muskatą, vanilinį cukrų ir rudąjį cukrų iki vientisos masės. Batono riekeles įmerkite į šį plakinį ir palaikykite porą minučių, kol keptuvėje ištirpinsite gabalėlį sviesto.
  2. Keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Išmirkytas batono riekeles perkelkite į įkaitusią keptuvę. Kepkite iš kiekvienos pusės po porą minučių, kol skrebučiai taps gražiai auksinės spalvos.
  3. Iškepusius skrebučius sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite klevų sirupu. Užberkite smulkintų mėgstamų riešutų ir uždėkite ant viršaus gabalėlį gero sviesto. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti
Prancūziški skrebučiai su kokosais
Receptas: Prancūziški skrebučiai su kokosais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 250.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 5.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Batonas: 8.00 riekės
Sviestas: 10.00 g (gabalėlis kepimui)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š.
Avietės: 50.00 g (šilauogės ar kitos uogos, bet nebūtinai)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo paskleiskite kokoso drožles. Kepkite orkaitėje apie 6-10 minučių, kartais šiek tiek pamaišydami, kol kokosai ims ruduoti. Išimkite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.
  2. Dubenyje suplakite kokosų pieną, rudąjį cukrų, cinamoną ir druską iki vientisos masės. Batono riekeles įmerkite į šį plakinį ir palaikykite porą minučių. Batono riekelės iš abiejų pusių turi būti padengtos kiaušinių mase.
  3. Keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Įkaitinkite. Dėkite paruoštas batono riekeles ir kepkite iš kiekvienos pusės po porą minučių, kol skrebučiai taps gražiai auksinės spalvos.
  4. Iškepusius skrebučius sudėkite į lėkštę. Apibarstykite kepintomis kokoso drožlėmis, apšlakstykite klevų sirupu, jei turite – papuoškite šviežiomis uogomis. Patiekite nedelsiant.
Suskleisti
Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu
Receptas: Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 29
Receptas
Ingredientai
Batonas: 4.00 riekės (forminis arba kitaip - kvadratinis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (išplakti)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Obuoliai: 1.00 vnt. (pusė obuolio skrebučiams ir kelios skiltelės - patiekimui)
Žemės riešutų sviestas: 4.00 valg. š.
Sviestas: 10.00 g (gabalėlis kepimui)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Nuo obuolio nulupkite žievelę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
  2. Visas batono riekeles aptepkite žemės riešutų sviestu. Ant vienos riekelės sudėkite obuolio griežinėlius ir suvožkite riekeles taip, kad suvožtinio viduje būtų žemės riešutų sviestu apteptos batono riekių puselės.
  3. Dubenėlyje kiaušinius išplakite su žiupsneliu muskato, cinamono ir citrinos sultimis. Suvožtinį įmerkite į šį plakinį taip, kad visas pasidengtų kiaušinių mase.
  4. Keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Kepkite įkaitintoje keptuvėje po maždaug 1 minutę iš abiejų pusių.
  5. Iškepusius skrebučius išimkite į lėkštę. Apšlakstykite klevų sirupu ir papuoškite obuolių skiltelėmis. Patiekite nedelsiant. Skanaus!  
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius