Dabar populiaru
Publikuota: 2018 lapkričio 5d. 14:59

Vengriškas guliašas ir lietuviška jo interpretacija

Vengriškas guliašas
123RF.com nuotr. / Vengriškas guliašas

Vengriškas guliašas gaminamas iš jautienos ir yra puikus patiekalas atvėsus orams. Tačiau jį ne prastesnį galima pasigaminti ir naudojant kiaulieną. Pateikiame originalų patiekalo receptą, o mėsą pasirinkite patys.

Reikės:

  • 700 g jautienos be kaulo,
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 didelio svogūno,
  • 30 g miltų,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 1 žaliosios saldžiosios paprikos,
  • 1 raudonosios saldžiosios paprikos,
  • 2 valg. š. pomidorų pastos,
  • 1 valg. š. saldžios paprikos miltelių,
  • žiupsnelio aitriosios paprikos,
  • 2 didelių pomidorų,
  • 400 ml jautienos sultinio,
  • saujos petražolių lapelių,
  • 150 ml grietinės,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Mėsą supjaustykite maždaug 2 cm dydžio gabaliukais ir apvoliokite miltuose.

Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir pakepinkite mėsą, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės į dubenį.

Į keptuvę įpilkite dar šaukštą aliejaus ir pakepinkite susmulkintą svogūną, abiejų rūšių paprikas ir česnaką.

Kai daržovės suminkštės, į keptuvę sudėkite apkepintą mėsą, pomidorų padažą ir paprikos miltelius. Išmaišykite ir pakepinkite pora minučių.

Supilkite sultinį, sudėkite susmulkintus pomidorus ir uždengę dangčiu troškinkite ant nedidelės ugnies maždaug valandą. Jeigu truks skysčio, įpilkite truputį verdančio vandens ir nepamirškite pamaišyti, kad neprisviltų.

Pabaigoje suberkite susmulkintus petražolių lapelius ir sudėkite grietinę. Išmaišykite ir ragaukite.

Skanaus!

Remiamas turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

07:40
07:22

Gera keliauti kartu

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką