Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugpjūčio 23d. 14:52

Vengriški varškėčiai su džiūvėsėlių „marškinėliais“

Vengriški varškėčiai
123RF.com nuotr. / Vengriški varškėčiai

Kas nemėgsta varškėtukų? Paprastai prieš pilną jų lėkštę nosies nerauko net patys didžiausi „nevalgėliai“. Šiandien siūlome išmėginti varškėčius, kuriuos skanauja vengrai. Gal patiks ir jums?

Reikės:

  • 800 g varškės,
  • 120 g manų kruopų,
  • žiupsnelio druskos,
  • 4 kiaušinių,
  • 180 g maltų džiūvėsėlių,
  • 30 g sviesto,
  • 200 g grietinės,
  • 120 g kiaulienos taukų.

Gaminimas:

Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su druska, manų kruopomis ir kiaušinių tryniais. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Palikite pastovėti maždaug 50 minučių.

Dideliame puode užkaiskite vandenį, jį pasūdykite.

Kai vanduo užvirs, iš varškės formuokite 4–5 cm skersmens rutuliukus. Jeigu tešla per skysta, įdėkite dar truputį manų kruopų ar šaukštą miltų. Varškėčius dėkite į puodą ir virkite maždaug 10–15 minučių.

Kol varškėčiai verda, paruoškite jiems „marškinėlius“. Keptuvėje išlydykite taukus ir pakepinkite juose džiūvėsėlius. Pabaigoje sudėkite sviestą.

Išvirusius varškėčius išgriebkite ir nuvarvinkite. Su šaukštu kiekvieną varškėtuką apvoliokite džiūvėsėliuose ir patiekite su grietine.

Šiuos varškėčius reikia valgyti iš karto. Jeigu džiūvėsėlių „marškinukai“ jums atrodo per riebūs, galite atsisakyti šio Vengrijoje mėgstamo priedo ir naudoti tik šiek tiek sviesto.

Skanaus!

Varškėčiais galite mėgaukite iki soties – iki rugsėjo 6 d. varškės bei sviesto gerokai pigiau galite įsigyti prekybos centruose „Norfa“.

Remiamas turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Daugiau vandens

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką