Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugpjūčio 22d. 19:00

Verta išbandyti: „grizotas“, arba grikių rizotas su grybais

Grikiai su grybais
Vida Press nuotr. / Grikiai su grybais

Apie rizotą greičiausiai esate ne tik girdėję, bet ir jo valgę, gal net paruošto savoje virtuvėje. O ką, jei tradiciškai naudojamus krakmolingus ryžius pakeistume grikiais? Patikėkite, patiekalas bus puikus, ypač, jei skaninsite jį šviežiais miško grybais, o pavadinti jį teisingiausia bus „grizotu“!

Ingredientai (2 asm.):

  • 1 stiklinė grikių;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas;
  • 150 g šviežių miško grybų (iš bėdos tinka ir pievagrybiai);
  • 2 skiltelės česnako;
  • 500 g daržovių arba vištienos sultinio (jei neturite naminio, naudokite ruoštą ekologišką iš kubelio);
  • 100 ml baltojo vyno;
  • 30 g sviesto;
  • 3 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
  • 60 ml grietinėlės;
  • 50 g parmezano sūrio (pasilikite kelias stambias drožles, o didžiąją dalį smulkiai sutarkuokite);
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Storadugnėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką ir berkite į įkaitintą keptuvę, kepinkite, kol taps permatomi ir pakvips.

3. Nuvalome grybus, supjaustome nedideliais kubeliais ir beriame į keptuvę, pasūdome, įberiame pipirų ir kepiname apie porą minučių.

4. Sumažiname kaitrą ir beriame į keptuvę grikius. Pakepiname porą minučių ir po samtelį pradedame pilti sultinį – lygiai taip pat, kaip ir ruošiant rizotą. Po kokių 15 min., kai grikiai bus beveik išvirę, supilame vyną ir, padidinę kaitrą, jį išgariname.

5. Supilkite į keptuvę grietinėlę bei smulkiai tarkuotą sūrį, pakaitiname dar 1–2 min., kol sūris ištirps, ir jo ir grietinėlės mišinys apgaubs grikius.

6. Tiekiame karštą, pabarstę likusiomis sūrio drožlėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

00:49
49:40
01:06

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką