Ingredientai:
sriubai:
- 100 g avižų grūdų (kruopų);
- 100 g miežių grūdų (kruopų);
- 100 g sorų grūdų (kruopų);
- 100 g raudonųjų arba laukinių ryžių;
- 400 g konservuotų baltųjų pupelių;
- 4 vidutinės bulvės;
- 1 didelė morka;
- 1 saliero stiebas;
- 1 svogūnas;
- 1 nulupta česnako skiltelė;
- 1/3 šviežio arba džiovinto čili pipiro;
- 3 arbat. šaukšt. sultinio (arba 2 kubeliai);
- saujelė tarkuoto parmezano sūrio;
- 1 stiklinė baltojo sauso vyno;
- alyvuogių aliejaus kepti;
- žiupsnelis druskos.
brusketoms:
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis šviežiai maltų pipirų;
- alyvuogių aliejaus;
- šviesios itališkos duonos.
Gaminimas:
1. Grūdus iš vakaro pamerkite vandenyje, kad išbrinktų. Prieš gaminimą vandenį nupilkite.
2. Bulves supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną, morką ir saliero stiebą smulkiai sukapokite
3. Užvirkite 2 litrus vandens ir ištirpinkite jame sultinio kubelius (jei naudojate būtent juos). Palikite puodą karštai.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 minutes pakepinkite česnako skiltelę kartu su čili pipiru. Tada suberkite smulkintą morką, svogūną ir salierą. Vėl pakepinkite 5 minutes. Suberkite bulves, išmaišykite ir vėl kepkite 5 minutes. Tada suberkite išbrinkusius visus grūdus bei pupeles.
5. Išmaišykite ir paskrudinkite 5 minutes. Supilkite vyną, gerai išmaišykite. Tada supilkite 1,5 l sultinio ir, kai užvirs, sumažinkite kaitrą, ir pridengtame puode virkite 40 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Jei sumažėja skysčio, įpilkite sultinio, bet nepersistenkite, nes sriuba turi būti tiršta. Įberkite druskos, jei trūksta.
6. Kol sriuba verda, paruoškite brusketas. Itališką duoną supjaustykite 1 cm storio riekelėmis ir išdėliokite kepimo skardoje. Pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais. Gana gausiai pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
7. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio režimu apie 10–15 minučių, kol gražiai apskrus.
8. Patiekite sriubą, apibarstytą tarkuotu parmezano sūriu.