Verta išbandyti: tiršta itališka keturių grūdų sriuba su daržovėmis

Italų virtuvėje galima rasti ne viena tradicinę sriubą, vienos jų lengvos, kitos tirštos ir sočios. Būtent pastarojo tipo tirštą keturių grūdų sriubą su daržovėmis „zuppa ai cereali“ TV laidoje „Gardu gardu“ gamino vienas iš jos vedėjų italas šefas Gian Luca Demarco. Prie sriubos jis siūlo patiekti orkaitėje skrudintos duonos, kuri gali būti puikus vaikų priviliojimo būdas.
Tiršta itališka keturių grūdų sriuba su daržovėmis
Tiršta itališka keturių grūdų sriuba su daržovėmis / TV3 nuotr.

Ingredientai:

sriubai:

  • 100 g avižų grūdų (kruopų);
  • 100 g miežių grūdų (kruopų);
  • 100 g sorų grūdų (kruopų);
  • 100 g raudonųjų arba laukinių ryžių;
  • 400 g konservuotų baltųjų pupelių;
  • 4 vidutinės bulvės;
  • 1 didelė morka;
  • 1 saliero stiebas;
  • 1 svogūnas;
  • 1 nulupta česnako skiltelė;
  • 1/3 šviežio arba džiovinto čili pipiro;
  • 3 arbat. šaukšt. sultinio (arba 2 kubeliai);
  • saujelė tarkuoto parmezano sūrio;
  • 1 stiklinė baltojo sauso vyno;
  • alyvuogių aliejaus kepti;
  • žiupsnelis druskos.

brusketoms:

  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis šviežiai maltų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • šviesios itališkos duonos.

Gaminimas:

1. Grūdus iš vakaro pamerkite vandenyje, kad išbrinktų. Prieš gaminimą vandenį nupilkite.

2. Bulves supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną, morką ir saliero stiebą smulkiai sukapokite

3. Užvirkite 2 litrus vandens ir ištirpinkite jame sultinio kubelius (jei naudojate būtent juos). Palikite puodą karštai.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 minutes pakepinkite česnako skiltelę kartu su čili pipiru. Tada suberkite smulkintą morką, svogūną ir salierą. Vėl pakepinkite 5 minutes. Suberkite bulves, išmaišykite ir vėl kepkite 5 minutes. Tada suberkite išbrinkusius visus grūdus bei pupeles.

5. Išmaišykite ir paskrudinkite 5 minutes. Supilkite vyną, gerai išmaišykite. Tada supilkite 1,5 l sultinio ir, kai užvirs, sumažinkite kaitrą, ir pridengtame puode virkite 40 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Jei sumažėja skysčio, įpilkite sultinio, bet nepersistenkite, nes sriuba turi būti tiršta. Įberkite druskos, jei trūksta.

6. Kol sriuba verda, paruoškite brusketas. Itališką duoną supjaustykite 1 cm storio riekelėmis ir išdėliokite kepimo skardoje. Pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais. Gana gausiai pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

7. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio režimu apie 10–15 minučių, kol gražiai apskrus.

8. Patiekite sriubą, apibarstytą tarkuotu parmezano sūriu.

TV3 nuotr./Tiršta itališka keturių grūdų sriuba su daržovėmis
TV3 nuotr./Tiršta itališka keturių grūdų sriuba su daržovėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius