Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 11 23, 13:00

Verta pasikartoti: 5 klaidos, kurių reikia vengti verdant vištienos sriubą

Aromatinga, skani, šildanti ir stiprinanti – tokia turi būti vištienos sriuba, kurią galima ruošti su pačiais įvairiausiais priedais. Šios sriubos pagrindas – natūralus naminis sultinys, pirmiausia išverdame jį, o tada laikas ir kitiems ingredientams. Priminsime kelias klaidas, kurias daro ir virtuvės naujokai, ir patyrę, tačiau atsainesni, o gal tiesiog skubantys virėjai. Verčiau jų išvengti!
Sriuba su vištiena
Sriuba su vištiena / Vida Press nuotr.

Klaida Nr. 1: naudojate tik liesą mėsą. Nemažai žmonių, jei ir valgo mėsą, būtinai tik itin liesą, pavyzdžiui, tik vištos krūtinėlę. Tačiau pamirškite ją, jei verdate tikrą, gerą vištienos sultinį. Jam reikia riebaliukų, tad rinkitės tas paukščio dalis, kurios jų turi. Jei nenorite pernelyg išlaidauti, ūkininkų augintų paukščių mėsa prekiaujančiose parduotuvėse dairykitės „vištienos krūtinkaulio“ ar „vištienos stuburiukų sriubai“ – tai ir yra kaip tik tai, ko jums reikia.

Klaida Nr. 2: verdate per trumpai. Atrodytų, jei puode tik kauliukai su trupučiu mėsos, nėra kam ten ilgai virti. Iš tiesų nereikia sultinio skubinti, į vandenį, be mėsos, dar įmerkite į stambias dalis supjaustytą morką, saliero stiebą, perpus perpjautą svogūną, porą laurų lapų ir kelis kvepiančiuosius pipirus (į svogūną taip pat galite įsmeigti kelis gvazdikėlius). Virkite ne trumpiau, kaip valandą, o galima ir porą. Vėliau viską išgriebkite ir gautą sultinį jau naudokite sriubai.

Receptas: Vištienos sriuba su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 32
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 225.00 g (grikinių miltų)
Vištienos krūtinėlė: 175.00 g (virtos)
Vištienos sultinys: 1200.00 ml
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Medus: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintų šviežių lapelių)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š. (saulėgrąžų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 šviežių, tarkuotų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.

2. Storasieniame puode įkaitinkite abiejų rūšių aliejų. Sudėkite sugrūstą česnaką, susmulkintą aitriąją papriką, imbierus, smulkiai supjaustytus svogūnėlius ir, nuolat maišydami, kepinkite 3 min. Supilkite sojų padažą, medų, sultinį. Palaukite, kol užvirs, ir virkite 3 min.

3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite makaronus, juostelėmis supjaustytą virtą mėsą ir petražoles, įberkite pipirų. Jei reikia, prieš patiekiant sriubą pakaitinkite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

Klaida Nr. 3: nenugraibote putų. Kai visas puodo turinys užvirs, laukia svarbus darbas: šaukštu ar kiaurasamčiu nugraibyti į skysčio paviršių iškilusias putas. Tik tai padarius sriuba bus skaidri, be jokių nepageidaujamų neaiškių draiskanų ir pan. Jei išvirus sultinį kažkas neaiškaus vis dar plaukioja, galite jį perkošti per itin tankų plieninį sieta.

Vida Press nuotr./Vištienos sriuba
Vida Press nuotr./Vištienos sriuba

Klaida Nr. 4: leidžiate puodui kunkuliuoti. Vos tik puodas su visais ingredientais užvirė, sumažinkite kaitrą iki minimalios, nugraibykite susidarančias putas ir uždenkite puodą. Sultinys turi virti pakankamai ilgai ir palengva, tik tada jis bus skaidrus.

Receptas: Greita ir soti vištienos sriuba su kuskusu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 54
Receptas
Ingredientai
Viščiukas: 0.50 vnt. (kaimiško, supjaustyto gabalais)
Morkos: 3.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Kuskusas: 1.00 st. (vidutinio stambumo)
Kvapnieji pipirai: 3.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š.
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių, geriau plokščialapių)
Kaip gaminti

1. Vištieną dėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu (1,5–2 l), įmeskite pipirų žirnelius, įberkite druskos, užvirinkite, nugraibykite susidariusias putas ir sumažinę ugnį pavirkite 15–20 min.

2. Tuo metu morkas supjaustykite ilgais, bet ne pernelyg plonais šiaudeliais, porus (išskyrus viršutinę žaliąją dalį) – šiaudeliais arba pusžiedžiais.

3. Pirmiausia į puodą su vištiena sumeskite morkas, joms pavirus apie 10 min. – porus. Viską dar virkite apie 7–10 min. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Baigiant virti įberkite smulkiai kapotų petražolių ir nukelkite puodą nuo ugnies, tegul taip pastovi apie 10 min.

4. Tuo metu, kai sriuba jau baigia virti ir ilsisi išvirusi, kuskusą suberkite į dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad jo dar būtų per pirštą nuo kuskuso viršaus, įberkite žiupsnį druskos, dėkite mažą gabaliuką sviesto ir uždenkite. Po 7 min. atidenkite ir gerai išpurenkite išbrinkusį kuskusą šakute.

5. Į sriubos lėkštes dėkite po kelis šaukštus kuskuso, pilkite sriubos ir priplėšykite vištienos gabaliukų.

Suskleisti

Klaida Nr. 5: stiprinate skonį neaiškiais ir nereikalingais milteliais. Išvardijome visus reikalingus priedus, kad sriubos pagrindas būtų skanus ir aromatingas (pasūdykite jį jau berdami sriubos ingredientus, o jei dalį šaldysite, šaldykite nesūdytą). Jokių sultinio miltelių, kubelių ir kitų panašių dalykų iš tinkamos mėsos tinkamai išvirus sriubą jau nebereikia.

Receptas: Makaronų - daržovių sriuba vištienos sultinyje
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 58
Receptas
Ingredientai
Vištienos sultinys: 2500.00 ml (naminis)
Makaronai: 100.00 g (sauja)
Bulvės: 3.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Moliūgai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 20.00 g (saujelė žalių)
Petražolės: 20.00 g (saujelė žalių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Sviestas: 30.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Svieste pakepinkite smulkintas daržoves

2. Į sultinį suberkite druską, prieskonius, supjaustytas bulves bei apkepintas daržoves ir virkite apie 20 min. Galite paskaninti grietine.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką