Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugpjūčio 15d. 09:00

Verta pasilepinti: 12 sezoninių blynelių receptų savaitgalio pusryčiams

Blyneliai su uogomis
Vida Press nuotr. / Blyneliai su uogomis

Iki rudens liko viso labo trys savaitgaliai, tad verta mėgautis kiekvienu iš jų. Vienas iš puikių lepinimosi būdų – pradėti savaitgalio rytą nuo karališkų pusryčių, kurių pagrindiniais herojais gali tapti sezoninėmis gėrybėmis gardinti blyneliai. Surinkome jums puikų jų receptų dvyliktuką!

Receptai
Receptas: Saldūs pusryčių lietiniai su varške ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 41
Kaip gaminti

1. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus ir išsukite tirštą tešlą. Tada dalimis pilkite pieną, kaskart praskiesdami tešlą, kad jos konsistencija būtų vienalytė.

2. Galiausiai supilkite į tešlą tirpintą kokosų aliejų (arba sviestą) ir gerai išmaišykite.

3. Palikite tešlą pastovėti 30 min. Prieš kepdami vėl gerai išmaišykite.

4. Iškepkite įkaitintoje nepridegančioje keptuvėje 10 lietinių blynelių: pilkite po mažą samtelį į keptuvę*, tada pakreipkite keptuvę į visus šonus, kad tešla gražiai užpildytų visą keptuvės dugną. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Išimkite ant lėkštės ir laikykite šiltai, kol kepate kitus lietinius.

5. Kiekvieną lietinį blynelį patepkite kupinu šaukštu desertinės varškės, pabarstykite mėlynėmis ir susukite į vamzdelį. Patiekite iškart (pašildytose lėkštėse), pabarstę mėlynėmis ir cukraus pudra.

Pastaba: aš visada prieš kepant pirmą lietinį blynelį sausą keptuvę patepu trupučiu sviesto, aliejaus arba kokosų aliejaus. Taip išvengiu pirmojo bynelio prikepimo prie keptuvės dugno. Kepant kitus lietinius keptuvės riebalais tepti nereikia, nes jų pakankamai yra tešloje.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 115.00 g (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai/kepimui; arba tirpinto sviesto)
Varškė: 2.00 vnt. (pakeliai desertinės; įdarui)
Mėlynės: 1.00 st. (tinka ir braškės ar kitos šviežios uogos; patiekimui)
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š. (patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 34
Kaip gaminti

Kaip ir su daugeliu tokio tipo kepinių – produktų kiekiai orientaciniai. Jei tešlą užmaišysite tirštesnę, iškepę blynai bus kietesni. Jei minkštesnę, dėsite mažiau miltų, – blyneliai bus gležnesni, minkštesni, gal kiek sunkiau apverčiami keptuvėje kepant.

1. Sutarkuotas cukinijas pabarstykite druska ir palikite kelioms minutėms, kad jos išleistų kuo daugiau skysčio. Tą skystį gerai nuspauskite, kad liktų kuo sausesni cukinijų tarkiai.

2. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite supjaustytą bananą ir šakute jį sutrinkite. Suberkite chia sėklas, avižų sėlenas, įberkite žiupsnelį druskos ir apie 1-2 šaukštelius rudojo cukraus (arba mažiau, nes saldumo bus nuo banano), miltus ir cukinijų tarkius ir išsukite tešlą.

3. Kepkite blynelius aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su jogurtu, uogomis arba uogiene.

 

Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės (apie 300-400g) sutarkuotos stambia tarka)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt. (labai sunokęs)
Chia sėklos: 1.00 valg. š.
Sėlenos: 2.00 valg. š. (avižų)
Miltai: 4.00 valg. š. (viso grūdo speltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 8
Kaip gaminti

1. Kiaušinį ištrinkite su druska ir cukrumi, įpilkite pusę stiklinės pieno, suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite likusį pieną ir dar kartą išmaišykite.

2. Į įkaitintą keptuvę samčiu įpilkite tešlos ir paskirstykite po visą. Kepkite iš vienos (jei lietiniai ploni) arba iš abiejų pusių (jei stori).

3. Į ištrintą varškę įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

4. Po šaukštą varškės kremo uždėkite ant kiekvieno lietinio, aptepkite visą paviršių. Lietinius sulenkite per pusę. Sudėkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir pakepinkite. Patiekite šiltus su grietine ir uogiene.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - pertepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir pertepimui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (0,5 valg. š. - tešlai ir 1 valg. š. - pertepimui)
Pienas: 2.00 st. (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Aliejus: 50.00 ml (su karotenu - tešlai)
Grietinė: 1.00 st. (pusė st. - tešlai)
Vyšnios: 2.00 valg. š. (uogienė)
Varškė: 400.00 g (pertepimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba miltelinis cukrus - pertepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 20
Kaip gaminti

1. Slyvas perpjaukite pusiau, jei labai didelės supjaustykite griežinėliais.

2. Kiaušinius išplakite su pasukomis, įmaišykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą.

3. Miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską išmaišykite, suberkite į kiaušinių masę ir išplakite.

4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Tešlos ketvirtį įpilkite ir įspauskite slyvų puselių.

5. Kai apkeps, apverskite ir dar pakepkite 2-3 min.

Patiekite apibarstytus cukraus pudra ir su grietine. Pagal skonį galima naudoti ir mėgstamą sirupą.

Skanaus!

Recepto autorė Jurgita Ostanina

Ingredientai
Slyvos: 800.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š. (ištirpintas)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pasukos: 200.00 ml
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 4.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (blynams pabarstyti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blyneliai su mėlynėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.8 / 15
Kaip gaminti

1. Išlydykite sviestą, palaukite, kol atauš, tuomet įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite (gali praversti mikseris).

2. Sudėkite miltus ir išmaišykite iki tirštos, bet ne per tirštos masės. Suberkite mėlynes ir kepkite jums patogiu būdu. Labai paprastas ir skanus receptas. :)

Recepto autorė Greta Šidlauskaitė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Sviestas: 120.00 g
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml
Mėlynės: 200.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su cukinijomis ir varške
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 165
Kaip gaminti

1. Išplakite kiaušinį su druska ir cukrumi, supilkite cukinijos tyrę, suberkite miltus su kepimo milteliais ir viską išmaišykite.

2. Formuokite blynus ir kepkite aliejuje. Apibarstykite milteliniu cukrumi. Skonis kaip spurgų!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Miltai: 2.00 st.
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 st. (tarkuotos cukinijos tyrės)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 4.00 g
Aliejus: 100.00 ml
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mieliniai blynai su uogomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 29
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite ir išsukite su 2 šaukštai cukraus.

2. Į mielių mišinį supilkite kambario temperatūros pieną, viską gerai išmaišykite, pridenkite medvilniniu rankšluostėliu ir padėkite šiltai maždaug 30 min., kol mielės ims burbuliuoti ir pakils.

3. Kitame dubenėlyje elektriniu plakikliu iki baltumo išplakite likusį cukrų ir kiaušinius.

4. Gautą masę įmaišykite į mieles, tada suberkite miltus, vanilinį cukrų, supilkite sviestą, viską gerai išplakite ir palikite šiltai dar 40 min.

5. Blynus kepkite vidutinio dydžio keptuvėje, užberkite mėgstamų uogų ar tepkite uogienės ir perlenkite per pusę. Iškepusius galite pabarstyti milteliniu cukrumi ar apipurkšti grietinėle.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežių)
Cukrus: 5.00 valg. š.
Miltai: 250.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Uogos (avietės, mėlynės ar kitokios mėgstamos) 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su mėlynių uogiene
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 17
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite uogienę: figas nuplaukite, susmulkinkite, mėlynes perrinkite, apelsiną nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, pašalinkite baltąją odelės dalį ir supjaustykite kubeliais.

2. Viską suberkite į puodelį, užpilkite cukrumi ir vis pamaišydama kaitinkite ant mažos ugnies apie 25 min., galiausiai supilkite sirupą.

3. Kiaušinius išplakite su pienu bei vandeniu, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite aliejų ir po truputį supilkite persijotus miltus.

4. Lietinius iškepkite karštoje keptuvėje. Tiekite su mėlynių uogiene.

Ingredientai
Ruginiai miltai: 2.00 st. (viso grūdo)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š. (ir uogienei 1/2 stiklinės)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Mėlynės: 2.00 st. (uogienei)
Figos: 6.00 vnt. (uogienei)
Apelsinai: 2.00 vnt. (uogienei)
Juodųjų serbentų sirupas uogienei 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 212
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
  2. Įpilkite pieną, aliejų, grietinę, vanilę, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir vėl gerai viską suplakite.
  3. Miltus dėkite po truputį – jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo.
  4. Kuo plonesnėmis skiltelėmis įpjaustykite obuolius.
  5. Keptuvę įkaitinkite, nustatykite vidutinę ugnį/kaitrą ir šaukštu formuokite blynelius.
  6. Kai ant viršaus susidaro burbuliukai, blynus apverskite ir dar pakepkite kelias minutes.
  7. Kadangi į tešlą pylėme aliejaus, papildomų riebalų keptuvei patepti nereikia, blyneliai nesvyla.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Grietinė: 1.00 puodelis (0,5)
Pienas: 1.00 puodelis (0,5)
Aliejus: 1.00 puodelis (0,3 rapsų)
Cukrus: 1.00 puodelis (0,3)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 1.00 sauja
Obuoliai: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gardūs ir purūs mieliniai blynai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 73
Kaip gaminti

1. Į didelį dubenį supilkite miltus, padarykite duobutę, į ją dėkite sutrupintas mieles, užpilkite jas šaukšteliu cukraus ir trečdaliu pieno, išmaišykite ir palikite 15 min. – mišinys miltų duobutės viduryje turi pasidengti burbulais.

2. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, supilkite mišinį į dubenį su miltais ir mielių mišiniu, supilkite likusį pieną, tešlai skirtą aliejų, brendį, vanilės ekstraktą, įberkite druskos. Labai gerai plakdami išmaišykite, kad neliktų gumulų. Galiausiai įmaišykite obuolių gabaliukus, uždenkite ir palikite pakilti apie 40 min.

3. Didelę keptuvę (geriau storadugnę, jokiu būdu ne skirtą lietiniams) įkaitinkite ant vidutinės ugnies, pilkite šiek tiek aliejaus ir dėkite po šaukštą tešlos, formuodami blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, stebėkite kaitrą – keptuvė neturi būti per karšta, kad blynai spėtų iškepti nesudegę, tačiau kaitros taip pat turi pakakti, kad blynai neprisigertų riebalų.

4. Dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų likučiai, o tada perdėkite į lėkštę, kurioje tieksite, ir pabarstykite cukraus pudra. Tiekite karštus.

Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Pienas: 280.00 ml (šilto)
Mielės: 25.00 g (šviežių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli, kambario temperatūros)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (ir dar jo reikės kepimui)
Brendis: 1.00 valg. š. (galima nepilti, bet jis suteikia papildomo aromato)
Obuoliai: 2.00 vnt. (rūgštesni, supjaustyti gabaliukais)
Druska: 0.50 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Orkaitėje keptas blynas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 33
Kaip gaminti
Orkaitėje keptas blynas
Orkaitėje keptas blynas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  2. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite valgomąjį šaukštą cukraus, maltą cinamoną, imbierą, muskatą ir citrinų sultis. Sudėkite obuolio skilteles į dubenį ir išmaišykite, kad jos visos pasidengtų cukrumi ir prieskoniais.
  3. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą (16 cm skersmens). Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite kelias minutes, kol sviestas ištirps.
  4. Išimkite kepimo indą su ištirpusiu sviestu iš orkaitės. Ant dugno tolygiai užberkite rudąjį cukrų, ant jo paskleiskite obuolių skilteles. Dėkite kepimo indą atgal į orkaitę.
  5. Paruoškite blyno tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius, pieną ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir gerai sumaišykite.
  6. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir ant apkepusių skiltelių užpilkite paruoštą tešlą. Pašaukite atgal į orkaitę ir apie 20–25 min. kepkite, kol blynas gražiai apskrus ir iškeps.
  7. Blyną tiekite tik išimtą iš orkaitės, šiltą, su kepimo indu. Prieš tiekdami, blyną pagardinkite priedais: apibarstykite milteliniu cukrumi, uždėkite porą kaušelių ledų, apipilkite juos keliais šaukštais klevų sirupo ir apibarstykite saujele mėgstamų riešutų. Skanaus!

 

Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. malto)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malto)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Sviestas: 25.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 125.00 ml
Vanilė: 1.00 arbat. š. (0,5 ekstrakto)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (patiekti)
Ledai: (keli kaušeliai - patiekimui) 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 3.00 arbat. š. (patiekti)
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstamų – patiekti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių ir cukinijų blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 40
Kaip gaminti

Beje, ruošdami daržovių blynus, jas tarkuokite stambiai, ne smulkiai: taip masė bus sausenė, o ir iškepę blynai traškesni. Jei norite, kad blynai būtų mažiau riebūs, kepkite juos ne keptuvėje, bet orkaitėje.

Itin svarbus ir pagardas, su kuriuo pateiksite iškeptus daržovių blynus. Mano mėgstamiausias – česnakais ir krapais pagardintas varškės ir grietinėlės padažas.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokie pergamentiniu popieriumi.

2. Cukinijas stambiai sutarkuokite ir nuspauskite, pašalindami perteklinį skystį. Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine tarka.

 

3. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite tarkuotas cukinijas, bulves ir svogūnus, įberkite druskos ir pipirų, suberkite miltus ir sumaišykite tešlą. Jei tešla pernelyg skysta ir vandeninga, įdėkite daugiau miltų.

4. Skardoje esantį pergamentinį popierių pašlakstykite aliejumi. Šaukštu formuokite blynus skardoje. Blynų viršų pašlakstykite dar trupučiu aliejaus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30-40 minučių, arba kol blynai gražiai apskrus.

5. Kol blynai kepa pasigaminkite padažą

6. Varškę gerai sutrinkite ir sumaišykite su grietinėle, kol gausite vientisą tirštą padažą. Suberkite kapotas petražoles, česnakus, druską ir pipirus, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių, galite įberti šiek tiek cukraus skoniui subalansuoti. Paragaukite ir pataisykite skonį taip, kad jums patiktų.

Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio; blynams)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio; blynams)
Svogūnai: 1.00 arbat. š. (mažas; blynams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli; blynams)
Miltai: 2.00 valg. š. (gali reikėti ir 3; blynams)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį blynams ir padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį blynams ir padažui)
Varškė: 100.00 g (pusriebės; česnakiniam padažui)
Grietinėlė: 100.00 g (plakamosios; česnakiniam padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (labai smulkiai sukapota; česnakiniam padažui)
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų šviežių; česnakiniam padažui)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; česnakiniam padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Video

05:55
34:08
10:00

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką