Dabar populiaru
Publikuota: 2020 kovo 7d. 10:00

Vertas dėmesio duetas: kiauliena su egzotiškomis natomis ir karameliniai pyragaičiai

Patiekalų duetas savaitgaliui
TV3 nuotr. / Patiekalų duetas savaitgaliui

Šis savaitgalis ypatingai šurmuliuojantis – Kaziuko mugė, Kovo 8-osios šventė... Tačiau jei dėl vienų ar kitų priežasčių nutarsite likti namie ir patys pasiruošti šį tą įdomesnio, pravers virtuvės profesionalų idėjos. TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco siūlo greitai paruošiamą kiaulienos patiekalą su egzotišku prieskoniu, o jo kolega Ali Gadžijevas kviečia mėgautis klasikiniu saldžiu deriniu – karamele ir šokoladu, susitinkančiais pyragėliuose.

Kiaulienos išpjova imbiero ir medaus padaže

Ingredientai:

  • 400 g kiaulienos išpjovos;
  • 1 gūželė romaninių salotų;
  • 1 šakelė vyšninių pomidoriukų;
  • apie 1 cm dydžio šviežio imbiero gabaliukas;
  • 1 aitrioji paprika;
  • balzaminio acto;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • prieskonių kiaulienai.

Gaminimas:

1. Romanines salotas susmulkinti. Patariama jas ne pjaustyti, o laužyti. Vyšninius pomidoriukus perpjauti pusiau. Viską sudėti į indą, užpilti alyvuogių aliejumi, balzamiko actu ir išmaišyti. Druska gardinti tik prieš valgant, kad salotos išliktų traškios.

2. Kiaulienos išpjovą supjaustyti 1 cm storio medalionais. Imbierą sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti. Iš aitriosios paprikos išimti sėklytes ir supjaustyti griežinėliais. Imbierą su pipiru apkepinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Įdėti šaukštą natūralaus medaus ir kai jis išsilydys, sudėti kiaulienos medalionus. Juos apskrudinti iš abiejų pusių ir supilti sojos bei Vursterio (Vorčesterio) padažus, pagardinti kiaulienos prieskoniais. Palikti kelioms minutėms pasitroškinti, kad mėsa visiškai iškeptų ir įsigertų padažo.

TV3 nuotr. /Kiaulienos išpjova imbiero ir medaus padaže
TV3 nuotr. /Kiaulienos išpjova imbiero ir medaus padaže

Karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai

Ingredientai:

biskvitui:

  • 100 g kambario temperatūros sviesto;
  • 50 g cukraus;
  • 125 g miltų.

karamelei:

  • 80 g cukraus;
  • 1 indelis saldinto kondenuoto pieno;
  • 70 g sviesto;
  • šlakelis vanilės ekstrakto su sėklytėmis.

šokoladiniam užpilui:

  • 50 g grietinėlės (36 proc. riebumo);
  • 200 g juodojo šokolado.

Gaminimas:

1. Biskvitui skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti iki vientisos masės. Tešlą lygiai paskleisti kepimo formoje. Storis turėtų būti apie 1 cm. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

2. Į prikaistuvį supilti cukrų ir kaitinti, kol išsilydys. Cukraus nemaišyti. Jam ištirpus po truputį supilti saldintą kondensuotą pieną nuolat maišant šluotele. Tuomet toliau maišant po truputį sudėti sviestą ir įpilti šlakelį vanilės ekstrakto.

3. Ant atvėsusio biskvito toje pačioje formoje supilti karamelę, išlyginti paviršių ir palikti šaldytuve, kad atvėstų ir karamelė sustingtų.

4. Šokoladiniam glajui prikaistuvyje užvirinti grietinėlę, nukelti nuo kaitros ir supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai išsilydys ir masė taps vientisa bei blizgi. Ją užpilti ant karamelės sluoksnio ir lygiai paskirstyti. Dar palaikyti šaldytuve, kol visiškai sustings. Išimti iš formos ir supjaustyti norimo dydžio pyragaičiais.

TV3 nuotr. /Karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai
TV3 nuotr. /Karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką