Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vienas kumpis – daug gardžių patiekalų vos per kelias minutes

Kiekviena šeimininkė svajoja apie produktą šaldytuve, iš kurio būtų galima pagaminti daug patiekalų. Mes tokį radome ir pabandėme jį skanauti įvairiais pavidalais. Kadangi šie eksperimentai puikiai pavyko, receptais norime pasidalinti ir su jumis.
Patiekalai su kaimišku sūdytu kumpiu
Patiekalai su kaimišku sūdytu kumpiu / Asmeninio arch. nuotr.

Kaimiškas sūdytas „Rivonos“ kumpis, anot gamintojų, tinka valgyti ir termiškai neapdorotas, ir keptas keptuvėje, grilyje ar virtas. Sūdytas kumpis yra gaminamas iš kiaulienos kumpio dalies su odele, suformuojant specialią formą. Jis ypatingas tuo, kad yra sūdomas ir brandinamas valgomosios druskos ir įvairių prieskonių mišinyje, paskui džiovinamas ore.

A.Juršos nuotr./Kaimiškas sūdytas „Rivona“ kumpis
A.Juršos nuotr./Kaimiškas sūdytas „Rivona“ kumpis

Kadangi kumpis nėra rūkomas, jis ypač lengvai virškinamas. Prieskoniai jaučiasi švelniai, nedirgina nei gomurio, nei skrandžio, o pavalgius nelieka jokio sunkumo jausmo, kaip būna po rūkytų gaminių. Tad šis kumpis puikiai tinka pusryčių sumuštiniams, iškyloje į gamtą ar vakarojant su draugais. Jeigu norite gražiai patiekti – ne problema. Plonos jo riekelės puikiai sukasi į ritinėlius, tad galite vynioti su salotomis ar kitomis daržovėmis, taip varijuodami skoniais ir patiekalo išvaizda.

Greitos kaimiško sūdyto kumpio užkandėlės

A.Juršos nuotr./Užkandėlė su kaimišku sūdytu „Rivona“ kumpiu
A.Juršos nuotr./Užkandėlė su kaimišku sūdytu „Rivona“ kumpiu

Supjaustykite kumpį plonytėmis riekelėmis skersai raumenukus. Ant kumpio juostelės dėkite salotos ar špinatų lapą, agurko ar paprikos lazdelę – tinka tiek šviežios, tiek marinuotos daržovės, ir sukite į ritinėlį. Persmeikite dantų krapštuku kartu su mažu pomidoriuku. Kumpis lengvai kandasi ir kramtosi, tad užkandžiauti bus smagu! Jo skonis nepretenzingas, subalansuotas tiek rimtiems vyrams, tiek išrankioms damoms. Duoną galite patiekti atskirai, kadangi ne visi ją valgo kartu su mėsa.

Salotos su kepintu kaimišku sūdytu kumpiu

A.Juršos nuotr./Salotos su kaimišku sūdytu „Rivona“ kumpiu
A.Juršos nuotr./Salotos su kaimišku sūdytu „Rivona“ kumpiu

Salotų variacijų gali būti įvairių, priklausomai nuo to, kokių daržovių turite.

Mes rinkomės: špinatus, agurką, mažus pomidoriukus, ridikėlius. Salotas gardinome šlakeliu alyvuogių aliejaus kepintu kumpiu. Kaimišką sūdytą kumpį supjaustėme plonomis juostelėmis ir pakepinome keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol gražiai apskrudo. Salotų nesūdėme, nes pakepintas kumpis tampa truputį sūresnis, tad skoniai puikiai susibalansuoja.

Kiaušinienė su kaimišku sūdytu kumpiu

A.Juršos nuotr./Kiaušinienė su kaimišku sūdytu „Rivona“ kumpiu
A.Juršos nuotr./Kiaušinienė su kaimišku sūdytu „Rivona“ kumpiu

Labai sotus patiekalas – jeigu valgysite pusryčiams, pietų nereikės, o energijos bus sočiai!

Pirmiausia plonomis riekelėmis supjaustome kumpį ir pakepiname vieną pusę keptuvėje su trupučiu aliejaus. Apverčiame ant kitos pusės ir mušame kiaušinius. Jiems iškepus, dedame į lėkštę ir valgome su šviežiomis daržovėmis. Skanumėlis! Patiekalas sotus, tad drąsiai galima valgyti pietums ir pilvas bus ramus iki vakaro.

Grilyje keptas kaimiškas sūdytas kumpis

A.Juršos nuotr./Grilyje keptas kaimiškas sūdytas „Rivona“ kumpis
A.Juršos nuotr./Grilyje keptas kaimiškas sūdytas „Rivona“ kumpis

Šis patiekalas buvo tikras atradimas – nieko nereikėjo marinuoti, o po 15 minučių mėgavomės puikiu kepsniu! Kadangi kulinarinių eksperimentų dieną gamta buvo ne kokios nuotaikos, grilio patiekalas šonelius kaitino orkaitėje. Kumpio juostelės dailiai apskrudo, baklažanas su paprika – taip pat. Daržoves prieš kepimą įtrynėme druska bei pipirais ir apšlakstėme aliejumi. Rezultatas fantastiškas! O kepant ant žarijų kepsniukai įgautų malonų dūmo prieskonį.

Pica su kaimišku sūdytu kumpiu

A.Juršos nuotr./Pica su kaimišku sūdytu „Rivona“ kumpiu
A.Juršos nuotr./Pica su kaimišku sūdytu „Rivona“ kumpiu

Šio patiekalo gaminimas užtruko ilgiau, nes tešlą gaminomės patys. Tačiau ne per daug ilgai, nes darėme ne mielinę tešlą, o naudojome varškę, kas yra puikus pasirinkimas norint patiekalu mėgautis greičiau. Arba galima naudoti jau paruoštą picos pagrindą ir tiesiog ant jos dėlioti likusius produktus.

Tešlai reikėjo:

  • 1 pak. varškės,
  • 1 kiaušinio,
  • 1 valg. š. grietinės,
  • žiupsnelio druskos,
  • 2 st. miltų.

Produktus dedame į dubenį ir minkome tešlą. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau, priklausomai nuo varškės drėgnumo, kiaušinio dydžio ir kokio dydžio šaukštu kabinsite grietinę. Tešla turi lengvai minkytis ir nelipti prie rankų.


Paruoštą tešlą iškočiokite į didelį apskritimą ir aptepkite pomidorų padažu. Tada ant viršaus dėliokite norimus ingredientus – smulkintą papriką, svogūnėlius, sūrį ir kumpį. Mes kumpį dėjome ant sūrio, kad gardžiai apskrustų.

Linkime ir jums skanių atradimų ir kviečiame dalinti savo receptais! Nugalėtojų laukia net 5 kg gardžiai marinuotų grilio kepsnių! Konkurso sąlygos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius