Reikės:
- 1 1/2 st. tarkuotos jaunos cukinijos (lupti nereikia),
- 1 didelio kiaušinio,
- 1/4 – 1/2 st. tarkuoto čederio sūrio,
- 1/4 st. maltų džiūvėsėlių,
- žiupsnelio baziliko,
- 1/4 arb. š. česnako miltelių,
- 1/4 arb. š. druskos,
- Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Sutarkuotą cukiniją sudėkite į kiaurasamtį ir leiskite nubėgti visam skysčiui.
Kiaušinį išplakite ir sumaišykite su cukinija, tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais ir visais prieskoniais. Gerai išmaišykite.
Masę kabinkite šaukštu, dėkite ant aliejumi patepto kepimo popieriaus ir formuokite nedidelius blynelius.
Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 16-20 min., kol gražiai apskrus.
Skanaus!