Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtuvės eksperimentai: gaminame molio induose

Jei virtuvė nėra jūsų stichija ar prie puodų suktis neturite laiko, gaminkite valgius molio induose.
Gaminame molio induose
Gaminame molio induose / Fotolia nuotr.

Porcijos dydžio moliniuose induose tinka gaminti sriubas, mėsos, žuvų, daržovių, kiaušinių valgius, košes, virtinukus, netgi desertus. Pafantazavus keraminiuose induose galima paruošti originalų valgį iš bet kokių šaldytuve turimų produktų. Šis maisto gaminimo būdas neužima daug laiko ir yra labai patogus – pašovus molinukus į karštą orkaitę, galima imtis kokio kito darbo.

Keraminiuose induose ruošti valgiai išsiskiria puikiu skoniu ir aromatu. Be to, visi produktai išsaugo itin daug maistinių medžiagų, todėl šį maisto gaminimo būdą drąsiai galima lyginti su produktų troškinimu garuose. Svarbu paminėti ir tai, kad taip ruošti valgiai yra ne tik sotūs, bet ir sultingi, todėl, pavyzdžiui, per pietus, kuo puikiausiai galima apsieiti ir be sriubos.

Gaminimo paslaptys

♦ Pagal kulinarijos taisykles, į molio puodelius iškart reikia sudėti visus pasirinktus produktus. Kad nekiltų grėsmė, jog koks produktas liks kietas ar, priešingai, ištiš, kiekvieną jų pirmiausia reikia tinkamai apdoroti.
♦ Šviežias daržoves geriau ne trintuve tarkuokite, o supjaustykite stambiais kubeliais ar griežinėliais.
♦ Jeigu baiminatės padauginti kokio aštresnio prieskonio (aitriosios paprikos, česnako ar kt.), tokio produkto nesmulkinkite – tiesiog įmeskite po pasirinkto dydžio gabalėlį į kiekvieną molinuką, o prieš tiekdama valgį į stalą, išgriebkite.
♦ Moliniuose indeliuose ruošite daržovių ir mėsos troškinį? Pirmiausia susmulkintą mėsą pakepinkite karštuose riebaluose, kol ji taps vidutinio kietumo. Jei į molinukus sudėsite žalią mėsą, kol ji išsitroškins, daržovės neabejotinai ištiš.
♦ Jei valgį ruošite be jokio padažo, keraminius indelius (dugną ir sieneles) ištepkite riebalais arba į kiekvieną įpilkite po kelis šlakelius vandens.
♦ Patiekalą gardinsite padažu? Pilkite jo ant produktų labai saikingai, nes kiekvienas produktas karštyje išskirs nemažai savų sulčių.
♦ Jei ketinate pagardinti valgį tarkuotu sūriu, jo į kiekvieną indelį berkite tik likus kelioms minutėms iki patiekalo gaminimo pabaigos.

Naudinga žinoti

♦ Jeigu įsigijote molinukus be dangtelių, prieš šaudama į orkaitę, juos pridenkite folijos lakšteliais.
♦ Stinga laiko paruošti valgiui tinkamą padažą? Į kiekvieną dubenėlį tiesiog įkrėsti po šaukštą grietinės arba įpilkite po kelis šlakelius grietinėlės. Dar galite įberti po žiupsnelį specialiai padažams skirtų prieskonių.
♦ Į keraminius indelius virtinukus dėkite prieš tai pakepintus karštuose riebaluose, antraip troškindamiesi jie gali prarasti dailią formą arba sulipti. Pasigardžiuodama juos sukirsite, jei paskaninsite pievagrybiais. Šiuos produktus, prieš dedant į molinukus, irgi nepamirškite pakepinti riebaluose (galite kartu su virtinukais).
♦ Moliniuose indeliuose virsite daržovių sriubą? Iš anksto puode išsivirkite mėgstamo sultinio, paskui jį išpilstykite į molinukus, prieš tai į juos subėrusi pasirinktas daržoves.  

Originali idėja sriubos mėgėjoms

Jei šeimyna iškart nesuvalgė pietums išvirtos sriubos, jokiu būdu nepilkite jos lauk. Kitą dieną tą pačią sriubą patiekite kitaip. Išpilstykite į porcijos dydžio molinius indelius, uždenkite juos iš bemielės arba mielinės sluoksniuotos tešlos suformuotais „dangteliais“ ir pašaukite į karštą orkaitę. Kai tešlos „dangteliai“ gražiai apskrus, traukite molinukus iš orkaitės ir neškite ant stalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius