Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Virtuvės eksperimentai: jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis

Šventinis stalas
Shutterstock nuotr. / Šventinis stalas
Šaltinis: 15min
0
A A

Artėjant Naujųjų metų šventei, dažnai susimąstome, kaip pasiruošti ir palydėti paskutiniąją metų dieną, kad kiti metai būtų sėkmingi?

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Pagal kinų kalendorių 2014 metai – žaliojo medinio Arklio. Jis – žvalus, judrus, smalsus gyvūnas, nuolat ieškantis naujų įspūdžių ir nuotykių. Taigi, ir 2014 metai bus greitesni, aktyvesni, dinamiškesni nei 2013-ieji. Šiuos naujus metus rekomenduojama sutikti su draugais ir šeimos nariais prie žalia ar mėlyna staltiese padengto stalo. Per Naujuosius metus ant šventinio stalo turėtų būti bent vienas patiekalas iš žvėrienos ar raudonos mėsos, maisto porcijos – nedidelės, gurmaniškos.

Vilniuje įsikūrusio restorano Moon Garden Art Hotel virtuvės šefas Justinas Misius, kuris 2012-aisiais laimėjo geriausio virėjo titulą, pataria šventėms gaminti jautienos išpjovą, papuošiančią bet kurį šventinį stalą.

Receptai
Receptas: Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.3 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salierai: 1.00 vnt. (šaknis)
Druska: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (batymai)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vyšniniai)
Alyvuogių aliejus: 200.00 ml
Rozmarinai: 5.00 g (šakelė)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Actas: 20.00 ml
Cukrus: 20.00 g
Morkos: 100.00 g
Paprikos: 100.00 g
Sviestas: 20.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Jautiena: 120.00 g (išpjova)
Topinambas: 1.00 vnt.
Kava: 30.00 ml (stipri)
Bulvės: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Druską sumaišykite su kiaušinio baltymais ir aplipdykite salierą, kurį 1,5 val. kepkite 140 °C orkaitėje.   
  2. Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite kava paskanintame vandenyje (0,5 l vandens ir 30 ml kavos).
  3. Obuolį nulupkite, perpjaukite perpus, išskobkite šerdį, apvirkite vandenyje su cukrumi ir actu.
  4. Vyšninių pomidorų odelę įpjaukite ir sudėkite juos į verdantį vandenį. Virkite ne ilgiau kaip 10 sek., kol odelė pradės atsiskirti nuo pomidoro. Į 120 °C įkaitintą aliejų su rozmarino šakele sudėkite pomidorus su nuluptomis odelėmis.  
  5. Topinambus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais (1 mm storio) ir apie minutę kepkite verdančiame aliejuje, kol šie taps traškūs.
  6. Paprikas apie 15 min. kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje, kol jų odelė pajuoduos. Nulupkite paprikų odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais šiaudeliais.
  7. Nuskuskite morkas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  8. Sviestą įdėkite į puodą. Kai jis pradės putoti, sudėkite morkas ir paprikas, užpilkite vandeniu. Virkite, kol daržovės suminkštės, paskaninkite druska ir viską sutrinkite rankiniu trintuvu.
  9. Jautienos išpjovą pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite iš visų pusių keptuvėje (apie minutę) ir 7 min. pašaukite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę.
  10. Jautieną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, įdėkite į lėkštę, aplink sudėkite topinambų traškučius, iš druskos „kiauto“ išlaisvinto saliero ir kavoje virtų bulvių gabaliukus. Įpilkite šiek tiek trintų daržovių tyre ir patiekite į stalą. Skanaus!

Straipsnio šaltinis – RsV agentūra AD VERUM

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką