Dabar populiaru
Publikuota: 2020 lapkričio 9d. 08:00

„Virtuvės mūza“ dalijasi 3 duonos receptais: ruginė, česnakinė ir graikiška

Trijų skirtingų rūšių duona
Tinklaraštininkės nuotr. / Trijų skirtingų rūšių duona

Ateina šaltasis metų periodas, kai vis daugiau laiko praleidžiame namuose ir daugiau gaminame. Savaitgalį, kai susirenka visa šeima, norisi nustebinti kažkuo, kas skanu, pagaminta namuose. Kartais užtenka visai paprasto, kasdieniško patiekalo – duonos. Išsikepti jos tikrai lengva!

Ruginė duona

Ingredientai:

  • 1 kg ruginių miltų;
  • 40 g mielių;
  • 650 ml vandens;
  • 40 g sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 arbat. šaukšt. medaus;
  • 3 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 valg. šaukšt. kmynų.

Gaminimas:

1. Išminkome tešlą ir paliekame 1 valandą šiltai, kad pakiltų.

2. Sudedame į kepimo formą ir kepame iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 val.

Tinklaraštininkės nuotr./Ruginė duona
Tinklaraštininkės nuotr./Ruginė duona

Česnakinė duona

Ingredientai:

  • 1 kg ruginių miltų;
  • 40 g mielių;
  • 650 ml vandens;
  • 40 g sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 arbat. šaukšt. medaus;
  • 3 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 valg. šaukšt. kmynų;
  • 4–5 skiltelės česnako.

Gaminimas:

1. Išminkome tešlą ir paliekame 1 valandą šiltai, kad pakiltų.

2. Sudedame į kepimo formą ir kepame iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 val.

Tinklaraštininkės nuotr./Česnakinė duona
Tinklaraštininkės nuotr./Česnakinė duona

Graikiška ūkininkų duona

Ingredientai:

  • 400 g kvietinių miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. sausų mielių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 20 ml alyvuogių aliejaus;
  • 250 g natūralaus (3,5 proc. riebumo) jogurto.

Gaminimas:

1. Į dubenį suberiame miltus, sumaišytus su mielėmis, druska ir cukrumi. Įpilame alyvuogių aliejaus ir sudedame jogurtą. Išminkome tešlą ir paliekame 50 min. pakilti.

2. Kepimo formą ištepame trupučiu alyvuogių aliejaus ir pabarstome miltais. Sudedame tešlą ir paliekame dar 20 min. kilti.

3. Įkaitiname orkaitę iki 200°C temperatūros ir kepame duoną apie 30 min. Iškepusiai leidžiame atvėsti ir tik tada pjaustome.

Tinklaraštininkės nuotr./Graikiška duona
Tinklaraštininkės nuotr./Graikiška duona

Visi šie receptai – iš maisto tinklaraščio virtuvesmuza.com

Komentarai: 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką