Dabar populiaru
Publikuota: 2018 vasario 23d. 17:17

Visomis jėgomis prieš gripą: česnakinis vištienos troškinys

Vištienos troškinys
123RF.com nuotr. / Vištienos troškinys

Kai puola ir šaltis, ir gripas, belieka apsiginkluoti česnakais ir stoti į kovą. Šiandien siūlome vištienos troškinio receptą, kuris sušildys spaudžiant šaltukui. O jeigu pagaminę įbersite susmulkinto česnako, turėsite ir puikų patiekalą - antigripiną. Nepasiduokime!

Reikės:

  • 1 kg vištienos šlaunelių filė be odos,
  • 2 didelių svogūnų,
  • 4 skiltelių česnako,
  • 50 g tarkuoto šviežio imbiero,
  • 400 ml kokoso pieno,
  • pundelio šviežios kalendros.

Marinatui reikės:

  • 1 valg. š. juodųjų pipirų grūdelių,
  • 2 valg. š. kumino,
  • 2 valg. š. kalendros sėklų,
  • kokoso aliejaus,
  • 1 valg. š. ciberžolės miltelių,
  • 1 citrinos sulčių.

Patiekimui:

  • basmati ryžių.
  • papildomai česnako arba morkų salotų su česnaku.

Gaminimas:

Marinatui keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinkite juoduosius pipirus, kuminą ir kalendros sėklas, kol jos pradės kvepėti.

Sudėkite pakaitintus prieskonius į grūstuvę ir stambiai sutrinkite. Į prieskonių mišinį įdėkite 1 valg. š. kokoso aliejaus. Suberkite ciberžolės miltelius, išsunkite pusę citrinos ir viską gerai išmaišykite.

Paruoštu marinatu įtrinkite vištieną ir padėkite nakčiai šaltai pasimarinuoti.

Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugneis įkaitinkite 1 valg. š. kokoso aliejaus ir pakepinkite jame susmulkintus svogūnus, česnaką ir imbierą. Kepinkite maždaug 15 minučių, kol gražiai apgels.

Į keptuvę sudėkite vištieną ir kepkite 10 minučių. Supilkite kokoso pieną, išmaišykite ir troškinkite maždaug 25 minutes. Pabaigoje išsunkite pusę citrinos.

Patiekite su biriai virtais basmati ryžiais ir morkų salotomis su česnaku.

Skanaus!

Primename, kad vištienos šlaunelių be kaulo ir odos bei česnako šiuo metu su akcija galite įsigyti prekybos centruose „Norfa“.

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Gera keliauti kartu

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką