Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vokiškos silkės salotos

Silkė - naudingas produktas, kuriame gausu omega-3 riebalų rūgščių gausu vitamino D, B12, seleno, kalcio, kalio ir geležies. Vienoje silkės porcijoje yra beveik visa vitamino D, B12 ir seleno dienos norma. Taip pat gausu kalcio, kalio ir geležies. Mitybos specialistai silkę rekomenduoja valgyti bent du kartus per savaitę.
Silkė
Silkė / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 5 silkių filė,
  • 200 g burokėlių,
  • 2 svogūnų,
  • 150 g keptos jautienos,
  • 250 g marinuotų agurkėlių,
  • 250 g obuolių,
  • 45 g kaparėlių,
  • 2 kiaušinių,
  • 125 ml alyvuogių aliejaus,
  • 2 valg. š. balzaminio vyno acto,
  • juodos duonos patiekimui.

Gaminimas:

Silkių filė pamerkite vandenyje kelioms valandoms, kad išeitų druskos perteklius. Paskui nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabaliukais.

Kiaušinius kietai išvirkite, atšaldykite ir supjaustykite. Keptą jautieną supjaustykite siauromis juostelėmis, marinuotus agurkėlius ir obuolius – gabaliukais.

Dubenyje sumaišykite silkę, burokėlius, svogūnus, jautieną, obuolius, agurkėlius ir kaparėlius. Puodelyje sumaišykite balzaminį vyno actą su aliejumi ir apšlakstykite salotas. Ant salotų viršaus užberkite kiaušinius ir patiekite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius