Dabar populiaru
Publikuota: 2017 spalio 6d. 10:00

Vynuogės ne taurėje, bet lėkštėje: 10 receptų – nuo salotų iki desertų

Kepenėlės su vynuogėmis
Vida Press nuotr. / Kepenėlės su vynuogėmis

Vynuogės tinka ne tik vynui, razinoms gaminti ar tiesiog įsimesti į burną niekaip neapdorotas, tačiau ir gaminant įvairiausius patiekalus. Nuo salotų ar mėsos iki saldėsių – įsitikinkite!

Receptai
Receptas: Vištienos salotos su vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 21
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite ir šiek tiek susmulkinkite rankomis.

2. Vynuoges nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Jei vynuogės be kauliukų, jų galite ir neperpjauti.

3. Mėsą suskaidykite į maždaug piršto storio pluoštelius.

4. Viską sudėkite į lėkštę ir paskaninkite druska bei pipirais.

5. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis ir Tabasko padažu, ir šiuo užpilu apšlakstykite salotas.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (1 salotos gūžė arba 1 lapinė salota)
Vištiena: 2.00 vnt. (2 keptos vištienos šlaunelės arba 1 ketvirtis (galite išsikepti patys orkaitėje arba pirkti jau keptą vištą))
Vynuogės: 200.00 g (po 100 g žalių ir mėlynų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Tabasko padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiškos vynuogių salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 19
Kaip gaminti
  1. Salotų lapus nuplaukite ir suplėšykite gabalėliais.
  2. Vynuoges perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.
  3. Fermentinį sūrį supjaustykite maždaug centimetro kubeliais, sūrį sutrupinkite.
  4. Viską suberkite į dubenį ir išmaišykite.
  5. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu ir nušluosčiusios nutarkuokite žievelę. Išspaustas jo sultis sumaišykite su vynu, aliejumi ir žiupsneliu druskos bei prieskonių.
  6. Apšlakstykite salotas. Apibarstykite tarkuota apelsino žievele bei graikiniais riešutais. 
  7. 20 minučių palikite pastovėti. Patiekite su bandele.
Ingredientai
Salotos: 250.00 g (įvairios)
Vynuogės: 300.00 g
Sūris: 250.00 g (švelnus fermentinis)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Vynas: 2.00 valg. š. (sausas baltas)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba kiti mėgstami prieskoniai)
Graikiniai riešutai: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepti briuseliniai kopūstai su vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 4
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 0C. 
  2. Briuselinius kopūstus (šviežius arba šaldytus) 1–2 minutėms įkiškite į verdantį vandenį, paskui staigiai perliekite šaltu.
  3. Kopūstėlius perpjaukite pusiau ir sudėkite į storasienį kepimo indą.
  4. Sumeskite raudonąsias vynuoges ir karijas.
  5. Medų, aliejų, citrinos sultis ir druską labai gerai sumaišykite.
  6. Mišiniu užpilkite kopūstus su vynuogėmis, ant viršaus užberkite čiobrelių šakelių. Kepkite apie 30 minučių.
  7. Pagaminsite per 20 min. (be kepimo).  
Ingredientai
Briuselio kopūstai: 600.00 g
Vynuogės: 200.00 g (raudonųjų)
Karijai: 50.00 g
Medus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Čiobreliai: 5.00 vnt. (5 - 6 šakelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragėliai su ožkų sūriu ir vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, lakštus perpjaukite per pusę. Iš jų išspauskite apie 8 cm skersmens skritulius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 225 laipsnių orkaitėje 8–9 minutes.

2. Kumpio griežinėlius perpjaukite per pusę ir sudėkite ant paplotėlių.

3. Sūrį supjaustykite į šešis griežinėlius ir po vieną uždėkite ant paplotėlių šalia kumpio.

4. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite ant sūrio su kumpiu. Viršų apibarstykite pinijų sėklomis, pipirais, apšlakstykite medumi. Kepkite orkaitėje 8–10 minučių. Ant iškeptų pyragėlių uždėkite perpus perpjautų vynuogių, papuoškite rozmarinais.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 225.00 g (3 lakštai po 75 g, tinka ir mielinė tešla)
Kumpis: 3.00 riekės (virto)
Ožkų pieno sūris: 150.00 g (volelio formos)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Pinijų sėklos: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Medus: 1.00 valg. š.
Vynuogės: 12.00 vnt. (be kauliukų, raudonosios)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (švieži)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Dešrelės su vynuogėmis – „salsicce con l’uve“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite kvapnų aliejų: alyvuogių aliejų supilkite į nedidelį prikaistuvį. Pašildykite jį ant mažos ugnies, suberkite susmulkintus rozmarinus, anyžius, pankolius ir juoduosius pipirus. Uždenkite ir palikite 15 minučių, kad aliejus įgautų skonį ir kvapą.

2. Dešreles įdurkite peiliu keliose vietose. Sudėkite į didesnį puodą, užpilkite šalto vandens tiek, kad vos apsemtų, ir pastatykite ant viryklės. Kai vanduo ims vos virti, ugnį sumažinkite, puodą pridenkite dangčiu ir pavirkite dešreles 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies, vandenį nupilkite.

3. Dešreles sudėkite į gilų ir platų kepimo indą vieną greta kitos, suberkite nuplautas, nusausintas ir nuo stiebelių nuskabytas vynuoges. Užpilkite kvapniu aliejumi ir apvoliokite jame vynuoges bei dešreles.

4. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 25-35 minutėms, kol dešrelės apkeps iš abiejų pusių – retsykiais pavartykite. Patiekite karštas su bulvių koše arba polenta.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ 

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 80.00 ml (kokybiškas)
Rozmarinai: 2.00 valg. š. (labai smulkiai pjaustyti, švieži)
Anyžiai: 1.00 arbat. š. (anyžių sėklos (recepte naudojami malti anyžiai))
Pankolis: 2.00 arbat. š. (sėklos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (nemažas žiupsnis šviežiai maltų)
Šviežios nerūkytos kiaulienos dešrelės (geriau papildomai nepaskanintos česnakais ar aitriosiomis paprikomis): 900.00 g
Vynuogės: 500.00 g (žaliosios ir raudonosios vynuogės be kauliukų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiauliena su vynuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.7 / 3
Kaip gaminti

1. Mėsą apibarstykite druska, pipirais ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Išimkite iš keptuvės.

2. Svogūnus supjaustykite, raugintus kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vynuoges nuplaukite. Svogūnus apkepinkite įkaitintoje keptuvėje, supilkite vyną, įpilkite 100 ml vandens, įmaišykite grietinėlę.

3. Po 5 minučių į keptuvę su padažu sudėkite kopūstus, įberkite saldžiosios paprikos ir patroškinkite.

4. Masę sukrėskite į kepimo indą, sudėkite mėsos gabalėlius, apibarstykite mairūnais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, sudėkite vynuoges. Išėmus iš orkaitės apšlakstykite rislingu.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (2 gabalėliai po 350 g , išpjovos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 50.00 g
Rauginti kopūstai: 400.00 g
Vynuogės: 200.00 g (mėlynosios)
Vynas: 200.00 ml (baltas)
Grietinėlė: 150.00 ml
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 valg. š.
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (5 šakelės)
Sausas rislingas: (putojantis) 100.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Vištienos kepsneliai su vynuogių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 5
Kaip gaminti

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, piene išmirkytu ir gerai nuspaustu batonu, majonezu. Pagardinkite pipirais, druska ir kariu. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kepsnelius ir kepkite keptuvėje (kepsnelius galite tik apkepti keptuvėje iš visų pusių, o paskui sudėti į aliejumi išteptą skardą ir apie 15 minučių kepti 180 laipsnių orkaitėje). Kol ruošite padažą, kepsnelius laikykite šiltai.

2. Padažui į puodelį sudėkite per pusę pjaustytas vynuoges, suberkite cukrų, supilkite citrinų sultis ir kelias minutes kaitinkite ant mažos ugnies. Krakmolą sumaišykite su vynu ar sultimis ir supilkite ant vynuogių.

3. Pagardinkite prieskoniais, druska ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Padažą tiekite su vištienos kepsneliais. Kaip garnyras labai tinka virti ryžiai.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 vištienos - kepsneliams)
Majonezas: 2.00 valg. š. (kepsneliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kepsneliams)
Batonas: 2.00 riekės (2 - 3 - kepsneliams)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - kepsneliams)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kepsneliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kepsneliams ir padažui)
Karis: 2.00 g (pagal skonį - kepsneliams)
Vynuogės: 1.00 vnt. (didelės kekės žaliųjų be kauliukų - padažui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių - padažui)
Vynas: 1.00 st. (baltojo saldaus (galima pakeisti vynuogių sultimis) - padažui)
Žolelių mišinys su česnakais: (padažui) 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 3.00 valg. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio pyragas su vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 8
Kaip gaminti

1. Iš lazdynų riešutų, stiklinės miltų, 100 g cukraus, kiaušinio, 150 g pjaustyto sviesto užminkykite tešlą. Įvyniokite į foliją ir 30 minučių laikykite šaldytuve.

2. Stalą pabarstykite miltais. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maždaug 36 cm skersmens skritulį. Atsargiai paspausdami, juo išklokite sviestu pateptą torto formą.

3. Tešlą formoje subadykite šakute, užklokite sviestiniu popieriumi, ant viršaus užberkite žirnių, kad paplotis kepdamas neiškiltų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

4. Ištirpinkite likusį sviestą ir palikite atvėsti. Sūrį sumalkite, ištrinkite su 150 g cukraus, likusiais miltais, atskirtais tryniais, vaniliniu cukrumi, citrinų žievelėmis, krakmolu.

5. Į įdaro masę supilkite atvėsusį sviestą, sudėkite iki purumo išplaktus kiaušinių baltymus, suberkite likusį cukrų. Atsargiai išmaišykite, kad nesukristų baltymai.

6. Pusę įdaro sukrėskite ant iškepto papločio, išdėliokite vynuoges. Supilkite likusią masę, pabarstykite migdolais. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuoškite mėtų lapeliais ir vynuogėmis.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Lazdynų riešutai: 80.00 g (malti, 8 arbat. š.)
Miltai: 1.00 st. (1 - 1,5 st.)
Cukrus: 300.00 g
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sviestas: 200.00 g
Varškės sūris: 500.00 g (liesas)
Vanilinis cukrus: 30.00 g (2 pakeliai)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Krakmolas: 2.00 arbat. š.
Vynuogės: 400.00 g (raudonosios)
Migdolai: 3.00 arbat. š. (plokštelės)
Mėtos: 5.00 g (šviežios, šakelėmis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vynuogės cukruje
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 4
Kaip gaminti
  1. Iš cukraus išvirkite tirštą sirupą.
  2. Vynuoges užmaukite ant medinių pagaliukų. Kiekvieną panardinkite į cukraus sirupą, o paskui - į šaltą vandenį.
  3. Padėkite išdžiūti taip, kad viena su kita nesiliestų.
Ingredientai
Cukrus: 1.00 st.
Vynuogės: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aromatingas vynuogių desertas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 5
Kaip gaminti
  1. Šlakelyje šalto vandens išlydykite želatiną.
  2. Užvirinkite vynuogių sultis, suberkite vanilinį cukrų, pagardinkite citrinų sultimis ir išmaišykite su lydyta želatina.
  3. Pusę želė supilkite į keturias deserto taures ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (likusią laikykite šiltai).
  4. Vynuoges perpjaukite pusiau ir peiliu išėmusios sėklas išdėliokite ant sustingusios želė. Apliekite likusia želė ir pastatykite į šaldytuvą.
  5. Kai sustings, ant kiekvienos porcijos uždėkite vanilinių ledų rutulėlių, papuoškite vynmedžio lapais, grietinėle arba apibarstykite migdolo drožlėmis.
Ingredientai
Želatina: 3.00 arbat. š.
Sultys: 2.00 st. (šviesių vynuogių)
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2-3 valg. š. sulčių)
Vynuogės: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Italijoje Genujos mieste sugriuvo greitkelio viadukas

Aktualu

Vilniuje siautėja padegėjai: vis bandoma sudeginti apleistą turgavietę

Gazas

2018 m. liepą Lietuvos naudotų automobilių rinka ūgtelėjo beveik 8 procentais

Vardai

I.Stumbrienė vestuvių metinėms vėl puošėsi L.Salasevičiaus suknele: šiemet – išskirtinai trumpa

Pasaulis kišenėje

Rokiškio Puntukas, Laumių pirtis ir Velnio „duknos“ – kokiomis legendomis masina akmenys

Aktualu

Kaune prie Kleboniškio tilto pasipylė avarijos: kamščiuose įstrigo ir ministras

Vardai

Cindy Crawford pardavė vilą Malibu už 45 mln. dolerius: pažiūrėkite, už ką tokie pinigai

24sek

15min studijoje Mindaugas Kuzminskas pristatė didžiulį sporto projektą

Verslas

„Orlen“ kartu su „Lietuvos geležinkeliais“ pradėjo Rengės ruožo atstatymą

Verslas

„Danske Bank“ atsisako ir vietos verslo klientų: aptarnaus tik tarptautines įmones

Pasaulis grožisi rugpjūčio Perseidų meteorų lietumi

Aktualu

Įtariamas terorizmas: Londone prie parlamento automobilis rėžėsi į pėsčiuosius, trys žmonės sužeisti

Pasaulis kišenėje

Kad atostogos nekeltų streso: ilsėtis pradėkite anksčiau, išjunkite telefoną

Verslas

Ne visi prekybos tinklai apsisprendė, ar pardavinėti alkoholį rugsėjo 3 dieną

Vardai

lneta Stasiulytė filme „Tarp mūsų, mergaičių“ išsireikalavo honoraro dar negimusiam aktoriui

Gyvenimas

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvė Danutė savo įdirbiu džiugina visus kaimynus

Verslas

„Kupishuz“ kryžiaus keliai bandant atsidaryti sąskaitą Lietuvoje: bankai raukėsi prieš rusišką kapitalą

Aktualu

I.Krastevas: Vidurio Europos pamokos liberalams – nebūkite antinacionalistai

Mokslas.IT

Spraga kibernetinėms atakoms prieš energetiką – vandens šildytuvai

Verslas

„G-Spot“ aidai: „Uber“ vairuotojas naktį Radzevičių dukrą mokė dorovės ir išlaipino iš automobilio

Naujienos

Aktualu

Italijoje Genujos mieste sugriuvo greitkelio viadukas

Aktualu

Vilniuje siautėja padegėjai: vis bandoma sudeginti apleistą turgavietę

Gazas

2018 m. liepą Lietuvos naudotų automobilių rinka ūgtelėjo beveik 8 procentais

Vardai

I.Stumbrienė vestuvių metinėms vėl puošėsi L.Salasevičiaus suknele: šiemet – išskirtinai trumpa

Pasaulis kišenėje

Rokiškio Puntukas, Laumių pirtis ir Velnio „duknos“ – kokiomis legendomis masina akmenys

Aktualu

Kaune prie Kleboniškio tilto pasipylė avarijos: kamščiuose įstrigo ir ministras

Vardai

Cindy Crawford pardavė vilą Malibu už 45 mln. dolerius: pažiūrėkite, už ką tokie pinigai

24sek

15min studijoje Mindaugas Kuzminskas pristatė didžiulį sporto projektą

Verslas

„Orlen“ kartu su „Lietuvos geležinkeliais“ pradėjo Rengės ruožo atstatymą

Verslas

„Danske Bank“ atsisako ir vietos verslo klientų: aptarnaus tik tarptautines įmones

Pasaulis grožisi rugpjūčio Perseidų meteorų lietumi

Aktualu

Įtariamas terorizmas: Londone prie parlamento automobilis rėžėsi į pėsčiuosius, trys žmonės sužeisti

Pasaulis kišenėje

Kad atostogos nekeltų streso: ilsėtis pradėkite anksčiau, išjunkite telefoną

Verslas

Ne visi prekybos tinklai apsisprendė, ar pardavinėti alkoholį rugsėjo 3 dieną

Vardai

lneta Stasiulytė filme „Tarp mūsų, mergaičių“ išsireikalavo honoraro dar negimusiam aktoriui

Gyvenimas

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvė Danutė savo įdirbiu džiugina visus kaimynus

Verslas

„Kupishuz“ kryžiaus keliai bandant atsidaryti sąskaitą Lietuvoje: bankai raukėsi prieš rusišką kapitalą

Aktualu

I.Krastevas: Vidurio Europos pamokos liberalams – nebūkite antinacionalistai

Mokslas.IT

Spraga kibernetinėms atakoms prieš energetiką – vandens šildytuvai

Verslas

„G-Spot“ aidai: „Uber“ vairuotojas naktį Radzevičių dukrą mokė dorovės ir išlaipino iš automobilio

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką