Dabar populiaru
Publikuota: 2019 birželio 1d. 15:00

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: charčio sriuba (Sakartvelas)

Vytaras Radzevičius ir jo virta charčio sriuba
Autoriaus, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Vytaras Radzevičius ir jo virta charčio sriuba

Keliaudamas po Sakartvelą bandžiau išsiaiškinti kelis dalykus – kaip kepti taip vadinamą „šašlyką“ ir kaip virti charčio sriubą. Apie šašlyko tyrimus – ateityje, o charčio receptas taip ir liko įvairialypis – unifikuoto, galima sakyti, nėra. Tad šis receptas – vienas iš daugelio, kurį man papasakojo bičiulis iš Lagodechio miesto. Recepte nemažai improvizacijos, bet galų gale ant stalo garuos lėkštė su niekuo nesupainiojamu charčio sriubos aromatu.

Ingredientai (4-6 valgytojams):

  • 500 g riebesnės jautienos (geriausia – krūtininė);
  • 3-4 galvutės svogūno;
  • 1/3 stiklinės ryžių;
  • 500 g pomidorų;
  • 1/2 stiklinės smulkintos kalendros ir petražolės;
  • tkemali padažo;
  • prieskonių chmeli suneli;
  • česnako, pipirų, druskos ir chmeli suneli prieskonių mišinio, acto – pagal skonį.

Gaminimas:

1. Jautieną nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 8-10 stiklinių vandens ir virkite nugriebdami atsirandančias putas.

2. Po pusantros dviejų valandų sudėkite vandenyje praplautus ryžius, nuimtomis odelėmis ketvirčiais supjaustytus pomidorus, smulkiai supjaustytus svogūnus ir pusę žalumynų bei tkemali padažo pagal skonį. Virkite dar apie pusvalandį, prieš pabaigą sudėkite sutrintą česnaką, pipirus, chmeli suneli, acto ir druskos pagal skonį.

3. Patiekdami charčo lėkštėse apibarstykite žalumynais.

Autoriaus nuotr. /Charčio sriuba
Autoriaus nuotr. /Charčio sriuba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

01:01
00:46
01:42

Esports namai

Lietuviškas verslas

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką