Dabar populiaru
Publikuota: 2018 balandžio 21d. 13:00

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: kaip greitai, paprastai ir skaniai išsikepti „šašlyką“

Vytaras Radzevičius ir jo kepti „šašlykai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Vytaras Radzevičius ir jo kepti „šašlykai“

Aš pats tų mėsos kepsnelių šašlyku nevadinčiau. Tai toks bendrinis žodis, per rusų kalbą prigijęs Lietuvoje taip pat, kaip „kseroksas“ kopijavimo aparatams, „parkeris“ rašalinėms plunksnoms ar „makaronai“ į juos panašiems produktams. Dažnai ir mes, viską, kas kepama ant žarijų, vadiname šašlykais. Pats žodis šašlykas greičiausiai kilęs iš tiurkų žodžio şışlıq ir reiškia kepimo iešmą.

Prasideda kepsninių sezonas ir vis dažniau užuodžiame apetitą žadinantį keptos mėsos kvapą. Jeigu jums staiga ir neatidėliojant užsinorėjo ant žarijų keptos mėsos, tačiau neturite jos pasiruošę – ne bėda. Šiems kepsneliams marinuoti daug laiko nereikės. Užteks pusvalandžio ir galėsite kepsnelius verti ant iešmų. Panašiai tiek laiko, kol įkais kepsninėje užkurtos kepimo anglys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šašlykai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šašlykai

Ingredientai (6 valgytojams):

  • 1,2 kilogramo kiaulienos sprandinės (arba skaičiuokite vienam valgytojui 200-250 g mėsos);
  • 3-4 svogūno galvų;
  • stambiai grūstų juodųjų pipirų, pagal skonį;
  • druskos, pagal skonį.

Gaminimas:

1. Mėsą supjaustykite maždaug degtukų dėžutės dydžio gabalėliais. Svogūnus supjaustykite griežinėliais.

2. Mėsą, svogūnus ir pipirus sudėkite į dubenį. Prasideda svarbiausioji dalis – viską maišydami gerai išminkykite rankomis, kad svogūno griežinėliai paleistų sultis, o šios susigertų į mėsą.

3. Taip pat pravartu uždengti dubenį dangčiu ir stipriai pakratyti, kad mėsa gerai „atsidaužytų“ šonus.

4. Po pusvalandžio (aš kelis kartus kepiau ir po 20 minučių marinavimo), pasūdykite mėsą, trumpai paminkykite ir verkite gabalus ant iešmo. Verkite taip, kad jie prisispaustų vienas prie kito, o nebūtų atsiskyrę.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šašlykai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šašlykai

5. Kepkite atidžiai vartydami ir sukiodami, kad mėsa keptų tolygiai. Po keliolikos minučių, kai kepsneliai apskrus, prapjaukite didžiausią ir akimis įvertinkite, ar mėsa iškepusi.

Taip kepami kepsneliai bus sultingi ir nesukietėję. Prie jų rekomenduočiau pomidorų ir granatų salotas, kurių receptą galite rasti ČIA

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šašlykai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šašlykai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Daugiau vandens

Ginekologė pataria

Video

01:15
01:48
01:09

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką