Dabar populiaru
Publikuota: 2019 liepos 20d. 13:00

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys

Vytaras Radzevičius ir jo ruoštas patiekalas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Vytaras Radzevičius ir jo ruoštas patiekalas

Japoniški maisto gamybos ypatumai dažnai kelia nuostabą. Nekalbu apie tobulus šviežios žalios žuvies patiekalus. Ypatinga fantazija pasireiškia ką nors kepant. Pavyzdžiui, Hirošimos okonomijakis. Šis žodis išvertus turi maždaug tokią prasmę – kepu, kas patinka arba ką noriu, tą kepu. Išeina toks sluoksniuotas omletas su visokiais priedais.

Šis patiekalas – ne okonomijakis, bet irgi originalaus skonio. Ir gaminant reikalauja didelio dėmesio, nes lengvai gali prisvilti. Tad būkite atidūs.

3–4 valgytojams reikės:

  • 3 puodelių virtų šiltų ryžių;
  • 5 šaukštų vandens;
  • 2 šaukštų sojos padažo;
  • 1 ½ šaukšto cukraus;
  • 200 g vištienos krūtinėlės;
  • ½ svogūno galvutės;
  • 6 kiaušinių;
  • svogūnų laiškų, pabarstymui.

Gaminimas:

1. Svogūną susmulkinkite. Supilkite į prikaistuvį vandenį, soją, cukrų ir svogūnus. Kelias minutes pakepinkite maišydami ir sudėkite kąsneliais supjaustytą vištieną. Pakaitinkite, kol vištiena bus tinkama valgymui.

2. Kiaušinius išplakite ir užpilkite vištieną. Pamaišykite ir kepkite pakratydami prikaistuvį ant mažesnės kaitros, kad masė neprisviltų! Kai „omletas“ taps purus (gali būti ir minkštesnis), patiekdami lėkštėse dėkite jį ant šiltų ryžių ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką