Dabar populiaru
Publikuota: 2019 lapkričio 30d. 12:00

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: šabalbonų mišrainė, puikiai tinkanti šventiniam stalui

Vytaras Radzevičius ir jo ruošta mišrainė
Arno Strumilos / 15min nuotr. / Vytaras Radzevičius ir jo ruošta mišrainė

Kas tie šabalbonai? Vieni juos žino, kiti – ne. Taip anksčiau Lietuvoje kai kur vadintos pupelės. Mano giminėje šis žodis gerai žinomas, nes iš kartos į kartą, dažniausiai per Kūčias gaminama šabalbonų mišrainė. Paprasta padaryti, skani valgyti.

Sunku paaiškinti recepto kilmę, bet greičiausiai jis yra žydiškas. Mano dėdina Nijolė sakydavo, kad tai senųjų vilniečių receptas. Jis ypač tinkamas Kūčių ir Kalėdų stalui.

4-6 valgytojams reikės:

  • 2 stiklinių pupelių;
  • 2-3 morkų;
  • 1 svogūno;
  • 200 g marinuotų grybų;
  • 1 šaukšto majonezo;
  • 2-3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • mairūno.

Gaminimas:

1. Pupeles pamirkykite ir išvirkite. Morkas išvirkite su lupena, išvirę nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pagels. Tuomet sudėkite grybus ir smulkintas morkas, dar šiek tiek viską pakepinkite. Gautą masę sumaišykite su pupelėmis, įberkite druskos, juodųjų pipirų, mairūno, įkrėskite majonezo ir išmaišykite.

3. Mišrainę patiekite šaltą.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Šabalbonų mišrainė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Šabalbonų mišrainė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

09:00
07:59

Esports namai

URBAN˙/

Metas ruošti automobilį

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką