-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: šabalbonų mišrainė, puikiai tinkanti šventiniam stalui

Kas tie šabalbonai? Vieni juos žino, kiti – ne. Taip anksčiau Lietuvoje kai kur vadintos pupelės. Mano giminėje šis žodis gerai žinomas, nes iš kartos į kartą, dažniausiai per Kūčias gaminama šabalbonų mišrainė. Paprasta padaryti, skani valgyti.
Vytaras Radzevičius ir jo ruošta mišrainė
Vytaras Radzevičius ir jo ruošta mišrainė / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Sunku paaiškinti recepto kilmę, bet greičiausiai jis yra žydiškas. Mano dėdina Nijolė sakydavo, kad tai senųjų vilniečių receptas. Jis ypač tinkamas Kūčių ir Kalėdų stalui.

4-6 valgytojams reikės:

  • 2 stiklinių pupelių;
  • 2-3 morkų;
  • 1 svogūno;
  • 200 g marinuotų grybų;
  • 1 šaukšto majonezo;
  • 2-3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • mairūno.

Gaminimas:

1. Pupeles pamirkykite ir išvirkite. Morkas išvirkite su lupena, išvirę nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pagels. Tuomet sudėkite grybus ir smulkintas morkas, dar šiek tiek viską pakepinkite. Gautą masę sumaišykite su pupelėmis, įberkite druskos, juodųjų pipirų, mairūno, įkrėskite majonezo ir išmaišykite.

3. Mišrainę patiekite šaltą.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Šabalbonų mišrainė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Šabalbonų mišrainė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius