Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugpjūčio 24d. 14:00

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: skardinis viščiukas

Vytaras Radzevičius ir jo keptas viščiukas
Autoriaus, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Vytaras Radzevičius ir jo keptas viščiukas

Šis receptas daugiau apie gamybos būdą nei prieskonius. Užkliuvo už akies JAV atsiradęs viščiuko kepimo ant alaus skardinės būdas. Įtrini prieskoniais viščiuką, atidarai alaus skardinę, užmauni ant jos paukštį ir pašauni į orkaitę. Galit pabandyti. Mes panašiai kepame ant stiklinio butelio. Suintrigavo.

Bet sodinti viščiuką ant alaus skardinės ranka nekyla – pirmiausiai dėl dažyto paviršiaus. Antra – kyla daug diskusijų, ar alus tikrai gerai garuoja iš skardinės ir minkština kepsnį.

Nutariau padaryti eksperimentą – kad butų ir viščiukas, ir alus, ir skarda, bet nebūtų alaus skardinės. Įtryniau viščiuką prieskoniais (kaip kas mėgsta – aš dėjau druskos, maltų juodųjų pipirų, paprikos miltelių dėl spalvos, kmynų, aliejaus). Kol žmona nematė, paėmiau kekso kepimo formą ir skardinį dubenį. „Pasodinau“ viščiuką ant formos, įpyliau į ją ir į dubenį alaus, įstačiau kepimo formą į dubenį – gaunasi kelių lygių alaus garavimo srautas kepant.

Autoriaus nuotr. /Kepimui paruoštas viščiukas
Autoriaus nuotr. /Kepimui paruoštas viščiukas

Pašoviau į 160 laipsnių karščio orkaitę. Kepiau apie valandą. Bet geriausia tikrinti, ar iškepė, įbedant ploną peilį į krūtinėlę.

Rezultatas – itin minkštas, sultingas kepsnys, nuo kaulų byranti mėsą ir puikus karštas padažas kekso formoje.

Autoriaus nuotr. /Skardoje su alumi keptas viščiukas
Autoriaus nuotr. /Skardoje su alumi keptas viščiukas

Visi indai lengvai išsiplovė.

Viščiukas skanus ir atšalęs.

Gero apetito!

Autoriaus nuotr. /Minkštutėlė viščiuko mėsa
Autoriaus nuotr. /Minkštutėlė viščiuko mėsa

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

01:02
01:19
00:44
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką