Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ypatingas Liucinos Rimgailės skanėstas Velykoms – citrininis pistacijų keksas

Artėjant gražiausiai pavasario šventei, Velykoms, pirmagimio laukimo nuotaikomis gyvenanti verslininkė, „Liu Patty“ desertinės įkūrėja Liucina Rimgailė džiaugiasi šiemet galinti ramiai paruošti tradicinį šventinį stalą, papuošti namus. Liucina yra sukūrusi ir iškepusi galybę skanėstų, o šioms Velykoms ji visiems siūlo išbandyti citrininį pistacijų keksą.
Liucinos Rimgailės velykinis pistacijų-citrininis keksas
Liucinos Rimgailės citrininis pistacijų keksas / RIMI nuotr.

Kadangi viena Liucinos močiutė yra katalikė, o kita – stačiatikė, jos šeima švęsdavo dvejas Velykas. Tarp šių dviejų religijų tradicijų bendra yra tai, kad dengiamas šventinis stalas, būtinai tikrinama, kieno margutis stipriausias. Tuo tarpu tradicija ridenti margučius buvo įsitvirtinusi tik pas vieną iš močiučių.

„Prisimenu, kad su katalike močiute ruošdavomės šventei kartu – margindavome kiaušinius, eidavome į bažnyčią šventinti svarbiausių gėrybių, laikėmės pasninko. O patį Velykų rytą susirinkdavome visa šeima ir negalima būdavo valgyti tol, kol neparagausi šventinto kiaušinio, duonos ir dešros. Paskui jau su seserimi sulaukdavome šokoladinių kiaušinių, o man nepaprastai patikdavo keramikinis Velykų avinėlis – jis iki šiol man toks tikrų tikriausias šios šventės simbolis“, – prekybos tinklo „Rimi“ pranešime žiniasklaidai vaikystės prisiminimais dalijasi moteris.

G.Vainiutės nuotr. /Liucina Rimgailė
G.Vainiutės nuotr. /Liucina Rimgailė

Kokio dydžio kompanija besėstų prie šventinio stalo, miela Liucinos pareiga tampa pasirūpinti kokiu nors skanėstu. Šiemet ji keps ciktrininį pistacijų keksą, o jo receptu dalijasi su visais, kas dar ieško saldžių kepinių idėjų.

Citrininis pistacijų keksas

Ingredientai:

  • 200 ml pieno;
  • 200 ml kokoso kremo (galima pilti tiesiog 400 ml pieno);
  • 160 ml aliejaus;
  • 2 citrinos;
  • 280 g cukraus;
  • 400 g miltų;
  • 200 g maltų pistacijų;
  • 4 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 arbat. šaukšt. malto kardamono.

Gaminimas:

1. Pieną, aliejų, cukrų, citrinų žieveles ir sultis šluotele išmaišyti dubenyje. Ten pat įsijoti miltus su kepimo milteliais ir kardamonu, išmaišyti. Galiausiai įmaišyti maltas pistacijas.

2. Pagamintą tešlą supilti į gana didelio tūrio formą ir kepti iki 170 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 20 min. Kepimo pabaigoje patikrinti keksą mediniu pagaliuku – jį įsmeigus ir ištraukus turi likti sausas. Jei vis dar šlapias, kepti dar 10–15min.

3. Iškepusį ir atvėsusį keksą pabarstyti cukraus pudra arba ištirpinti 100 g baltojo šokolado, aplieti juo kepinio kraštus ir pabarstyti pistacijų trupiniais.

RIMI nuotr. /Liucinos Rimgailės velykinis pistacijų-citrininis keksas
RIMI nuotr. /Liucinos Rimgailės velykinis pistacijų-citrininis keksas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius