Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugsėjo 18d. 16:52

Ypatingi mamos cukinijų blyneliai

Cukinijų blynai
123RF.com nuotr. / Cukinijų blynai

Lengvi, drėgni, sotūs ir švelnūs – tokius blynelius kepdavo mama sekmadienio rytais, norėdama mus tingius išvilioti iš lovos. O kartais lėkštę garuojančių blynelių, aplietų aviečių uogiene ar grietine, atnešdavo tiesiai į patalus. Ech, tie vaikystės rytai ir nerūpestingos „kumeliuko“ dienos.

Blyneliams reikės:

  • 2 st. tarkuotos cukinijos,
  • 2 didelių kiaušinių,
  • ½ st. miltų,
  • ¼ st. tarkuoto Parmezano,
  • ½ arb. š. kepimo miltelių,
  • ½ arb. š. druskos,
  • aliejaus kepimui.

Jeigu norite nesaldžių blynų, pridėkite:

  • 1 nedidelį svogūną,
  • žiupsnelį smulkintų petražolių,
  • žiupsnelį smulkintų krapų,
  • žiupsnelį raudonėlio.

Gaminimas:

Kiaušinius lengvai išplakite. Sudėkite tarkuotą cukiniją, suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, tarkuotą Parmezaną ir gerai išmaišykite. Jeigu norite nesaldžių, pagardinkite tešlą svogūnu bei žalumynais ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Gardinkite uogiene arba grietine.

Skanaus!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

03:39
01:19
00:58

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką