Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 08 18, 10:00

Žalia, gaivi ir kvapni cukinijų ir bazilikų sriuba

Šiomis dienomis alinančiai karšta, tad valgyti nesinori, o jei ir norisi, tuomet ko nors lengvo. Kita vertus, dabar gausu cukinijų, žalumynų, tad būtų neprotinga šias gėrybes pamiršti. Siūlome išbandyti lengvą, greitai paruošiamą sriubą, kurią pakvėpina ir paskanina bazilikai. Ją galite valgyti ir vos šiltą, ir kambario temperatūros, o taip pat atšaldytą!
Cukinijų sriuba su bazilikais
Cukinijų sriuba su bazilikais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 nedideli svogūnai, supjaustyti mažais kubeliais;
  • 800 g – 1 kg cukinijų, supjaustytų 5 mm storio griežinėliais;
  • 1 l daržovių ar vištienos sultinio;
  • druskos, pagal skonį;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • didelė sauja bazilikų lapelių;
  • plaktos grietinėlės, natūralaus jogurto ar šiek tiek patrupintos fetos – ką labiau mėgstate.

Gaminimas:

1. Storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės, taps perregimi, tačiau neleiskite skrusti.

2. Suberkite į puodą ir cukinijų griežinėlius, keliolika sekudžių pakepinkite, o tada supilkite sultinį, berkite druskos ir pipirų pagal skonį. Sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir pavirkite 10 min., kol cukinijos suminkštės.

3. Nukaiskite ir leiskite sriubai apie 20 min. „pailsėti“. Tuomet suberkite bazilikus – jų nereikia virti, taip išsaugosime ir kuo grynesnę spalvą, ir stiprų aromatą.

4. Naudodami įmerkiamą elektrinį trintuvą (blenderį) sutrinkite sriubą iki kreminės konsistencijos. Jei norisi kiek šiltesnė, galite ją pašildyti, bet neužvirkite. O galite atvėsinti kambario temperatūroje, o tada visiškai atšaldyti šaldytuve.

5. Tiekite su nesaldinta plakta grietinėle, grietine ar trupinta feta – tinka viskas, tad rinkitės pagal savo simpatijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką