-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvalinantys ir gaivinantys gėrimai pirmajai 2018-ųjų dienai: 15 receptų

Štai ir įžengėme į 2018-uosius! Žinoma, prieš tai „Facebook“ apžvelgę praėjusius ir pažėrę ketinimų naujai ateinantiems. O gal kai kas ir niekam nieko nežadėjo. Nesvarbu, buvo tų pažadų ar nebuvo, šį rytą dažnam akyse vis dar žybsi fejerverkai, o kūnas neįprastai sunkiai kyla iš gulimos padėties. Tuomet padės gaivinantys gėrimai su imbieru, citrina, o gal įdomesnė kava. Juk svarbu, kad pirmoji naujų metų diena būtų puiki!
Gaivinantys gėrimai po vakarėlio
Gaivinantys gėrimai po vakarėlio / Vida Press nuotr.
Imbierinė arbata
Receptas: Klasikinė imbierų arbata
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 121
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 l
Imbieras: 3.00 valg. š. (trinto)
Medus: 6.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (nedidelis žiupsnelis maltų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (4 valg. š. apelsinų, mandarinų arba citrinų sulčių)
Mėtos: 10.00 g (lapelių pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Užvirinkite vandenį, dėkite į jį trintą imbierą, medų ir maišykite, kol ištirps.

2. Perkoškite gautą gėrimą ir pridėkite juodųjų pipirų, sulčių ir mėtų lapelių. Skanaukite karštą.  

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
Vaisių sultys su imbieru
Receptas: Vaisių sultys su imbieru
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 8
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Vynuogės: 100.00 g (mėlynos)
Imbieras: 40.00 g (šviežia imbiero šaknis)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusė)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š. (šalto spaudimo)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite visus produktus ir sudėkite į elektrinę sulčiaspaudę. Išspauskite sultis.

2. Įlašinkite į šviežias sultis kelis lašelius šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišiusios išgerkite tuščiu skrandžiu. (Netinka sergantiems opalige ar turintiems kitokių skrandžio problemų. Tokiu atveju derėtų pasitarti su gydytoju.)

Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknėti!“

 

Suskleisti
Putojanti citrininė arbata
Receptas: Putojanti citrininė arbata
7 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Arbata: (juoda) 6.00 arbat. š.
Citrinos: 2.00 vnt.
Cukrus: 8.00 arbat. š. (galima naudoti ir rudajį)
Vanduo: 600.00 ml (gazuotas, tinka mineralinis be priedų)
Kaip gaminti

1. 6 šaukštelius juodosios arbatos užpilkite 4 stiklinėmis verdančio vandens. Į arbatą įmaišykite cukrų ir 1 pjaustytą citriną.

2. Arbatą atšaldykite, nukoškite ir supilkite į didelį butelį, taip pat supilkite gazuotą vandenį ir sandariai užkimšę dėkite į šaldiklį.

3. Maždaug po pusvalandžio, kai arbata gerai atšals, supilstykite į stiklines, įmeskite citrinų griežinėlių ir tuoj pat tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Citrusinis limonadas
Receptas: Citrusinis limonadas
8 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 46
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 6.00 vnt. (3 geltonos ir 3 žaliosios)
Apelsinai: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l (negazuotas ir 1 l gazuotas mineralinis)
Cukrus: 1.00 st. (1-1,5)
Ledas: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Iš 2 geltonųjų, 2 žaliųjų citrinų ir 2 apelsinų išspauskite sultis. Likusius vaisius supjaustykite skiltelėmis.

2. Į ąsotį suberkite cukrų, supilkite vandenį, sultis ir gerai išmaišykite – cukrus turi ištirpti. Supilkite gazuotą mineralinį vandenį, pridėkite ledukų. Sumeskite vaisių skilteles, permaišykite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Imbierinis limonadas su agurkais
Receptas: Imbierinis limonadas su agurkais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Imbieras: 1.00 vnt. (6 cm šaknies)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Citrinos: 3.00 vnt. (žaliosios arba geltonosios)
Cukraus sirupas: 10.00 valg. š.
Vanduo: 1500.00 ml (gazuoto)
Ledukai: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite imbierą.

2. Supjaustykite agurkus griežinėliais.

3. Sudėkite į ąsotį ledukus, imbierą ir agurkus.

4. Išspauskite 2-jų citrinų sultis ir supilkite į ąsotį.

5. Supilkite cukraus sirupą ir išmaišykite.

6. Griežinėliais supjaustykite likusią citriną ir sumeskite į ąsotį.

7. Užpilkite gazuotu vandeniu.

Suskleisti
Pikantiška arbata
Receptas: Pikantiška arbata
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (džiovinti)
Žalioji arbata: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Nedidelę aitriosios paprikos ankštį išvalykite, sukapokite, sumaišykite su džiovintais rozmarinais ir žaliąja (arba juodąja) arbata.
  2. Paruoštą mišinį užpilkite verdančiu vandeniu, apie 3 min. palaikykite, kad pritrauktų, ir perkoškite. Tokia arbata ne tik gardi, puikiai šildo, bet ir degina kalorijas.
Suskleisti
Žaliosios arbatos limonadas
Receptas: Žaliosios arbatos limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 57
Receptas
Ingredientai
Žalioji arbata: 4.00 st.
Citrinos: 3.00 vnt. (sultys)
Mėtos: 1.00 sauja (½ stiklinės šviežių lapelių)
Vanduo: 2.00 st. (natūralaus arba gazuoto)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Užplikykite žaliąją arbatą, perkoškite ir leiskite kiek atvėsti.
  2. Supilkite ką tik išspaustas citrinų sultis, sudėkite kapotas mėtas, supilkite vandenį ir palikite atvėsti.
  3. Galite pagardinti cukrumi, papuošti mėtų lapeliais, ledukais.
Suskleisti
Indiškas limonadas
Receptas: Indiškas limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 35
Receptas
Ingredientai
Sultys: 2.00 st. (2 - 3 st. - citrinų)
Žalioji citrina: 1.00 st. (½ st. - sulčių)
Klevų sirupas: 1.00 st. (1/3 st.)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežios trintos šaknies)
Vanduo: 4.00 st. (4 - 5)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite visus ingredientus dideliame ąsotyje, atvėsinkite. Pagal skonį pridėkite ledukų.
  2. Galite įmaišyti ir žiupsnelį cinamono.
Suskleisti
Greipfrutų, ciberžolių ir TELLICHERRY pipirų gėrimas
Receptas: Greipfrutų, ciberžolių ir TELLICHERRY pipirų gėrimas
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt. (mažas)
Vanduo: 150.00 ml (150 - 200)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje))
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA maltų ciberžolių)
Agavų sirupas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Greipfruto sultis supilkite į stiklinę.
  2. Įberkite ciberžolių ir šviežiai sumaltų pipirų. Įpilkite vandens (pilkite iki stiklinės viršaus).
  3. Jei gėrimas jums per daug rūgštus, galite jį pasaldinti agavų sirupu.

„Santa Maria“ receptas.

 

Suskleisti
Detoksikuojanti arbata
Receptas: Ajurvedinė detoksikuojanti arbata
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 l
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio, nykščio dydžio gabaliukas, supjaustytas plonomis riekutėmis)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Gvazdikėliai: 5.00 vnt.
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š.
Anyžiai: 1.00 arbat. š.
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į puodą įpilkite 1 litrą švaraus vandens, sudėkite imbierą, prieskonius ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą ir leiskite pavirti 5–10 min.

2. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir leiskite 10–15 min. pastovėti. Gerkite šiltą ar atvėsusią. Jei trikdo švelnus šio gėrimo aitrumas, įdėkite šaukštelį medaus ar praskieskite trupučiu natūralių obuolių sulčių.

Suskleisti
Šaldytų vaisių gėrimas
Receptas: Šaldytų vaisių gėrimas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Sultys: 325.00 ml (apelsinų)
Persikai: 500.00 g (arba nektarinai tinka ir konservuoti)
Mangas: 250.00 g
Mėtos: 1.00 arbat. š. (lapeliai)
Ledas: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Nektarinus ar persikus ir mangus nulupkite, susmulkinkite kubeliais ir užšaldykite. Tą geriau padaryti iš vakaro.

2. Sušalusius vaisius sudėkite į plaktuvą, supilkite sultis, saujelę ledukų ir plakite iki vientisos masės. Puoškite mėtų lapeliais ir tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

Suskleisti
Putojantis pipirmėčių ir imbierų gėrimas
Receptas: Putojantis pipirmėčių ir imbierų gėrimas
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
1.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Uogos: (įvairios) 3.00 sauja
Mėtos: 50.00 g (šakelių)
Pipirmėtės: (šviežios šakelės) 3.00 vnt.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (tarkuotas)
Vanduo: 350.00 ml (verdantis)
Sodos vanduo: (šaltas) 700.00 ml
Kaip gaminti

1. Uogas užšaldykite šaldiklyje vandens kubelių formelėse su vandeniu.

2. Mėtų šakeles ir tarkuotą imbierą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pusvalandžiui. Nukoškite ir  atšaldykite. 3. Pipirmėčių ir imbierų arbatą supilkite į ąsotį, sudėkite uogų ir ledo kubelius, supilkite sodos vandenį. Pridėkite mėtų lapelių ir iškart tiekite.  

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Šalta kinrožių arbata
Receptas: Šalta kinrožių arbata
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
5.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 1.00 st.
Citrinos: 1.00 vnt. (ir 1 žalioji citrina)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Mėtos: 5.00 g (šviežių mėtų šakelė)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia iš stiklinės cukraus ir pusės stiklinės vandens paruoškite sirupą. Suberkite cukrų į nedidelį puodą, supilkite vandenį, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies. Kai cukraus grūdeliai ištirps, padidinkite kaitrą ir virkite dar maždaug 5 min. Atvėsintą sirupą supilkite į stiklinį indą, laikykite šaldytuve ir naudokite gaiviesiems gėrimams saldinti, nes sirupas šaltame vandenyje ištirpsta gerokai greičiau nei cukrus.

2. Užvirinkite 1,5 l vandens, nukaiskite puodą, suberkite kinrožių žiedus, uždenkite ir palaikykite 10 min., kad pritrauktų, porą kartų pamaišykite. Nukoškite arbatą, leiskite atvėsti, įmaišykite pusę stiklinės sirupo, prieš tiekdama bent 2 val. palaikykite šaldytuve.

3. Gerai nuplaukite vaisius, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į ąsotį, supilkite atvėsintą arbatą, įmeskite ledo kubelių, papuoškite šviežių mėtų šakelėmis.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Ledinė kava su prieskoniais
Receptas: Ledinė kava su prieskoniais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Kava: 6.00 arbat. š. (verdanti su nuosėdomis)
Cinamonų lazdelė: 3.00 vnt. (3-4)
Pipirai: 5.00 vnt. (5-6 vnt. kvapnieji)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Ledas: 6.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į indą sudėkite visus prieskonius ir užpilkite tik ką išvirta karšta kava.

2. Palikite pastovėti valandą. Kavą perkoškite.

3. Įdėkite į kiekvieną stiklinę ledukų, pripilkite kavos. Ant viršaus pabarstykite tarkuotų citrinų žievelių.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Šokoladinė kava su kardamonu
Receptas: Šokoladinė kava su kardamonu
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Kava: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 200.00 ml
Pienas: 100.00 ml
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (maltas)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Užplikykite kavą.
  2. Puode ištirpinkite šokoladą ir supilkite į jį pieną. Užkaitinkite. 
  3. Supikite kavą, suberkite kardamoną ir intensyviai maišydami dar pakaitinkite.
  4. Supilkite gėrimą į aukštą puodelį, apibarstykite cinamonu ir patiekite.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius