Dabar populiaru
Publikuota: 2018 sausio 1d. 10:00

Žvalinantys ir gaivinantys gėrimai pirmajai 2018-ųjų dienai: 15 receptų

Gaivinantys gėrimai po vakarėlio
Vida Press nuotr. / Gaivinantys gėrimai po vakarėlio

Štai ir įžengėme į 2018-uosius! Žinoma, prieš tai „Facebook“ apžvelgę praėjusius ir pažėrę ketinimų naujai ateinantiems. O gal kai kas ir niekam nieko nežadėjo. Nesvarbu, buvo tų pažadų ar nebuvo, šį rytą dažnam akyse vis dar žybsi fejerverkai, o kūnas neįprastai sunkiai kyla iš gulimos padėties. Tuomet padės gaivinantys gėrimai su imbieru, citrina, o gal įdomesnė kava. Juk svarbu, kad pirmoji naujų metų diena būtų puiki!

Receptai
Receptas: Klasikinė imbierų arbata
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 95
Kaip gaminti

1. Užvirinkite vandenį, dėkite į jį trintą imbierą, medų ir maišykite, kol ištirps.

2. Perkoškite gautą gėrimą ir pridėkite juodųjų pipirų, sulčių ir mėtų lapelių. Skanaukite karštą.  

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Ingredientai
Vanduo: 1.00 l
Imbieras: 3.00 valg. š. (trinto)
Medus: 6.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (nedidelis žiupsnelis maltų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (4 valg. š. apelsinų, mandarinų arba citrinų sulčių)
Mėtos: 10.00 g (lapelių pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vaisių sultys su imbieru
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 7
Kaip gaminti

1. Nuplaukite visus produktus ir sudėkite į elektrinę sulčiaspaudę. Išspauskite sultis.

2. Įlašinkite į šviežias sultis kelis lašelius šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišiusios išgerkite tuščiu skrandžiu. (Netinka sergantiems opalige ar turintiems kitokių skrandžio problemų. Tokiu atveju derėtų pasitarti su gydytoju.)

Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknėti!“

 

Ingredientai
Obuoliai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Vynuogės: 100.00 g (mėlynos)
Imbieras: 40.00 g (šviežia imbiero šaknis)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusė)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š. (šalto spaudimo)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Putojanti citrininė arbata
7 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. 6 šaukštelius juodosios arbatos užpilkite 4 stiklinėmis verdančio vandens. Į arbatą įmaišykite cukrų ir 1 pjaustytą citriną.

2. Arbatą atšaldykite, nukoškite ir supilkite į didelį butelį, taip pat supilkite gazuotą vandenį ir sandariai užkimšę dėkite į šaldiklį.

3. Maždaug po pusvalandžio, kai arbata gerai atšals, supilstykite į stiklines, įmeskite citrinų griežinėlių ir tuoj pat tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Arbata: (juoda) 6.00 arbat. š.
Citrinos: 2.00 vnt.
Cukrus: 8.00 arbat. š. (galima naudoti ir rudajį)
Vanduo: 600.00 ml (gazuotas, tinka mineralinis be priedų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Citrusinis limonadas
8 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 5
Kaip gaminti

1. Iš 2 geltonųjų, 2 žaliųjų citrinų ir 2 apelsinų išspauskite sultis. Likusius vaisius supjaustykite skiltelėmis.

2. Į ąsotį suberkite cukrų, supilkite vandenį, sultis ir gerai išmaišykite – cukrus turi ištirpti. Supilkite gazuotą mineralinį vandenį, pridėkite ledukų. Sumeskite vaisių skilteles, permaišykite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Citrinos: 6.00 vnt. (3 geltonos ir 3 žaliosios)
Apelsinai: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l (negazuotas ir 1 l gazuotas mineralinis)
Cukrus: 1.00 st. (1-1,5)
Ledas: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Imbierinis limonadas su agurkais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite imbierą.

2. Supjaustykite agurkus griežinėliais.

3. Sudėkite į ąsotį ledukus, imbierą ir agurkus.

4. Išspauskite 2-jų citrinų sultis ir supilkite į ąsotį.

5. Supilkite cukraus sirupą ir išmaišykite.

6. Griežinėliais supjaustykite likusią citriną ir sumeskite į ąsotį.

7. Užpilkite gazuotu vandeniu.

Ingredientai
Imbieras: 1.00 vnt. (6 cm šaknies)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Citrinos: 3.00 vnt. (žaliosios arba geltonosios)
Cukraus sirupas: 10.00 valg. š.
Vanduo: 1500.00 ml (gazuoto)
Ledukai: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiška arbata
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.1 / 8
Kaip gaminti
  1. Nedidelę aitriosios paprikos ankštį išvalykite, sukapokite, sumaišykite su džiovintais rozmarinais ir žaliąja (arba juodąja) arbata.
  2. Paruoštą mišinį užpilkite verdančiu vandeniu, apie 3 min. palaikykite, kad pritrauktų, ir perkoškite. Tokia arbata ne tik gardi, puikiai šildo, bet ir degina kalorijas.
Ingredientai
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (džiovinti)
Žalioji arbata: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žaliosios arbatos limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 29
Kaip gaminti
  1. Užplikykite žaliąją arbatą, perkoškite ir leiskite kiek atvėsti.
  2. Supilkite ką tik išspaustas citrinų sultis, sudėkite kapotas mėtas, supilkite vandenį ir palikite atvėsti.
  3. Galite pagardinti cukrumi, papuošti mėtų lapeliais, ledukais.
Ingredientai
Žalioji arbata: 4.00 st.
Citrinos: 3.00 vnt. (sultys)
Mėtos: 1.00 sauja (½ stiklinės šviežių lapelių)
Vanduo: 2.00 st. (natūralaus arba gazuoto)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Indiškas limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 14
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite visus ingredientus dideliame ąsotyje, atvėsinkite. Pagal skonį pridėkite ledukų.
  2. Galite įmaišyti ir žiupsnelį cinamono.
Ingredientai
Sultys: 2.00 st. (2 - 3 st. - citrinų)
Žalioji citrina: 1.00 st. (½ st. - sulčių)
Klevų sirupas: 1.00 st. (1/3 st.)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežios trintos šaknies)
Vanduo: 4.00 st. (4 - 5)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greipfrutų, ciberžolių ir TELLICHERRY pipirų gėrimas
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
2.6 / 8
Kaip gaminti
  1. Greipfruto sultis supilkite į stiklinę.
  2. Įberkite ciberžolių ir šviežiai sumaltų pipirų. Įpilkite vandens (pilkite iki stiklinės viršaus).
  3. Jei gėrimas jums per daug rūgštus, galite jį pasaldinti agavų sirupu.

„Santa Maria“ receptas.

 

Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt. (mažas)
Vanduo: 150.00 ml (150 - 200)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje))
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA maltų ciberžolių)
Agavų sirupas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ajurvedinė detoksikuojanti arbata
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Į puodą įpilkite 1 litrą švaraus vandens, sudėkite imbierą, prieskonius ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą ir leiskite pavirti 5–10 min.

2. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir leiskite 10–15 min. pastovėti. Gerkite šiltą ar atvėsusią. Jei trikdo švelnus šio gėrimo aitrumas, įdėkite šaukštelį medaus ar praskieskite trupučiu natūralių obuolių sulčių.

Ingredientai
Vanduo: 1.00 l
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio, nykščio dydžio gabaliukas, supjaustytas plonomis riekutėmis)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Gvazdikėliai: 5.00 vnt.
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š.
Anyžiai: 1.00 arbat. š.
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šaldytų vaisių gėrimas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.2 / 5
Kaip gaminti

1. Nektarinus ar persikus ir mangus nulupkite, susmulkinkite kubeliais ir užšaldykite. Tą geriau padaryti iš vakaro.

2. Sušalusius vaisius sudėkite į plaktuvą, supilkite sultis, saujelę ledukų ir plakite iki vientisos masės. Puoškite mėtų lapeliais ir tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

Ingredientai
Sultys: 325.00 ml (apelsinų)
Persikai: 500.00 g (arba nektarinai tinka ir konservuoti)
Mangas: 250.00 g
Mėtos: 1.00 arbat. š. (lapeliai)
Ledas: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Putojantis pipirmėčių ir imbierų gėrimas
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
1.7 / 3
Kaip gaminti

1. Uogas užšaldykite šaldiklyje vandens kubelių formelėse su vandeniu.

2. Mėtų šakeles ir tarkuotą imbierą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pusvalandžiui. Nukoškite ir  atšaldykite. 3. Pipirmėčių ir imbierų arbatą supilkite į ąsotį, sudėkite uogų ir ledo kubelius, supilkite sodos vandenį. Pridėkite mėtų lapelių ir iškart tiekite.  

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Uogos: (įvairios) 3.00 sauja
Mėtos: 50.00 g (šakelių)
Pipirmėtės: (šviežios šakelės) 3.00 vnt.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (tarkuotas)
Vanduo: 350.00 ml (verdantis)
Sodos vanduo: (šaltas) 700.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta kinrožių arbata
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
5.0 / 2
Kaip gaminti

1. Pirmiausia iš stiklinės cukraus ir pusės stiklinės vandens paruoškite sirupą. Suberkite cukrų į nedidelį puodą, supilkite vandenį, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies. Kai cukraus grūdeliai ištirps, padidinkite kaitrą ir virkite dar maždaug 5 min. Atvėsintą sirupą supilkite į stiklinį indą, laikykite šaldytuve ir naudokite gaiviesiems gėrimams saldinti, nes sirupas šaltame vandenyje ištirpsta gerokai greičiau nei cukrus.

2. Užvirinkite 1,5 l vandens, nukaiskite puodą, suberkite kinrožių žiedus, uždenkite ir palaikykite 10 min., kad pritrauktų, porą kartų pamaišykite. Nukoškite arbatą, leiskite atvėsti, įmaišykite pusę stiklinės sirupo, prieš tiekdama bent 2 val. palaikykite šaldytuve.

3. Gerai nuplaukite vaisius, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į ąsotį, supilkite atvėsintą arbatą, įmeskite ledo kubelių, papuoškite šviežių mėtų šakelėmis.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Cukrus: 1.00 st.
Citrinos: 1.00 vnt. (ir 1 žalioji citrina)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Mėtos: 5.00 g (šviežių mėtų šakelė)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ledinė kava su prieskoniais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Į indą sudėkite visus prieskonius ir užpilkite tik ką išvirta karšta kava.

2. Palikite pastovėti valandą. Kavą perkoškite.

3. Įdėkite į kiekvieną stiklinę ledukų, pripilkite kavos. Ant viršaus pabarstykite tarkuotų citrinų žievelių.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kava: 6.00 arbat. š. (verdanti su nuosėdomis)
Cinamonų lazdelė: 3.00 vnt. (3-4)
Pipirai: 5.00 vnt. (5-6 vnt. kvapnieji)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Ledas: 6.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinė kava su kardamonu
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 12
Kaip gaminti
  1. Užplikykite kavą.
  2. Puode ištirpinkite šokoladą ir supilkite į jį pieną. Užkaitinkite. 
  3. Supikite kavą, suberkite kardamoną ir intensyviai maišydami dar pakaitinkite.
  4. Supilkite gėrimą į aukštą puodelį, apibarstykite cinamonu ir patiekite.
Ingredientai
Kava: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 200.00 ml
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Pienas: 100.00 ml
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (maltas)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

24sek

Rekordinį mačą sužaidęs L.Westermannas bedė pirštų į didžiausią „Žalgirio“ problemą

24sek

Šaras nusivylęs skubėjo palikti Miuncheną: „Visos rungtynės buvo blogos“

Aktualu

Kodėl tiek daug šalių keičia požiūrį į kanapes?

24sek

Buvęs NBA supertalentas palaužė „Žalgirį“ Miunchene

Buvau geras Gyvenimas

200 jaunuolių Kaune aplankė 100 senolių: 82-ejų Irena svajoja atsikratyti lazdos

Aktualu

„Brexit“ be susitarimo: ką prarastų Europos Sąjunga?

24sek

Lietuviškame Miunchene – rekordinės „Žalgirio“ sirgalių pajėgos ir pranešėjo siurprizas

Verslas

ES paramos mažėjimas: kalti per maži mokesčiai ir atlyginimai

Pasaulis kišenėje

Nuošaliame Tenerifės paplūdimyje – hipių gyvenimas pagal savas taisykles

Gazas

Automobilis internetu: ar tai realu?

Gyvenimas

Daina, kuri padės užmigti per 8 minutes ir sumažins nerimą iki 65 proc.

Kultūra

Įsivaizduoti Lietuvą. 100 metų, 100 vizijų. Norbertas Černiauskas: Kaip basketbolas tapo krepšiniu

Vardai

Vandalai nuplėšė Agnetos Kleizienės kalėdines dekoracijas: „Gaila, kad grinčai gyvena visose šalyse“

Sportas

Julija Jefimova plaukioja, bet ne čempionate

Vardai

„Kelyje į žvaigždes“ išgarsėjusi Berneen vieši Lietuvoje: vakarėlyje akį traukė ryškiu įvaizdžiu

Vardai

143 kg svėrusi Rima Antonovienė: „Pasakiau sau – geriau jau mirsiu sportuodama, nei lašinių kalėjime“

Vardai

Maltiečiams talkinęs M.Katleris prakalbo apie savo ateitį: „Galbūt 40-ies būsiu niekam nebeįdomus“

Kultūra

O koks tu, kai nevaidini? Inga Mikutavičiūtė

Sportas

Plaukimo valdžia malšina revoliuciją kurdama Čempionų lygą su 4 mln. dolerių

Kultūra

Visuomenei pirmą kartą pristatytas didžiausias Lietuvoje rastas lobis

Naujienos

24sek

Šaras nusivylęs skubėjo palikti Miuncheną: „Visos rungtynės buvo blogos“

24sek

Rekordinį mačą sužaidęs L.Westermannas bedė pirštų į didžiausią „Žalgirio“ problemą

Aktualu

Kodėl tiek daug šalių keičia požiūrį į kanapes?

24sek

Buvęs NBA supertalentas palaužė „Žalgirį“ Miunchene

Buvau geras Gyvenimas

200 jaunuolių Kaune aplankė 100 senolių: 82-ejų Irena svajoja atsikratyti lazdos

Aktualu

„Brexit“ be susitarimo: ką prarastų Europos Sąjunga?

24sek

Lietuviškame Miunchene – rekordinės „Žalgirio“ sirgalių pajėgos ir pranešėjo siurprizas

Verslas

ES paramos mažėjimas: kalti per maži mokesčiai ir atlyginimai

Vardai

„Kelyje į žvaigždes“ išgarsėjusi Berneen vieši Lietuvoje: vakarėlyje akį traukė ryškiu įvaizdžiu

Pasaulis kišenėje

Nuošaliame Tenerifės paplūdimyje – hipių gyvenimas pagal savas taisykles

Gazas

Automobilis internetu: ar tai realu?

Gyvenimas

Daina, kuri padės užmigti per 8 minutes ir sumažins nerimą iki 65 proc.

Kultūra

Įsivaizduoti Lietuvą. 100 metų, 100 vizijų. Norbertas Černiauskas: Kaip basketbolas tapo krepšiniu

Vardai

Vandalai nuplėšė Agnetos Kleizienės kalėdines dekoracijas: „Gaila, kad grinčai gyvena visose šalyse“

Sportas

Julija Jefimova plaukioja, bet ne čempionate

Vardai

143 kg svėrusi Rima Antonovienė: „Pasakiau sau – geriau jau mirsiu sportuodama, nei lašinių kalėjime“

Vardai

Maltiečiams talkinęs M.Katleris prakalbo apie savo ateitį: „Galbūt 40-ies būsiu niekam nebeįdomus“

Kultūra

O koks tu, kai nevaidini? Inga Mikutavičiūtė

Sportas

Plaukimo valdžia malšina revoliuciją kurdama Čempionų lygą su 4 mln. dolerių

Kultūra

Visuomenei pirmą kartą pristatytas didžiausias Lietuvoje rastas lobis

Vardai

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Dovanoju sveikatą

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką