Dabar populiaru

Desertai

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Cinamoninis obuolių tortas

Cinamoninis obuolių tortas 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Dažniausai su obuoliais kepu pyragus, bet ypatingai rudeniškai progai vertą iškepti obuolių tortą. Jis ypač drėgnas ir neriebus, iškvėpintas šildančiais prieskoniais. Idealus tortas rudens šventei!

Sausainių ir maskarponės kremo desertas su rudens gėrybėmis

Sausainių ir maskarponės kremo desertas su rudens gėrybėmis 4 asm.

Keptos figos, vynuogės, gervuogės, kardamonai, švelnus maskarponės kremas su apelsinais – nuostabus derinys rudeniui.

Vokiškas obuolių pyragas, kuriam prireiks 1,5 kg vaisių

Vokiškas obuolių pyragas, kuriam prireiks 1,5 kg vaisių 8 asm.

Kartais ne trūkumas, bet perteklius gali virsti problema – pavyzdžiui, kai sode užderėjo tiek obuolių, jog nebežinia, kur juos dėti. Tada praverčia receptai, kurie padeda skaniai sunaikinti kuo daugiau šių vaisių. Būtent toks yra mūsų siūlomas klasikinis vokiškas obuolių pyragas, išbandykite!

Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas

Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas 4 asm.

Ir ryžių košė gali būti skani, ir kepti obuoliai puikūs, tad kodėl šių dviejų ingredientų nesuderinus gaminant vieną patiekalą? Siūlome pabandyti išsikepti apkepą, kuris bus lygiai toks pats skanus šaltas, kaip ir ką tik iškepęs.

 

Obuolių pyragas su šildančiais meduolių prieskoniais

Obuolių pyragas su šildančiais meduolių prieskoniais 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Pagrindinis šio pyrago ingredientas – obuoliai, todėl svarbu žinoti, kad pyragams tinka ne bet kokie obuoliai. Į pyragus geriausia pjaustyti kietesnius saldžiarūgščius obuolius, labiausiai tam tinkamos senosios obuolių veislės: antaniniai ar „bogatyr“. Šį pyragą kepiau kelis kartus, pirmą kartą su kietesniais obuoliais iš vyro močiutės sodo, o antrąjį jau iš gražiųjų parduotuvinių. Skirtumas buvo didelis, nes parduotuvinai obuoliai greičiau sukepė ir patęžo, o tuo pačiu obuolių pyragas prarado savo aukštį, nors jo skanumas niekur nedingo. Taigi, obuoliai nėra visi vienodi, vieni labiau tinka valgymui, o kiti kepimui.

Obuolių skiltelės tešloje

Obuolių skiltelės tešloje 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai neįprasti purūs blynai, o tiksliau net ne blynai, bet tešloje iškeptos obuolių skiltelės. Į tešlą nedėjau jokių kepimo miltelių, o purumą išgavau kefyru ir iki standumo suplaktais kiaušinio baltymais.

Šokoladainis su patisonais

Šokoladainis su patisonais 6 asm.

Taip, iš gražios formos patisonų galima gaminti ne tik rimtuosius patiekalus, bet ir panaudoti juos desertams. Su neutralaus skonio patisono tarkiais keptas šokoladainis yra neįtikėtinai drėgnas ir skanus.

 

Minkštutėlis, medumi kvepiantis obuolių pyragas

Minkštutėlis, medumi kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

Ir kokiems tik kepiniams nenaudojame medaus – nuo medaus torto ir meduolių iki prancūziškų madlenų ar granolos. Rudenį, kai obuolių tiek daug, verta medumi paskaninti obuolių pyragą – tikrai nustebsite, kokių puikių skonio ir aromato natų jis suteikia!

Minkštas ir drėgnas medaus pyragas

Minkštas ir drėgnas medaus pyragas 10 asm.

Šis pyragas nepareikalaus didelės meistrystės, tik nemažai ingredientų, taip pat ir medaus, tačiau nors kartą išsikepkite ir suprasite, koks turi būti tikras medaus pyragas!

Įdomi ir paprastai pagaminama morkų chalva

Įdomi ir paprastai pagaminama morkų chalva 4 asm.

Virginija Pupeikytė-Dzhumerova (Tekstoranas): Morkų chalva yra indiškas desertas, dažniausiai valgomas karštas. Bet mano praktika rodo, kad pasakiškai skanus jis ir šaltas. Geriausia tai, kad morkų chalvos skonis nei kiek nepasikeičia ją užšaldžius. „Pritrombuoji“ indelius, užšaldai, o užgriuvus netikėtiems svečiams akimirksniu gali pavaišinti šiuo kiek neįprastu saldėsiu.

Sluoksniuotos tešlos tarta su burokėliais ir pelėsiniu sūriu

Sluoksniuotos tešlos tarta su burokėliais ir pelėsiniu sūriu 16 asm.

Lietuvių taip mėgstami burokėliai puikiai tinka ne tik šaltibarščiams ar tradicinei mišrainei gaminti, tačiau ir žymiai rafinuotesniems patiekalams. Pavyzdžiui, tokiems, kokio receptą siūlo kulinaras, knygų autorius Paulius Strasevičius. Tai efektingai atrodanti tarta, ryškia spalva ir skoniu nustebinsianti bet kokia proga.

Šaltalankių granita

Šaltalankių granita 4 asm.

Šaltalankiai – ypatingi ir turimomis naudingomis medžiagomis, ir nepakartojamu skoniu. Jūsų dėmesiui receptas, kurį savo knygoje „Natūraliai saldu“ pateikia „Feed My Sister“ tinklaraštininkės Asta ir Rūta.

Svarainių džemas

Svarainių džemas 6 asm.

Nuostabus aromatingas džemas, kuriuo tiktrai mėgausitės žvarbų rudens ar žiemos vakarą. Tik ir į arbatą, ir ant bandelės, ir su koše. 

 

Svarainių pyragas

Svarainių pyragas 8 asm.

Saldžiarūgštis, marmeladinį sluoksnį primenantis viršus, trapi tešlos apačia, o rezultatas – netikėtas pyragas su pikantiškaisiais svarainiais.

Karamelinis obuolių pyragas

Karamelinis obuolių pyragas 8 asm.

Šio nuostabaus pyrago, kuriame obuoliai derinami su karamele, receptą pristato profesionalus konditeris Ali Gadžijevas.

 

Sausainiai su tarkuotais moliūgais

Sausainiai su tarkuotais moliūgais 6 asm.

Moliūgų sausainiai yra sveikesnė gardumynų alternatyva, todėl ją išbandyti tikrai verta.

 

Moliūgų pyragas su kreminio sūrio glaistu

Moliūgų pyragas su kreminio sūrio glaistu 8 asm.

Šis rudeniškas pyragas papuoš bet kurį šventinį stalą, patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

 

Šokoladainis su moliūgais

Šokoladainis su moliūgais 6 asm.

Itin greitai paruošiamas skanus kepinys, kurį prireikus nesunkiai iškepsite net darbo dienos vakarą. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką