Dabar populiaru

Desertai

Šokoladinis sūrio pyragas

Šokoladinis sūrio pyragas 10 asm.

Šį sodraus skonio pyragą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė Vilniuje veikiantis baras „Artistai“. 

Braškių ir kriaušių „tarta“

Braškių ir kriaušių „tarta“ 8 asm.

Tai klasikinė prancūziška „tarta“, kurioje braškės draugauja su kriaušėmis. Kriaušes galite ir pavirti, dar labiau atsiskleis skoniai. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle. Šis receptas  – iš žurnalo „Beatos virtuvė“.

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku 4 asm.

Jei su pica reikalai aiškūs, gal metas išsikepti iš Italijos kilusios „focaccios“? Galbūt nustebsite, tačiau nuostabią ją paruošite su mūsų taip mėgstamomis bulvėmis – jų reikės ir tešlai, ir viršui pagardinti. Puikaus kepinio receptu dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas 8 asm.

Drėgnas, sodrus pyragas maloniai nustebins ir veganus, ir visavalgius. 

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė sostinėje veikianti desertų studija „Tie kepėjai“.

 

Signes Meiranes vaikystės medaus tortas

Signes Meiranes vaikystės medaus tortas 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė viena žymiausių Latvijoje  maisto tinklaraštininkių ir knygų autorė Signe Meirane. 

Neįprastas veganiškas „braunis“ iš pupelių

Neįprastas veganiškas „braunis“ iš pupelių 8 asm.

Tikras netikėtumas – šio braunio pagrindą sudaro pupelės, tačiau valgantieji to niekaip neatspės. Šokoladinis, drėgnas ir sunkus – puikus kepinys, kai norisi tikro saldumyno!

Japoniškos arbatos „matcha“ desertas „panna cotta“

Japoniškos arbatos „matcha“ desertas „panna cotta“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Japonai dėl „matcha“ arbatos tiesiog pametę galvas! Ja gardinami padažai žuvies patiekalams, o desertų lentynos tiesiog lūžta nuo žalsvos spalvos gardėsių. „Matcha“ patiks subtilumą mėgstantiems žmonėms, o jei dar nesate jos ragavę – siūlau išbandyti šį paprastai paruošiamą, itin gaivų klasikinį pienišką desertą!

Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas be glitimo

Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas be glitimo 10 asm.

Tai receptas iš Renatos Ničajienės knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“, kurį ji pristatė pačios inicijuoto projekto „100 tortų Lietuvai“ proga.

Įspūdingasis tortas „Malūnas“

Įspūdingasis tortas „Malūnas“ 10 asm.

Šis išskirtinės išvaizdos tortas jungia tris šeimų kartas. Viskas prasidėjo nuo projekte „100 tortų Lietuvai“ dalyvavusios Dovilės vyro močiutės, kuriai šiais metais sukaks 91 metai, iš Gargždų. Ji yra nuostabi šeimininkė. Ruošdavo vaišes vestuvėms, o jos desertų stalą puošdavo pačios pagamintas „Malūnas“. Po to tortą išmoko gaminti Dovilės anyta, iš jos – pati Dovilė ir „Malūnas" tapo šeimos švenčių tradiciniu desertu.

Mielinė plikyta boba

Mielinė plikyta boba 8 asm.

Purus ir kvapnus mielinis kepinys, puikiai tiksiantis ir savaitgaliui, ir pasiimti į svečius ar švenčiant kokią nors šventę. 

 

Obuolių sluoksniuotinis

Obuolių sluoksniuotinis 6 asm.

Paprasti produktai, vos valanda ruošimui ir kepimui, o kepinys su obuoliais ir cinamonu nustebins, išmėginkite!

Bananų blynai su grikių miltais ir karamelizuotais riešutais

Bananų blynai su grikių miltais ir karamelizuotais riešutais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei anksčiau manėme, kad blynų neiškepsi be kiaušinių, riebalų ir miltų, tai dabar vis dažniau įsitikinu, kad tešlą galima užmaišyti su pernokusiais bananais, glitimą keičiant avižiniais dribsniais ir grikių miltais, visiškai nepridedant papildomo cukraus. Ir iškepti visą kalną tokių blynelių galima su vos lašu kitu riebalų!

Beje, tokiems pusryčiams pasigaminti tikrai neverta laukti savaitgalio!

Stebuklingai skanus tiramisu

Stebuklingai skanus tiramisu 10 asm.

Šį tradicinį itališką skanėstą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Orinta Charčenkaitė iš restorano „Lauro lapas“.

Tortas „Trys šokoladai“

Tortas „Trys šokoladai“ 12 asm.

Šį skanėstą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė konditerijos cecho „SweetTime“ meistrai. 

 

Aromatingas figų tortas su kava ir riešutais

Aromatingas figų tortas su kava ir riešutais 12 asm.

Šį gardumyną projekto „100 tortų Lietuvia“ proga pristatė kepyklėlių „Vanilinis dangus“ steigėjai. 

 

Grilyje kepti bananai su maskarponės kremu

Grilyje kepti bananai su maskarponės kremu 4 asm.

Prie bananų duonos ir keksiukų su bananais įpratome, dažnas juos kepa, tad galima išbandyti naują receptą. Jis vasariškas ir visiškai paprastas, o grilyje keptų bananų skonį stebėtinai gerai papildo lengvas kremas.

Pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena

Pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena 4 asm.

Šį nesaldų proginį pyragą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Piestro“ kepykla.

Plikytų pyragaičių tortas „Krokembušas“

Plikytų pyragaičių tortas „Krokembušas“ 12 asm.

Šį įspūdingą skanėstą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė prancūziškos virtuvės restoranas „Astorija Brasserie“  Vilniuje.

 

Jogurtinis tortas su miško uogomis

Jogurtinis tortas su miško uogomis 12 asm.

Torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalinusi „Cukrinė vata“ – tai pakvaišusi komanda, kuriai maisto gaminimas – tai tarsi meditacija, leidžianti išlaisvinti fantaziją, išreikšti puikią nuotaiką bei atskleisti kūrybiškumą. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką