Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Actas“ 11 puslapis

Cukinijos su perlinėmis kruopomis

Cukinijos su perlinėmis kruopomis 4 asm.

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite labai plonomis juostelėmis pjaustytas cukinijas (tai geriausia padaryti bulvių skustuku) ir kelias minutes kepkite, kol švelniai parus. Išgriebkite...
Marinuotos stintos

Marinuotos stintos 4 asm.

1. Žuvis nuplaukite, išvalykite, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Į išplikytus stiklainius sudėkite žiedeliais pjaustytus svogūnus ir morkas bei...
Traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu

Traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu 1 asm.

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, šiek tiek apšlakstykite sojų padažu ir palikite pasimarinuoti 15 minučių. 2. Išplakite kiaušinio baltymą iki putų, užpilkite ant žuvies, įdėkite porą šaukštų kukurūzų...
Žirnelių pyragas

Žirnelių pyragas 5 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, acto, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir dėkite į šaldytuvą. Už 1 val. iškočiokite iš tešlos skritulį, aplipdykite kepimo indą,...
Kiauliena ant grotelių

Kiauliena ant grotelių 4 asm.

1. Marinatą ruoškite taip: sumaišykite 3 šaukštus garstyčių, smulkintą česnaką, įberkite maltų pipirų, lauro lapelius, druskos, šaukštelį acto. Viską sumaišykite. 2. Iš kiaulienos suformuokite kepsnius, išmuškite juos plaktuku, skirtu mėsai mušti,...
Keptų vištų sparnelių skruzdėlynas

Keptų vištų sparnelių skruzdėlynas 6 asm.

1. Aliejų, actą, citrinos sultis ir paukštienos marinato prieskonius išmaišykite ir gauta mase ištrinkite vištienos gabaliukus. Palikite marinuotis per naktį. 2. Prieš kepimą suberkite paukštienos ant grotelių prieskonius, įmuškite kiaušinį ir...
Gustavo ant laužo gamintas čenachas

Gustavo ant laužo gamintas čenachas 6 asm.

1. Mėsą supjaustykite kubeliais ir pamarinuokite: pabarstykite druskos, juodųjų pipirų, užpilkite actu. 2. Ketaus puode virš laužo įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite paruoštą gabaliukais pjaustytą mėsą. 3. Troškinkite kruopščiai prižiūrė...
Gaivios pomidorų ir apelsinų salotos su avokadais bei alyvuogėmis

Gaivios pomidorų ir apelsinų salotos su avokadais bei alyvuogėmis 2 asm.

1. Apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite lėkštėse. 2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis. 3. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, iš karto apšlakstykite citrinos...
Pomidorų gaspačo

Pomidorų gaspačo 4 asm.

1. Visas daržoves (pomidorus, agurką, saldžiąją papriką, svogūną, česnaką, petražoles) ir prancūziškojo batono riekeles sudėkite į indą ir susmulkinkite trintuvu. Gautą masę pertrinkite per sietelį. 2. Sriubą pagal skonį pagardinkite druska,...
Riešutų vyniotinis

Riešutų vyniotinis 4 asm.

1. Į dubenį sudėkite visus tešlai skirtus produktus, įpilkite 100–150 ml vandens ir suminkykite tešlą. Ją suspauskite, padėkite ant miltais pabarstytos lentelės, užvožkite pašildytu dubeniu ir palikite 1 val., kad tešla pasidarytų tąsi. 2. Tešlą...
Marinuoti grybai

Marinuoti grybai 10 asm.

1. Nuvalykite ir nuplaukite grybus, didesnius perpjaukite išilgai. 2. Puode užvirinkite 400 ml vandens, suberkite druską, įmaišykite actą, sumeskite grybus ir virkite 15–20 min. ant silpnos ugnies. Vis pamaišykite ir nugraibykite putas. Iki virimo...
„Pavlova“ su egzotiniais vaisiais

„Pavlova“ su egzotiniais vaisiais 4 asm.

1. Į plakamus baltymus po truputį suberti cukrų, vanilinį cukrų, supilti actą ir galiausiai suberti krakmolą. 2. Masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą torto formą. Viduryje padaryti gana gilią įdubą. 130ºC karštumo orkaitėje kepti 60–70 min....
Pomidorai su drebučiais

Pomidorai su drebučiais 4 asm.

1. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. 2. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, svogūnus – žiedeliais. 3. Iš visų kitų recepte nurodytų produktų išvirkite marinatą. Karštą marinatą sumaišykite su želatinos tirpalu. 4....
Pomidorų apkepas

Pomidorų apkepas 6 asm.

1. Sviestą palaikykite šaldytuve. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite miltus. Įmuškite kiaušinį, įpilkite acto, vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai dėkite į šaldytuvą....
Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė

Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė 10 asm.

1. Cukinijas nuplauti, perpjauti į keturias dalis, išvalyti sėklyną. Apibarstyti šaukštu druskos ir palikti valandą pastovėti. 2. Paprikas perpjauti perpus, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į didelį dubenį. 3. Susidariusį skystį...
Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė

Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė 10 asm.

1. Daržoves supjaustyti, sudėti į didelį indą, įmaišyti aliejų, actą, cukrų, druską, išmaišyti ir trim dienoms palikti, kad įsiskonėtų. 2. Pastovėjusią mišrainę sudėti į švarius stiklainius, užsukti ir laikyti (iki 3 mėn.) šaldytuve arba rūsyje.
Česnakų ir agurkų mišrainė

Česnakų ir agurkų mišrainė 10 asm.

1. Agurkus supjaustyti storokais šiaudeliais (galima nulupti), susmulkinti svogūnus, česnakus. 2. Sumaišyti marinato produktus, supilti ant agurkų, palikti per naktį šaltai. 3. Kitą dieną mišrainę paragauti ir, jei reikia, dar pagardinti. Sudėti į...
Saldi agurkų mišrainė

Saldi agurkų mišrainė 10 asm.

1. Luptus agurkus supjaustyti griežinėliais, svogūnus – žiedais. Sudėti į didesnį puodą. Įmaišyti likusius produktus. Uždengti ir palikti iki kitos dienos – kartas nuo karto pamaišyti. 2. Pastovėjusį mišinį užvirinti. Karštą išpilstyti į...
Aštri agurkų mišrainė

Aštri agurkų mišrainė 10 asm.

1. Nuplautus agurkus supjaustyti 0,5 cm storio griežinėliais. Užberti druska ir palikti 6 val., kartkartėmis pamaišyti. 2. Suberti cukrų, užberti aitriųjų paprikų. Užpilti aliejaus ir išmaišyti. Supilti actą ir vėl išmaišyti. 3. Česnakus nulupti,...
Pomidorų, svogūnų, salierų, petražolių ir saldžiųjų paprikų mišrainė

Pomidorų, svogūnų, salierų, petražolių ir saldžiųjų paprikų mišrainė 10 asm.

1. Svogūnus nulupti ir supjaustyti, išvalyti paprikas. Pomidorus, paprikas, salierų ir petražolių šaknis supjaustyti kubeliais, žaliąją dalį susmulkinti žirklėmis. 2. Viską, išskyrus actą, sudėti į puodą ir ant mažos ugnies virti apie 2 val....
Užsisakykite 15min naujienlaiškius