Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Aliejus“ 64 puslapis

Plakta kiaušinienė su kumpiu

Plakta kiaušinienė su kumpiu 3 asm.

1. Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis, pomidorus – skiltelėmis. Bazilikus kruopščiai nuplaukite, stambesnius lapelius susmulkinkite, mažus palikite nepjaustytus.  2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, pakepinkite kumpio juosteles, sudė...
Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas 4 asm.

1. Mieles apibarstykite cukrumi ir palikite, kol suskystės. Miltus persijokite, sumaišykite su druska, supilkite skystas mieles, pašildytą pieną, šaukštą aliejaus ir maišikliu ar rankomis užminkykite tešlą. Ją uždenkite ir palikite šiltoje vietoje...
Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys

Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys 4 asm.

1. Per naktį mirkytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 45 min.) ir nuvarvinkite skystį. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnako skilteles sutrinkite, salierus ir morkas supjaustykite kubeliais. 2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje...
Kopūstų apkepas

Kopūstų apkepas 2 asm.

1. Penkis kopūstų lapus kruopščiai nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug 3 min. pavirkite. Apvirusius išgriebkite ir nuvarvinkite. 2. Ugniai atsparų indą patepkite riebalais ir išklokite apvirtais kopūstų lapais. Likusį kopū...
Žymės: apkepas, kopūstai
Blyneliai su mėsa ir brokoliais

Blyneliai su mėsa ir brokoliais 2 asm.

1. Iš visų lietiniams skirtų produktų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir iškepkite 6–8 blynus. 2. Paruoškite įdarą: nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolius,...
Vasariškos kaštainių salotos

Vasariškos kaštainių salotos 4 asm.

1. Baltos duonos riekes apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apie 10 min. kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje. Duonos traškučiai turi įgauti auksinį atspalvį. 2. Mažame dubenėlyje smulkiai pjaustytą...
Mėnulio pyragėliai

Mėnulio pyragėliai 4 asm.

1. Adzuki pupeles (jų būna pirkti ekoparduotuvėse) išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Įpilkite į keptuvę aliejų, suberkite pupeles, pagardinkite ruduoju cukrumi, pasūdykite ir pakepinkite. Paskui pupeles sutrinkite elektriniu trintuvu į...
Kuskuso bokšteliai

Kuskuso bokšteliai 4 asm.

1. 230 g kuskuso kruopų užpilti 0,5 l verdančio vandens arba sultinio (jei pilamas vanduo, reikės daugiau prieskonių), išmaišyti ir palikti pusvalandį brinkti. 2. Į išmirkusias kruopas įmaišyti 2 kubeliais supjaustytus pomidorus, pasūdyti,...
Orkaitėje kepta menkė

Orkaitėje kepta menkė 3 asm.

1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo...
Ryžiai su daržovėmis

Ryžiai su daržovėmis 6 asm.

1. Išvirkite birią ryžių košę (2 stiklinėms kruopų reikia 4–5 stiklinių vandens). 2. Svogūnus smulkiai sukapokite, baklažanus ir paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais, cukinijas ir pievagrybius – griežinėliais, česnakus sugrūskite. 3....
Kiniškas kiaulienos troškinys

Kiniškas kiaulienos troškinys 4 asm.

Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti....
Šoninės suktinukai su aštriu aptepu

Šoninės suktinukai su aštriu aptepu 5 asm.

1. Mėsą supjaustykite siauromis ilgomis juostelėmis ir viena eile sudėkite į didelę lėkštę. Džiovintas slyvas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite mirkti. 2. Visus aptepui skirtus produktus sumaišykite. Jį supilkite ant mėsos juostelių ir...
Duonos šašlykai

Duonos šašlykai 3 asm.

1. Mieles sumaišykite su vandeniu, druska, aliejumi ir, po truputį berdami  miltus, užminkykite minkštą tešlą. Ją uždenkite ir palikite 40 min. pakilti. 2. Iš pakilusios tešlos suvoliokite volelius ir supjaustykite gabaliukais (kaip gaminant varškė...
Kalakutienos vėrinukai

Kalakutienos vėrinukai 6 asm.

1. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. Juo užpilkite stambokais kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve. 2. Porus nuvalykite, išskirstykite laiškais, o šiuos supjaustykite stambokais...
Jautienos muštiniai su aštriu aptepu

Jautienos muštiniai su aštriu aptepu 6 asm.

1. Bulves kruopščiai nušveiskite šepetėliu, su lupenomis sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 10–15 min. (turi likti kietokos). Išgriebtą iš vandens kiekvieną bulvę perpjaukite pusiau. 2. Kiekvieną mėsos gabaliuką stiprokai pamuškite kūjeliu. 3....
Elegantiškos agurkų salotos

Elegantiškos agurkų salotos 2 asm.

1. Agurkus pjaustykite išilgai kuo plonesnėmis ir kuo ilgesnėmis juostelėmis. 2. Salotų lapus, petražoles ir mėtas (kelis lapelius palikite papuošimui) kuo smulkiau sukapokite ir sumaišykite su sezamų sėklomis. 3. Iš aliejaus, citrinų sulčių ir...
Salotų suktinukai su jogurto padažu

Salotų suktinukai su jogurto padažu 2 asm.

1. Salotas išskirstyti atskirais lapais. Kopūstus, salierus ir morkas supjaustyti panašaus ilgio šiaudeliais (darbas spartesnis pjaustant daržovių pjaustykle). 2. Visus šiaudelius atsargiai pamaišyti viename inde, kad tolygiai pasiskirstytų. Ant...
Agurkų salotos su pievagrybiais

Agurkų salotos su pievagrybiais 2 asm.

1. Salotų lapus suplėšykite, mangoldus ir bazilikus taip pat pasmulkinkite rankomis. Agurkus, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais. 2. Viską sumaišykite viename inde, įpylę šaukštą aliejaus. Likusį aliejų sumaišykite su citrinų...
Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais

Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais 4 asm.

1. Paruoškite daržoves: kopūstus supjaustykite juostelėmis, svogūnus – plonais žiedeliais. Ryžius nuplaukite. 2. Į storasienį puodą supilkite aliejų, pavartykite puodą, kad aliejus padengtų visą dugną, ir gerai įkaitinkite ant nelabai stiprios...
Pupelių sriuba su makaronais

Pupelių sriuba su makaronais 4 asm.

1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus. 2. Sudėkite nusunktas pupeles, pomidorų padažą, suberkite žoleles, supilkite sultinį ir užvirinkite. 3. Sumažinkite ugnį,...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius