Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Baklažanai“

Kepti baklažanai su granatais ir pomidorais

Kepti baklažanai su granatais ir pomidorais 2 asm.

FeedMySister.com: Mano pastarojo meto patiekalas-favoriras – kepti baklažanai su granatais, pomidorais ir česnakiniu jogurto padažu. Iki visiško gėrio trūksta tik karštos plokščios duonelės (angl. flat bread).

Itališki kepti baklažanai su parmezanu

Itališki kepti baklažanai su parmezanu 4 asm.

Išbandykite puikų itališką patiekalą, kurį siūlo būtent italų kilmės virtuvės šefas, TV laidos vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Sūriu ir mėsa įdaryti baklažanai pomidorų pataluose

Sūriu ir mėsa įdaryti baklažanai pomidorų pataluose 4 asm.

Kreminis baklažanas, daug išsilydžiusio ir apkrudusio sūrio, šiek tiek sotumo suteikiančios mėsos ir ryškaus skonio pomidorų patalas – šis patiekalas idealus vėsesnį rudens vakarą. Nė nedvejokite ir išbandykite, juolab, ypač kai turire puikios kokybės pomidorų ir baklažanų.

Aromatingas marokietiškas baklažanų troškinys „tagine“

Aromatingas marokietiškas baklažanų troškinys „tagine“ 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiandien su jumis noriu nukeliauti į saulėtus pietus, į baklažanų ir spalvingų troškinių rojų Maroką. Paprastutis vegetariškas troškinys, pagardintas džiovintais abrikosais, tikrai patiks tiems, kas mėgsta švelnią egzotiką ir nori ko nors lengvesnio nei tirštas mėsos guliašas. 

Paprikų ir baklažanų troškinys

Paprikų ir baklažanų troškinys 2 asm.

Kai pats baklažanų bei paprikų sezono įkarštis, verta išbandyti kuo daugiau patiekalų su šiomis gėrybėmis. Skania idėja dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura.

Baklažanų ir avinžirnių tadžinas su abrikosais ir apelsinais

Baklažanų ir avinžirnių tadžinas su abrikosais ir apelsinais 2 asm.

FeedMySister.comKai lauke žvarbu, daugiau nieko nesinori, tik šilto troškinio su daug daržovių, saldžiais abrikosais ir nuostabiu prieskoniu mišiniu. Tai patiekalas, kurį reikia gaminti kaip tik dabar!

Tirštas lęšių ir baklažanų troškinys su pomidorais ir raudonėliais

Tirštas lęšių ir baklažanų troškinys su pomidorais ir raudonėliais 2 asm.

Lęšių patiekalai jokia retenybė mūsų virtuvėse, baklažanus taip pat nemažai tautiečių mėgsta, gal tik kartais sutrinka, ką naujo iš jų pagaminus. Tokią savaitę, kai drebia šlapdriba, itin tinka išsivirti lęšių ir baklažanų troškinį, kurį pagardins česnakai, raudonėliai ir pomidorai, o gaivių natų suteiks jogurtas arba grietinė. Šį receptą savo naujausioje knygoje „Simple“ siūlo šefas Yotamas Ottolenghi.

Uzbekiška avienos sriuba su ryžiais „Mastava“

Uzbekiška avienos sriuba su ryžiais „Mastava“ 8 asm.

Kas yra plovas, žino daugelis, o kai kam yra tekę ragauti ir autentiško uzbekiško plovo, ruošto specialiame puode kazane. Tačiau šįkart dalijamės ne plovo, bet kito uzbekiško patiekalo – tirštos ir sočios sriubos receptu. Kai kas juokauja, jog mastava – tai lyg sriubos pavidalo plovas. Ką gi, išsivirkite ir įvertinkite!

Baklažanų užtepėlė „babaganoush“

Baklažanų užtepėlė „babaganoush“ 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šiandienos herojus – viena mėgstamiausių visų laikų užtepėlių „babaganoush“. Tobulai kreminė dėl orkaitėje kepto baklažano ir sezamų pastos tahini.

Baklažanų-jautienos kroketai

Baklažanų-jautienos kroketai 2 asm.

Baklažanų kroketai – greitas, Italijoje itin populiarus užkandis, kurio receptą pristato iš šios šalies kilęs šefas Gian Luca Demarco.

Traškantys graikiškai kepti baklažanai alaus tešloje

Traškantys graikiškai kepti baklažanai alaus tešloje 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Graikų virtuvėje baklažanas yra vienas pagrindinių ingredientų ir patiekalų su šia daržove yra tiek daug, kad išsirinkti skaniausią išties sudėtinga. Pakanka paminėti musaką ar trintų baklažanų padažą.

Sotus daržovių pyragas su kopūstais, baklažanais, cukinijomis

Sotus daržovių pyragas su kopūstais, baklažanais, cukinijomis 4 asm.

Išsikepkite šį pyragą, o tada mėgaukitės ir šiltu, ir atvėsusiu, bus skanu!

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Itališkai įdaryti baklažanai

Itališkai įdaryti baklažanai 2 asm.

Daugelis tautų ruošia įdarytus baklažanus, lietuviai taip pat. Visgi, Vidurio Rytų šalys ir Italija itin puikiai ištobulino šių receptų variacijas. Romoje baklažanai dažniausiai įdaromi mocarela sūriu, o Italijos pietuose – malta mėsa.

Su žolelėmis marinuoti baklažanai greitam valgymui

Su žolelėmis marinuoti baklažanai greitam valgymui 4 asm.

Iškepti, o tada pamarinuoti baklažanai gali porą dienų stovėti šaldytuve ir tapti pikantišku užkandžiu ar netikėtu garnyru prie įvairiausių mėsos kepsnių, žuvies.

 

Geltonųjų žirnelių karis

Geltonųjų žirnelių karis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kariai ypatingai skanūs būna žiemą. Ir net didžiausi skeptikai, įsitikinę, kad pasisotinti galima vien mėsiškais patiekalais, paprastai nustemba, kokios sočios gali būti indiškos bemėsės vakarienės.

Daržovių ir sūrio apkepas

Daržovių ir sūrio apkepas 4 asm.

Šiame nesudėtingai paruošiamame patiekale puikiai dera daržovės ir sūris, verta išbandyti!

 

Baklažanų „šniceliai“

Baklažanų „šniceliai“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Baklažanų „šniceliai“ – tai arčiausia, kas tik gali būti, šalia tikrojo austriško šnicelio! Jei esate valgę tą plonytį mėsos kepsnį, dar spirgantį ištrauktą iš keptuvės ir bebaigiantį kepti lėkštėje, su nežmoniškai traškia plutele ir dar nežmoniškiau sultingu vidumi, tai žinote, apie ką aš čia dabar kalbu. Su bulvių koše ir su gerai įrūgusiais lietuviškais agurkais – svajonių vakarienė.

 

Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai

Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai 6 asm.

Nemažai itališkų patiekalų paruošiami labai greitai, tačiau yra ir tokių, kurie priverčia ilgėliau patrypčioti virtuvėje. Būtent tokį, tikrą itališkos virtuvės klasiką, TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė iš šios šalies kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką