Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Balzaminis actas“ 2 puslapis

Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis

Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis 4 asm.

Mėsos griežinėlius įtrinkite aliejaus, balzaminio acto, druskos ir pipirų mišiniu ir palikite šaldytuve marinuotis 12 val. Daržoves nuplaukite, virtuviniu kombainu sutarkuokite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite druska bei pipirais...
Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis

Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis 4 asm.

Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos. Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis. Morkas nuplaukite šepetėliu ir iš...
Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu

Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu 4 asm.

Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms). Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per...
Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais

Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais 4 asm.

Į pasirinktą indą suberkite kuskusą ir sumaišykite su salotų lapais. Apelsiną nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliokite tarp salotų lapų. Ant viršaus gabalėliais sudėkite konservuotą tuną ir mocarelą....
Grietinėlėje troškinta lydeka su daržovėmis

Grietinėlėje troškinta lydeka su daržovėmis 6 asm.

Paruošiamas marinatas: česnaką, šalaviją ir rozmariną sudėkite į grūstuvę ir sutrinkite, suberkite druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Supilkite aliejų, actą, citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Marinatą gerai išmaišykite...
Pomidorų ir bazilikų salotos su mocarela

Pomidorų ir bazilikų salotos su mocarela 4 asm.

Pomidorus supjaustykite riekelėmis, sudėkite į indą kartu su bazilikais (jei bazilikų lapeliai dideli, tai jie šiek tiek suplėšomi), pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir balzaminiu actu, viską gerai išmaišykite. Pomidorus su bazilikais dėkite į...
Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu

Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu 4 asm.

Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir...
Morkų salotos su feta, cukruotais riešutais ir balzaminio acto padažu

Morkų salotos su feta, cukruotais riešutais ir balzaminio acto padažu 5 asm.

Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Sezamus ir migdolus suberkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, į ją suberkite cukrų ir įpilkite pora šaukštų vandens. Viską pakepinkite kol išgaruos skystis ir riešutai pasidengs...
Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu

Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu 8 asm.

Įpjaukite antienos odelę rombais, apibarstykite aitriosiomis paprikomis ir palaukite, kad skonis būtų geresnis. Apskrudinkite iš abiejų pusių ir apie 8 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Ištraukę apie 5 min. palaukite, tada...
Ančių krūtinėlės salotos su figomis ir burokėliais

Ančių krūtinėlės salotos su figomis ir burokėliais 4 asm.

Ančių krūtinėles nusausinkite, odą kelis kartus įpjaukite įstrižai. Dėkite į įkaitintą keptuvę oda į apačią. Kol viena pusė kepa, gausiai užberkite druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Apverskite, pasūdykite ir pabarstykite pipirais....
Svogūnų džemas

Svogūnų džemas 6 asm.

Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, pabarstykite cukrumi ir kepkite ant mažos kaitros, kol svogūnai susmegs. Nuolat maišykite. Jeigu naudojate džiovintus čiobrelius, įberkite jų iš karto. Šviežius žalumynus sukrėskite kepimo pabaigoje. Į...
Kukurūzų ir avokadų salotos

Kukurūzų ir avokadų salotos 2 asm.

Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais, o žievę dėkite į lėkštę, kurioje bus patiekiamos salotos. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, alyvuoges mažais griežinėliais, paprikas – nedideliais...
Lietiniai su sūdytomis lašišomis

Lietiniai su sūdytomis lašišomis 4 asm.

Miltus suberkite į dubenį, supilkite pieną. Kitame dubenyje šakute suplakite kiaušinius. Sukrėskite į dubenį su miltais ir pienu, įberkite druskos. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Įmaišykite alų, aliejų. Pusvalandį palaikykite šaldytuve. Iš...
Muchamara

Muchamara 5 asm.

Saldžiuosius ir aitrųjį pipirą iškepkite orkaitėje, riešutus ir česnaką susmulkinkite. Tada viską sumeskite į plaktuvą, pridėkite cukraus, duonos, acto, kuminų, druskos, citrinos sulčių ir suplakite į košelę. Toliau plakdami, supilkite aliejų....
Vištienos salotos su persikais ir feta

Vištienos salotos su persikais ir feta 4 asm.

Pomidoriukus perpjaukite per pusę, persikus ir fetą supjaustykite kubeliais. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos bei pipirų. Kopūstą suplėšykite nedideliais gabalėliais,...
Rytietiški šašlykai

Rytietiški šašlykai 6 asm.

Mėsa supjaustykite nedideliais kubeliais. Česnaką, čili ir imbierą susmulkinkite, sumaišykite su likusiais ingredientais (jei medus tirštas, jį reikia šiek tiek pašildyti). Gautą marinatą supilkite ant mėsos ir viską gerai išmaišykite, palikite ~...
Žuvis itališkai su „salsa verde“ padažu

Žuvis itališkai su „salsa verde“ padažu 2 asm.

Pipirus sutrinkite, česnakus susmulkinkite, nuo citrinos nutarkuokite žievelę, baziliką susmulkinkite. Visus ingredientus sumaišykite, supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Žuvį apipilkite gautu marinatu ir palikite bent valandai...
Bemielė pica su cukinijomis ir sūriais

Bemielė pica su cukinijomis ir sūriais 3 asm.

Į gilų dubenį persijokite su kėlimo milteliais bei druska sumaišytus miltus. Supilkite aliejų, trinkite masę švariais pirštais, kol riebalai tolygiai pasiskirstys. Supilkite rūgpienį, suminkykite vidutinio kietumo tešlą (jei pernelyg tiršta, į...
Menkė su balzaminiu padažu

Menkė su balzaminiu padažu 2 asm.

Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, palikite 15 minučių. Svogūnus susmulkinkite, česnakus sutrinkite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūnus,...
Vištiena su šparaginėmis pupelėmis

Vištiena su šparaginėmis pupelėmis 2 asm.

Viščiukų blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite. Mėsą nupjaustykite nuo kaulų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoškite marinatą: apelsino ir citrinos žieveles nutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsino sultimis,...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką