Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Baravykai“

Virtas jaučio liežuvis su grybais pagal žydišką receptą

Virtas jaučio liežuvis su grybais pagal žydišką receptą 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai žydų receptas, bet ragaudami tokiu būdu pagamintą jaučio liežuvį dar kartą įsitikinsite, kokios persipynusios gali būti įvairių tautų virtuvės. Anot tyrėjų, jaučio liežuvį su garstyčiomis žydai žinojo dar Abraomo laikais. Šis skonis gerai žinomas ir lietuviškoje, ir Abiejų Tautų Respublikos virtuvėje.

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais

Žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais 4 asm.

Soti, kvapni ir aromatinga sriuba, tiksianti ir veganams, nes ją verdant nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai. 

 

Grikių tortas „Dzūkorius“ su grybais

Grikių tortas „Dzūkorius“ su grybais 8 asm.

Šis Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro Druskininkų filialo virėjų profesijos mokytojos Danguolės Vasiliauskienės kartu su virėjų specialybės mokiniais sugalvotas ir realizuotas tortas reprezentuoja Dzūkijos kraštą.

Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše

Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše 4 asm.

Strelkabelka.ltŠis troškinys gana paprastas, gimęs iš to, kas buvo šaldytuve ir ką radau vėlyvą šeštadienio popietę Halės turguje. Vietoj įprastai tokiuose troškiniuose naudojamo vyno pyliau tamsų alų. Niekada nenaudojau grietinės košėje, bet A new way to dinner rekomendavo įdėti ir tikino, kad bus gerai. Nepasakyčiau, kad tai labai sužavėjo, man vis tik labiau patinka grietinėlė arba pienas. Bet išbandykit, o gal patiks!

Gnocchi su baravykais ir moliūgų tyre

Gnocchi su baravykais ir moliūgų tyre 2 asm.

FeedMySister.com: Paprastas, bet pasakiško skonio patiekalas – naminis ir jaukus. Bulvių ir grybų derinys žinomas visiems lietuviams, o subtilumo jam suteikia rozmarinas, moliūgas ir parmezanas. Grybų karalius baravykas yra pilnas skonio, todėl labai svarbu jo neužgožti ir leisti pilnai atsiskleisti.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką