Dabar populiaru
15min ŽIŪRĖK

Receptai pagal ingredientą „Bazilikai“

Pikantiški cukinijų blynai su kukurūzais

Pikantiški cukinijų blynai su kukurūzais 4 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis sezoninėvirtuvė.lt)Kokybiškų cukinijų blynų paslaptis – gerai nusunktos tarkuotos cukinijos, kuo daugiau jų sulčių nutekės, tuo gražesni ir gardesni bus blynai. Cukinijų blynai patys savaime nėra labai išraiškingo skonio, todėl juos dažniausiai papildau kitomis daržovėmis: raudonieji svogūnai ir kukurūzai jiems suteikia saldumo bei pikantiškumo.

Perlinio kuskuso salotos su kaulavaisiais ir braškėmis

Perlinio kuskuso salotos su kaulavaisiais ir braškėmis 4 asm.

Miško žvėrysŠios salotos puikios ir šiltos, ir šaltos. Galima valgyti jas vienas, galima patiekti kaip garnyrą prie paukštienos kepsnių, ypač tinka prie anties. Galima keisti kruopas, galima keisti vaisius, galima keisti prieskonius ir žoleles. 

 

Saulėgrąžų užtepėle

Saulėgrąžų užtepėle 4 asm.

Uždengę maistine plėvele, šią užtepėlę galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

Tepamas sūrelis su šviežiu baziliku ir graikiniais riešutais

Tepamas sūrelis su šviežiu baziliku ir graikiniais riešutais 4 asm.

1. Elektriniame maišytuve gerai susmulkinkite baziliką ir česnaką. Sudėkite kreminį sūrį, parmezaną, graikinius riešutus, supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų. Viską dar kartą gerai išsukite. 2. Tepamą sūrelį...
Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis

Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis 4 asm.

1. Kruopščiai susmulkinkite petražoles, krapus ir baziliką. 2. Sviestą išsukite kartu su kreminiu sūriu, parmezanu, česnaku ir susmulkintomis žolelėmis. Suberkite juoduosius pipirus ir druską. Dar kartą gerai išmaišykite ir palikite nakčiai pastovė...
Itališkai įdaryti baklažanai

Itališkai įdaryti baklažanai 2 asm.

Daugelis tautų ruošia įdarytus baklažanus, lietuviai taip pat. Visgi, Vidurio Rytų šalys ir Italija itin puikiai ištobulino šių receptų variacijas. Romoje baklažanai dažniausiai įdaromi mocarela sūriu, o Italijos pietuose – malta mėsa.

Gaivios itališkos daržovių ir duonos salotos „panzanella“

Gaivios itališkos daržovių ir duonos salotos „panzanella“ 2 asm.

Dangira Šimašiutė (“Prancūzijos virtuvė”): Panzanella yra itališkos pasenusios duonos salotos iš Toskanos regiono. Iš esmės šioms salotoms reikia tik vakarykštės duonos, pomidorų, baziliko ir alyvuogių aliejaus. Dažnai šios salotos būna ruošiamos dar išvakarėse, tad duona jau būna permirkusi pomidorų sulčių ir aliejaus mišinyje, bet man labiau patinka, kada apskrudę duonos gabaliukai tik lengvai sugeria aromatingą padažą ir lieka dar traškūs.

Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže

Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže 3 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei dar nesate atradę, būtinai išmėginkite kotletus, kurie gaminami pusiau iš mėsos, pusiau iš daržovių. Jei kotletams pasirinksite liesą maltą vištieną arba kalakutieną, toks patiekalas tikrai galės būti priskirtas sveikuoliškų kategorijai

Vegetariškas apelsinų rizotas su moliūgais

Vegetariškas apelsinų rizotas su moliūgais 2 asm.

Puikaus vegetariško (arba veganiško) patiekalo, kuris patiks ir visavalgiams, receptas.

Naminis agurkų limonadas su citrina

Naminis agurkų limonadas su citrina 2 asm.

Vos keli ingredientai, porą minučių ir stiklinėse rasos puikus naminis gėrimas. Jei bazilikų dėl kokių nors priežasčių nemėgstate, pabandykite juos pakeisti tokiais lietuviškais krapais.

 

Ant grotelių keptos saldžiarūgštės krevetės

Ant grotelių keptos saldžiarūgštės krevetės 4 asm.

Elegantiškas užkandis, kuris įtiks ne tik paprastos vakarienės dalyviams, bet ir iškilmingesnės progos svečiams. 

 

Vištienos „cacciatore“, arba vištiena pomidorų padaže

Vištienos „cacciatore“, arba vištiena pomidorų padaže 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Šeimos pietums reikia šeimyniškų patiekalų – daug nereikalaujančių ir labai neįpareigojančių. Tokių, kurie tiktų ir gurmanams, ir prie ūkiško maisto pratusiems šeimos nariams. Vištienos „cacciatore“, arba tiesiog itališkai troškinta vištiena pomidorų padaže yra vienas iš tokių patiekalų, kurie labai tinka šeimos susiėjimams, visai tokiems kaip Italijoje.

Sumuštinukai su mocarela ir pomidorais

Sumuštinukai su mocarela ir pomidorais 4 asm.

Paprastai paruošiami, tačiau skoniu nustebinsiantys sumuštiniai idealiai tiks pusryčiams. 

 

Polenta su pievagrybiais ir dešrelėmis

Polenta su pievagrybiais ir dešrelėmis 4 asm.

Polentą ypač skanu valgyti su kepta šonine, įvairiomis daržovėmis bei dešrelėmis. Taigi, iš pačių paprasčiausių kukurūzų kruopų, vandens ir druskos galite pasigaminti tikriausią kulinarinį stebuklą.

Kreminis makaronų padažas su šviežiais žalumynais ir česnakais

Kreminis makaronų padažas su šviežiais žalumynais ir česnakais 4 asm.

Padažas, kuriame daug šviežių petražolių, česnakų ir alyvuogių aliejaus – puikus pasirinkimas. Kvapnus, kreminis, švelniai pikantiškas, jis nuostabiai paskanins, pavyzdžiui, spagečius.

Paprastesni, ir sveikesni suktinukai lazanijos suktinukai

Paprastesni, ir sveikesni suktinukai lazanijos suktinukai 4 asm.

Iš makaronų tešlos suksime ritinėlius, įdaro prieš tai nereikės ilgai troškinti, o padažas-patalas suteiks būtinos pomidorų rūgštelės.

Itališkas pieno ir grietinėlės desertas su spanguolėmis

Itališkas pieno ir grietinėlės desertas su spanguolėmis 4 asm.

Gaivus, švelnus, tirpstantis burnoje – būtent toks yra šis kreminis desertas su spanguolių rūgštelės akcentu. 

Sviestinių ragelių apkepas su kalakutiena ir bruknių uogiene

Sviestinių ragelių apkepas su kalakutiena ir bruknių uogiene 4 asm.

1. Sviestinius ragelius įpjaukite išilgai, užtepkite bruknių uogienės ir įdėkite pjaustytą kalakutienos kumpį. 2. Ragelius dėkite į skardą. Ant viršaus paplėšykite mocarelos, aplinkui padėliokite vyšninių pomidoriukų. Kepkite iki 180°C įkaitintoje...
Troškintas jūrinis ešerys su špinatais

Troškintas jūrinis ešerys su špinatais 2 asm.

Žuvis itin naudinga mūsų sveikatai, tačiau ją svarbu išsirinkti šviežią ir kokybišką, pasigaminti sveiką garnyrą, vengti riebių padažų ir žuvį gardinti labiausiai tam tinkamais prieskoniais: juodaisiais ir baltaisiais pipirais, saldžiąja paprika, bazilikais, kalendra, čiobreliais, petražolėmis ar įvairiais mišiniais su citrina

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką