Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Citrinų rūgštis“

Tortas „Trys šokoladai“

Tortas „Trys šokoladai“ 12 asm.

Šį skanėstą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė konditerijos cecho „SweetTime“ meistrai. 

 

Velykinis tortas

Velykinis tortas 4 asm.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius po kiekvieno gerai išmaišydami. Suberkite miltus sumaišytus su krakmolu, kakava, kepimo milteliais. Į kepimo formą supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių...
Šokoladinė Kalėdų eglutė

Šokoladinė Kalėdų eglutė 6 asm.

Sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Įmuškite 5 trynius ir 1 kiaušinį. Kitame inde į grietinę įdėkite sodą ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite. Abiejų indų turinius sumaišykite, įpilkite miltus ir užminkykite tešlą. Ją...
Pats skaniausias mamos medaus tortas

Pats skaniausias mamos medaus tortas 6 asm.

Nė viena svarbi šeimos šventė neapsiena be pačio skaniausio mamos medaus torto. Ne išimtis ir ateinančios Kalėdos, nes jų proga ir vėl mėgausimės šiuo nuostabiu nepakeičiamu saldėsiu. Atrodo tai toks elementarus ir paprastas tortas, tačiau paprastume ir slypi puikus skonis, kuris ne tik puošia šventinį stalą, bet ir pamalonina visų skrandukus.

Meduolinis vyniotinis

Meduolinis vyniotinis 6 asm.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išplakite. Į dubenį įdėkite sviestą ir medų, statykite ant labai silpnos ugnies ir, nuolat maišydami, kaitinkite, kol sviestas ir medus visiškai ištirps. Nukėlę nuo ugnies, sudėkite miltus,...
Agurkai, marinuoti su citrinų rūgštimi

Agurkai, marinuoti su citrinų rūgštimi 6 asm.

Agurkus nuplaukite ir sudėkite į švarų litrinį stiklainį. Įmeskite česnako skiltelę ir užpilkite verdančiu vandeniu. Po 10–15 minučių vandenį nupilkite į puodą, įberkite druskos, cukraus (galima vartoti ir kitų prieskonių). Užvirusį vandenį vėl už...
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba 6 asm.

Žiedinius kopūstus nuplaukite ir suskirstykite žiedynais, sumeskite į puodą su verdančiu vandeniu, pavirkite tris minutes, po to perpilkite šaltu vandeniu ir leiskite nuvarvėti. Likusio daržovių sultinio neišpilkite. Morkas, petražolių šaknis,...
Grybų tyrė ir ekstraktas sriuboms gardinti

Grybų tyrė ir ekstraktas sriuboms gardinti 6 asm.

Grybus nuvalykite ir nuplaukite. Į emaliuotą puodą įpilkite pusę stiklinės vandens, suberkite druską ir citrinų rūgštį, užvirkite. Sudėkite grybus ir ant mažos ugnies virkite 30 minučių, virdami po truputį supilkite dar pusę stiklinės vandens....
Marinuoti miško grybai

Marinuoti miško grybai 6 asm.

Grybus nuvalykite, nuplaukite, sudėkite į lengvai pasūdytą ir parūgštintą vandenį ir virkite 20–25 minutes (iki grybai nusės ant dugno). Išvirtus nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens. Kol grybai verda, pasigaminkite marinatą: į puodą...
Grybai pomidorų padaže

Grybai pomidorų padaže 6 asm.

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir virkite pasūdytame ir parūgštintame vandenyje apie 20–25 minutes (kol grybai nusės ant puodo dugno). Išvirtus grybus gerai nuvarvinkite. Kitame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite grybus, suberkite cukrų, supilkite...
Blynų tortas su uogiene

Blynų tortas su uogiene 4 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. 2. Trynius, pieną, cukrų ir druską išplakite. Suberkite persijotus miltus, gerai išmaišykite ir palikite15–20 minučių. 3. Į tešlą supilkite sviestą, vandenį ir išmaišykite. 4. Baltymus išplakite, sukrė...
Gira su raudonaisiais serbentais

Gira su raudonaisiais serbentais 16 asm.

1. Raudonuosius serbentus nuplaukite, nusausinkite ir sutrinkite mediniu šaukštu. Užpilkite verdančiu vandeniu, užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir leiskite 2–3 valandas pastovėti. 2. Tuomet nukoškite, sudėkite 2–3 šaukštuose šilto vandens iš...
Braškių gira

Braškių gira 12 asm.

1. Gerai prinokusias braškes nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į emaliuotą indą. Užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol užvirs, nuimkite nuo ugnies. 2. Po 10 minučių braškes perkoškite. Į braškių sultis sudėkite medų, cukrų, citrinų rūgštį ir...
Gaivus varškės tortas

Gaivus varškės tortas 8 asm.

1. Pirmiausia iškepkie biskvitą. Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų. Tuomet iki purumo išplakite trynius su cukrumi, kol cukrus ištirps ir masė padvigubės bei pašviesės. Atsargiai įmaišykite miltus ir baltymus. Sukrėskite...
Pyragas „Migdolas“

Pyragas „Migdolas“ 6 asm.

1. Pieną sumaišykite su puse kieko cukraus ir kakava ir, nuolat maišydama, kaitinkite, kol pienas užvirs. 2. Minkštą sviestą išsukite su likusiu cukrumi iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir toliau maišykite. 3. Į tešlą įsijokite miltų,...
Kisielius iš moliūgo

Kisielius iš moliūgo 2 asm.

1. Į verdantį vandenį (ingredientų kiekis nurodytas 1 litrui vandens) suberkite kubeliais smulkintą moliūgą bei cukrų ir pavirkite 5 min. 2. Tuomet supilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą, pagal skonį įdėkite citrinos rūgšties bei imbiero š...
Lapienė

Lapienė 4 asm.

1. Apie 2 l vandens išvirkite burokėlių smulkintus stiebelius su šiek tiek nugraižytais lapais. 2. Įberkite druskos ir citrinų rūgšties. Kai atvės, supilkite grietinę, suberkite smulkintus krapus, svogūnus, agurkus. Tiekite su šviežiomis bulvėmis....
Tortas „Margarita“

Tortas „Margarita“ 6 asm.

1. Į kiaušinių trynių bei karšto vandens plakinį suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir maišykite, kol ištirps. Paskui suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei krakmolu, įmaišykite standžiai suplaktus baltymus. 2. Tešlą...
Žymės: desertas, tortas
Marinuoti grybai

Marinuoti grybai 10 asm.

1. Nuvalykite ir nuplaukite grybus, didesnius perpjaukite išilgai. 2. Puode užvirinkite 400 ml vandens, suberkite druską, įmaišykite actą, sumeskite grybus ir virkite 15–20 min. ant silpnos ugnies. Vis pamaišykite ir nugraibykite putas. Iki virimo...
Braškių uogienė

Braškių uogienė 10 asm.

Uogas trumpam pamerkite į šaltą vandnį, švariai nuplaukite, suberkite į sietelį ir palikite apdžiūti. Nuo uogų nuskabykite žiedsosčius. Šį darbą labai palengvina specialus nerūdijančio plieno įrankis. Paruoštas uogas sudėkite į puodą, kuriame bus...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką