Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 148 puslapis

Kepenėlių tortas

Kepenėlių tortas 10 asm.

1. Kepenėles sumalkite, įberkite manų kruopų, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir keptuvėje kepkite tokio dydžio blynus, kokio norite torto (kuo plonesnius kepsite, tuo daugiau bus sluoksnių). 2. Iškepusi blynus, pasigaminkite įdarą:...
Trinta špinatų sriuba su skrudinta šonine ir kiaušiniais

Trinta špinatų sriuba su skrudinta šonine ir kiaušiniais 4 asm.

1.Špinatų lapus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Bulvę nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu sviesto puode, kuriame virs sriuba. Sudėkite kubeliais pjaustytą bulvę,...
Daržovių sultinys

Daržovių sultinys 3 asm.

1. Daržoves švariai nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalais, suberkite prieskonius, supilkite nurodytą vandens kiekį ir virkite 30–40 minučių. 2. Išvirusį sultinį nukoškite, pagardinkite šviežiais kapotais krapais, daigintomis pipirinėmis ar...
Mišrainė „Putpelių lizdelis“

Mišrainė „Putpelių lizdelis“ 6 asm.

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite vištienos filė, atvėsinkite ir supjaustykite ją šiaudeliais. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepinkite jį. Iškepkite gruzdintas bulvytes (naudojau šaldytas). Agurkus supjaustykite šiaudeliais. Išvirtus kiauš...
Daržovių sriuba su aguoniniais kukuliais

Daržovių sriuba su aguoniniais kukuliais 6 asm.

1.Morkas supjaustykite plonomis riekelėmis, svogūnus – pusžiedžiais, kininį kopūstą – juostelėmis. Sudėkite į puodą su verdančiu daržovių sultiniu ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir muskatais. 2.Puode už...
Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais

Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais 6 asm.

1.Nuskustas morkas, salierą ir cukiniją supjaustykite kubeliais. Poro baltąją ir žaliąją dalis susmulkinkite. Svogūnus su lukštais (švariais) perpjaukite pusiau. 2. Puode įkaitinkite aliejų ir iš pjūvio pusės pakepinkite svogūnus. Sudėkite šiek...
Marinuota lašiša su pipirais ir druska

Marinuota lašiša su pipirais ir druska 4 asm.

1. Supjaustykite lašišos filė 1 cm riekelėmis. 2. Jūros druską sumaišykite su rupiai maltais juodaisiais pipirais. 3. Marinuokite lašišą su citrinos sultimis, druskos ir pipirų mišiniu, žolelėmis ir alyvų aliejumi. 4. Po 10 min. lašišą išimkite,...
Avokadų ir svogūnų kremas

Avokadų ir svogūnų kremas 2 asm.

1. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką. Supjausčiusi skiltelėmis, kad nepatamsėtų, apšlakstykite citrinų sultimis ir sukrėskite į plakimo indą. Ten pas sukrėskite varškę. 2. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite, nulupkite,...
Žirnelių sriuba su krevetėmis

Žirnelių sriuba su krevetėmis 4 asm.

1.Svogūnus susmulkinkite ir su čiobrelių lapeliais patroškinkite aliejuje. Suberkite žirnelius, šiek tiek paskaninkite druska ir cukrumi, supilkite vyną, truputį pavirkite. 2.Supilkite sultinį ir virkite 15–20 minučių. Išsukite iki purumo ir...
Žirnienė su džiovintais grybais

Žirnienė su džiovintais grybais 4 asm.

1.Žirnius ir grybus atskirai pamirkykite apie valandą. Išmirkusius grybus gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, sudėkite į puodą su vandeniu (apie 1,5 l) ir užvirkite. 2.Sudėkite išmirkusius žirnius, įmeskite laurų lapelius, pipirų ir...
Žirnienė su šonkauliukais

Žirnienė su šonkauliukais 4 asm.

1.Į verdantį vandenį sudėkite nuplautus žirnius ir mažesniais gabalėliais (po vieną kauliuką) pjaustytus šonkaulius. Uždengę virkite ant mažos ugnies. Tuo metu paruoškite sriubai užpilą. 2.Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morką nuskuskite ir...
Lengvai paruošiama šiupininė su žuvimis

Lengvai paruošiama šiupininė su žuvimis 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir apkepkite storadugniame puode su aliejumi. Sudėkite pomidorų pastą, sviestą ir troškinkite 3–4 minutes. 2. Supilkite vandenį, pipirų žirniukus ir užvirinkite. Mažais gabalėliais supjaustykite marinuotus...
Pyragėliai „Italija“

Pyragėliai „Italija“ 4 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2. Maltą kiaulieną su prieskoniais pakepinkite keptuvėje....
Tiršta prancūziška žuvienė

Tiršta prancūziška žuvienė 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite. Šiaudeliais supjaustykite pankolį, griežinėliais – porą ir saliero lapkotį. 2. Nulupkite ir supjaustykite bulves. Visas daržoves, išskyrus bulves, pakepinkite aliejuje. Įdėkite šafrano, laurų lapelių, č...
Vitamininga užkandėlė

Vitamininga užkandėlė 3 asm.

1. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų...
Apkepas su špinatais

Apkepas su špinatais 6 asm.

1. Špinatus atitirpinkite ir nuvarvinkite. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite 80 g sviesto, tada suverskite špinatus. Kelias minutes patroškinusi, atvėsinkite. 3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo...
Bulvės su ridikėliais

Bulvės su ridikėliais 3 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada pasūdykite, apšlakstykite aliejumi, su lupenomis iškepkite orkaitėje, atvėsinkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. 2. Salotines sultenes nuplaukite ir nusausinkite...
Vištienos salotos su keptu sūriu

Vištienos salotos su keptu sūriu 2 asm.

1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite česnaku ir prieskoniais, iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Sudėkite sūrio griežinėlius į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą, apšlakstykite medumi, apibarstykite riešutais ir kepkite iki 250º C į...
Žuvienė su apelsinais

Žuvienė su apelsinais 8 asm.

1.Petražoles susmulkinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, salierą suraikykite griežinėliais. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles, minkštimą supjaustykite. Česnako skilteles susmulkinkite. Apelsiną nuplaukite, nutarkuokite pusę žievelės,...
Kiaulienos nugarinė su kauliuku, kepta orkaitėje

Kiaulienos nugarinė su kauliuku, kepta orkaitėje 1 asm.

1. Nuo kiaulienos nugarinės kauliuko nupjaukite mėsą bent 2 cm, kad atrodytų gražiai. Mėsą pabarstykite prieskoniais ir apkepkite keptuvėje po 2 min. iš kiekvienos pusės. 2. Paruoškite masę, kurią dėsite ant kiaulienos: sumaišykite džiūvėsėlius,...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius