Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Džiovinti pomidorai“ 3 puslapis

Daugiaryžis su rikota

Daugiaryžis su rikota 4 asm.

Džiovintus pomidorus pasmulkinkite, apšlakstykite 50 ml vermuto, palikite brinkti. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suberkite į gilią keptuvę su karštais riebalais. Kepinkite, kol svogūnai pagels.  Suberkite ryžius, maišydama...
„Crostini“ su artišokais

„Crostini“ su artišokais 4 asm.

Užtepui skirtas sudedamąsias dalis, išskyrus citrinų sultis, druską ir pipirus sudėkite  į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košelės. Galite palikti šiek tiek stambesnių gabalėlių – taip skaniau. Paskaninkite citrinų sultimis ir prieskoniais....
Avinžirnių maltinukai

Avinžirnių maltinukai 3 asm.

Labai gerai nuplautus ir per naktį mirkytus avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kol dailiai pagels. Virtus avinžirnius suverskite į gilų...
Folijoje kepta feta

Folijoje kepta feta 4 asm.

Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles (galite nulupti ir susmulkinti peiliu). Nuplautas, nusausintas šviežias prieskonines žoleles susmulkinkite. Džiovintus pomidorus apšlakstykite sausu baltuoju vynu, 10...
Orkaitėje kepti kiaušiniai su „Serrano“ kumpiu

Orkaitėje kepti kiaušiniai su „Serrano“ kumpiu 4 asm.

Džiovintus pomidorus 10 minučių pamerkite į šaltą virintą vandenį. Išgriebusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite juostelėmis. Nuplautus pievagrybius susmulkinkite, porą supjaustykite griežinėliais.  Morkas nuskuskite, nuplaukite,...
Vištiena, įdaryta feta ir džiovintais pomidorais

Vištiena, įdaryta feta ir džiovintais pomidorais 2 asm.

Supjaustykite džiovintus pomidorus, sumaišykite su smulkinta feta ir bazilikų lapeliais. Krūtinėlę padalykite pusiau ir įtrinkite malta paprika, druska bei pipirais. Įpjaukite kišenę, į ją prikimškite paruoštos fetos bei pomidorų masės ir susekite...
Rizotas su porais ir džiovintais pomidorais

Rizotas su porais ir džiovintais pomidorais 4 asm.

Porą supjaustykite žiedeliais, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepinkite 2 minutes. Sultinį supilkite į puodą ir pašildykite. Į keptuvę suberkite ryžius ir gerai išmaišykite. Įpilkite samtį karšto sultinio, išmaišykite ir kaitinkite,...
Avinžirnių užtepėlė

Avinžirnių užtepėlė 6 asm.

1. Avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. 2. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir susmulkinkite. 3. Avinžirnius ir smulkintus saulėje džiovintus...
Salotos su vytintu kumpiu ir džiovintais pomidorais

Salotos su vytintu kumpiu ir džiovintais pomidorais 2 asm.

1. Supjaustykite aisbergo salotą, agurkus, pomidorus ir džiovintus pomidorus. 2. Uždėkite vytinto kumpio, sudėkite kepintus kedro riešutus. 3. Sutarkuokite sūrį ir uždėkite ant salotų, pagardinkite druska ir pipirais. 4. Pagaminkite padažą: iš...
Viduržemio jūros salotos

Viduržemio jūros salotos 6 asm.

1. Kruopas suberkite į dubenį, kuriame bus gaminamos salotos, užplikykite verdančiu sultiniu, gerai išmaišykite, uždenkitei ir palikite 5 min. brinkti. 2. Paruoškite užpilą: į citrinų sultis, visą laiką maišant, plona srovele supilkite aliejų,...
Karštieji sumuštiniai su figų aptepu

Karštieji sumuštiniai su figų aptepu 4 asm.

1. Figas porą valandų pamirkykite arbatoje. Išmirkusias supjaustykite ir sudėkite į elektrinio maišiklio indą. Ten pat sudėkite pakepintus riešutus, susmulkintus svogūnėlius, sugrūstus česnakus, nuvarvintus pomidorus. 2. Nutarkuokite geltonąjį...
Dvispalvė užkandėlė

Dvispalvė užkandėlė 4 asm.

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais. 2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų. 3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaiš...
Bandelės su saulėje  džiovintais  pomidorais

Bandelės su saulėje džiovintais pomidorais 5 asm.

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sirupą, tirpintą sviestą ir druską. 2. Kitame inde šiltame vandenyje ištirpinkite mieles. 3. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus, geriausia sukarpykite. 4. Mielių ir avižinių dribsnių mišinius...
Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta

Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos, miltais ir aliejumi. Tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite nedidelius lietinius. 2. Džiovintus pomidorus aliejuje nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite. Alyvuoges supjaustykite žiedais,...
Pomidorų ir mocarelos salotos

Pomidorų ir mocarelos salotos 2 asm.

1. Mocarelos rutuliukus sudėkite į lėkštę. Šalia dėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus. 2. Apibarstykite plautais ir nusausintais bazilikų lapeliais, smulkintais saulėje džiovintais pomidorais. Apšlakstykite aliejumi, actu. 3. Pagardinkite...
Kalakutienos kepsneliai su salotomis

Kalakutienos kepsneliai su salotomis 4 asm.

1. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, įberkite pipirų, druskos ir gerai išmaišykite. 2. Šlapiomis rankomis formuokite pailgus kepsnelius ir kepkite aliejuje, kol gražiai parus. Didesniame...
Kukurūzų laiveliai su faršo įdaru

Kukurūzų laiveliai su faršo įdaru 4 asm.

1. Keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, česnaką ir faršą. Kepamą faršą gerai pertrinkite, kad nesuliptų. 2. Sudėkite trintus konservuotus pomidorus, smulkintus aitriuosius pipirus ir smulkiai pjaustytą saliero lapkotį. 3. Pagardinkite pipirais,...
Vyne troškinta jautiena

Vyne troškinta jautiena 4 asm.

1. Didelėje keptuvėje su dangčiu, įpylę porą šaukštų aliejaus, apkepkite smulkintą svogūną ir česnakus. Tuomet sudėkite maždaug 2 cm kubeliais supjaustytą jautieną, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais (jei mėgstate aštriau – puikiai...
Keksiukai su kumpiu

Keksiukai su kumpiu 6 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, sudėkite smulkintą svogūną, maišydama pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūno gabalėliai taps perregimi. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius, įberkite šaukštelį...
Pikantiška užkandėlė

Pikantiška užkandėlė 6 asm.

1. Atšildykite tešlą. Grybus ir porus supjaustykite plonais griežinėliais. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 2. Kiaušinį suplakite su žiupsneliu druskos. 3.Perpjaukite tešlos lakštus per pusę. Sudė...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką