Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Garstyčios“ 3 puslapis

Kiaušinių mišrainė su trumpai marinuotais salierais

Kiaušinių mišrainė su trumpai marinuotais salierais 2 asm.

Mišrainė su virtais kiaušiniais taip pat gali būti lengva ir gaivi, tam puikiai pasitarnaus trumpai pamarinuoti salierai. 

Sveikuoliški kiaušiniai su avokadų įdaru

Sveikuoliški kiaušiniai su avokadų įdaru 4 asm.

Žaismingai atrodantis sveikas užkandis su populiariaisiais avokadais. 

Įdaryti kiaušiniai su ispaniškais akcentais

Įdaryti kiaušiniai su ispaniškais akcentais 4 asm.

Pagrindinis pikantiškas akcentas šiame tradiciniame užkandyje – malta saldžioji paprika (labai tinks, jei ji bus dar ir rūkyta).

Kopūstų salotos su obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis

Kopūstų salotos su obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis 4 asm.

Gaivios ir traškios salotos, kurioms saldumo suteikia džiovintos spanguolės. Labai paprastos, greitos ir gardžios. 

Žemoje temperatūroje kepta lašiša

Žemoje temperatūroje kepta lašiša 4 asm.

Strelkabelka.lt: Kai nežinau, ką pagaminti įvairioms progoms, visuomet renkuosi šitaip keptą lašišą – labai paprasta, pastangų įdėti daug nereikia, o nustebinti lieka visi. Žemoje temperatūroje keptos lašišos skonis yra su niekuo nepalyginamas. Ir aš net nežinau, kaip jį reikėtų apibūdinti. Jis tiesiog yra „osom“!

Briuselio kopūstų apkepas

Briuselio kopūstų apkepas 6 asm.

Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Kaip ir žalialapiai kale lapai ar brokoliai, briuseliniai kopūstai yra viena iš superdaržovių, nes juose gausu vitamino C ir K, o drauge ir B grupės vitaminų. Tad pirmyn.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša 4 asm.

Nesaldus pyragas su gaiviomis salotomis šalia – puikus patiekalas, tiksiantis ir pietums, ir vakarienei, o likusį gabaliuką kitą dieną įsidėkite į pietų dėžutę. Nei lašiša, nei paruošta sluoksniuota tešla nėra kaprizingi produktai, tad daugiausia darbo šįkart pareikalaus pyrago formavimas. Tačiau niekas nepriekaištaus, jei kepsite paprasčiausią keturkampį pyragą – bent jau skonis nenukentės!

Granatų marinatas mėsai

Granatų marinatas mėsai 4 asm.

Šį greitai paruošiamą marinatą sudaro nemažai sudedamųjų dalių, tačiau pirmu smuiku groja granatų melasa. Išbandykite jį marinuodami mėgstamą raudoną mėsą. 

Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate

Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate 4 asm.

Kartais, ilgai triūsę virtuvėje ir žongliravę sudėtingais ingredientais, nesulaukiame tokio stulbinančio rezultato, kaip galbūt tikėjomės. Tačiau neverta mesti peilių ir puodų į šalį, vos keli kūrybiškai suderinti ingredientai neretai daro stebuklus. Puikus pavyzdys – paprasti, bet gardūs lašišos kepsneliai medaus-garstyčių marinate.

Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu

Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu 4 asm.

Rasa Martens: „Vokiečiai be galo mėgsta sultenių salotas. Lietuvoje jos atsirado palyginti ne taip ir seniai, todėl mums yra kiek mažiau žinomos. Tačiau šių salotų lengvumas ir švelnumas tiesiog būtinas šventiniam Kalėdų stalui. Man ypač patinka, kaip nesunkiai ir greitai jos pagaminamos.“

Vokiškos bulvių salotos su sūdyta lašiša

Vokiškos bulvių salotos su sūdyta lašiša 6 asm.

Rasa Martens: „Vokietijoje kiekviena šeima turi savo bulvių salotų receptą, todėl šalyje yra begalė šio patiekalo variacijų.  Kai kurios šeimos, netgi ruošia šiltas salotas. Rastume ir receptų su grietine, majonezu ir pan. Tačiau mano vyrui Johannui labiausiai patinka šis variantas. O ir gaminti šias salotas jam puikiai sekasi. Mūsų šeimoje Kalėdos be šio patiekalo visiškai neįsivaizduojamos.“

Brokolių salotos

Brokolių salotos 4 asm.

Į dubenį dėkite smulkintus brokolius (galima nuplikyti verdančiu vandeniu, bet nebūtina). Išmirkykite džiovintas spanguoles, sumaišykite jas su brokoliais. Skrudintus šoninės gabalėlius taip pat dėkite į salotų dubenį, kaip ir smulkintą obuolį. Padaž...
Bolivinių balandų, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Bolivinių balandų, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų salotos 6 asm.

Salotos su aiškiai juntamu riešutų prieskonių, kurį suteikia migdolai ir bolivinės balandos
Keptų agurkų salotos su Parmigiano Reggiano sūriu, avietėmis ir sultenėmis

Keptų agurkų salotos su Parmigiano Reggiano sūriu, avietėmis ir sultenėmis 2 asm.

Agurkus supjaustykite skiltelėmis ir kepkite iki 190 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 10–15 min. 
 Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu. Rekomenduojame saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažą. Patiekalų energinės vertės skaič...
Silkė, marinuota garstyčių padaže

Silkė, marinuota garstyčių padaže 2 asm.

Silkę nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną ir morkas supjaustykite žiedeliais, sutrinkite kalendros sėklas. Į indą sudėkite garstyčias, druską, cukrų ir viską gerai išmaišykite. Tada supilkite aliejų, ir, gerai iš...
Keptas kumpis

Keptas kumpis 4 asm.

Kiaulienos kumpį ištepkite majonezu, garstyčių ir persilado (prieskonių mišinys) mišiniu, įdėkite į kepimo rankovę ir palikite marinuotis keletą valandų. Prieš kepant mėsą, nuluptas bulves supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite bulvių prieskoniais,...
Užtepėlė su ropėmis

Užtepėlė su ropėmis 4 asm.

Ropę nuvalykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pertrinkite per sietelį. Obuolį nulupkite, sutrinkite tarka, sumaišykite su rope, sviestu, garstyčiomis. Pasūdykite ir viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis

Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis 4 asm.

Vištiena: Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių. Į...
Susuktos lašišų salotos

Susuktos lašišų salotos 2 asm.

Susmulkinkite lašišą, agurkus,  salierus ir sumaišykite visus ingredientus tarpusavyje. Dabar gautą masę įvyniokite į salotų lapus ir patiekite.
Lapinių kopūstų ir morkų salotos

Lapinių kopūstų ir morkų salotos 2 asm.

Sumaišyti susmulkintus salotų ingredientus ir užpilti padažu.
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką