Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Graikiniai riešutai“ 8 puslapis

Tortas „Maskarponės persikinis“

Tortas „Maskarponės persikinis“ 10 asm.

1. Sausainius bei riešutus sumalkite mėsmale ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto pasilikite skardai tepti. Gauta mase išklokite torto formą ir kepkite apie 10-13 min. Palaukite, kol atvės. 2. Jogurtinėje grietinėje iš...
Salotos su graikiniais riešutais

Salotos su graikiniais riešutais 2 asm.

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite. 2. Supjaustykite agurką, pomidorą, svogūną, alyvuoges ir sūrį. 3. Iš šaukšto žolelių acto, trupučio vandens, alyvuogių aliejaus, bazilikų, raudonėlių sumaišykite padažą. 4. Visus produktus graž...
Įmantriai įdarytos bulvės

Įmantriai įdarytos bulvės 2 asm.

1. Bulves nušveiskite, nuplaukite ir su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Atvėsinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite dalį minkštimo. 3. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute kartu su fetos sūriu ir grietine. 4. Į kiekvieną bulvę dė...
Pikantiški keksiukai

Pikantiški keksiukai 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sviestą išsukite iki purumo, po vieną įmuškite kiaušinius, berkite cukrų, druską, po šaukštą miltų, viską sukite, tol kol, sudėsite visus ingredientus. Tada suberkite maltus graikinius riešutus ir viską iš...
Porų, obuolių ir kiaušinių salotos

Porų, obuolių ir kiaušinių salotos 4 asm.

1. Išvirkite, atvėsinkite ir susmulkinkite kiaušinius. 2. Sutarkuokite sūrį ir obuolius, supjaustykite porą ir viską sumaišykite su kiaušiniais. 3. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite ir suberkite į beveik jau paruoštas salotas. 4. Įdė...
Burokėlių salotos su putpelių kiaušiniais, riešutais ir džiovintais vaisiais

Burokėlių salotos su putpelių kiaušiniais, riešutais ir džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Virtą buroką apipjaukite aplinkui ir ta juosta apjuoskite vietą, kur bus mišrainė. Kitus burokus sutarkuokite ar smulkiai supjaustykite. 2. Į smulkintus burokus suberkite spanguoles, įpjaustykite svogūną, suberkite gvazdikėlius, pipirus, druską,...
Irisinis tortas

Irisinis tortas 8 asm.

1. Ant labai lėtos ugnies vis maišant ištirpinkite sviestą su irisais ir gerai išmaišykite. 2. Į dubenį suverskite šią masę, apie ketvirtadalį paliekant užpylimui ant viršaus. Į pagrindinę masę suberkite trupintus riešutus ir išmaišykite. 3. Vis...
Žymės: desertas, tortas
Ryžių bokštelis su persikais

Ryžių bokštelis su persikais 2 asm.

1. Ryžius išvirkite ir atvėsinkite. 2. Sumaišykite su krabų mėsyte, pjaustytais konservuotais persikais, šiek tiek pasmulkintais graikiniais riešutais, druska ir majonezu. 3. Belieka tik nedidelės stiklinės pagalba suformuoti bokštelius. Skanaus!...
Nekeptas tortas „Neprinokęs obuoliukas“

Nekeptas tortas „Neprinokęs obuoliukas“ 4 asm.

1. Razinas nuplaukite, užpilkite romu arba konjaku, palikite 30 min. 2. Sausainius susmulkinkite trintuvu, 4 obuolius nulupkite ir sutarkuokite vidutinio smulkumo tarka. Sultis nusunkite.  3. Į vieną indą sukrėskite tarkuotus obuolius, razinas,...
Žymės: desertas
Krepšeliai su sviestiniu kremu

Krepšeliai su sviestiniu kremu 6 asm.

1. Iš trapios tešlos iškepkite krepšelius ir atvėsinkite. 2. Kambario temperatūroje atšildytą sviestą išsukite iki purumo, tada palengva įmaišykite su tryniais išplaktą miltelinį cukrų, supilkite brendį, suberkite vanilę. Kremą gerai atvėsinkite...
Geltonasis pesto padažas

Geltonasis pesto padažas 4 asm.

1. Bazilikus, kedrines pinijas, graikinius riešutus, parmezaną, rikotą sutrinkite smulkintuvu. Įberkite pagal skonį druskos, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sumaišykite. 2. Geltonasis pestas puikiai dera su trintomis moliūgų, morkų, avokadų,...
Salierų ir obuolių salotos

Salierų ir obuolių salotos 4 asm.

1. Riešutus užpilkite obuolių sultimis ir palikite 20 minučių pastovėti. Sūrį smulkiai sutarkuokite. 2. Nuplautus obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis....
Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė

Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė 2 asm.

1. Itališkos duonos riekeles aptepkite aliejumi, iki traškumo pakepinkite orkaitėje ir įtrinkite perpjauta česnako skiltele. 2. Kriaušę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, tada supjaustykite nedideliais...
Grybų kotletai

Grybų kotletai 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite sugrūstus česnakus ir kubeliais supjaustytus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, įpilkite 50 ml sultinio, sudėkite nuvalytus ir smulkiai supjaustytus grybus ir 5 min. patroškinkite. Suberkite aviž...
Kepti obuoliai su glajumi

Kepti obuoliai su glajumi 4 asm.

1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, į vidų pridėkite razinų ir riešutų. 2. Paruoštus obuolius sudėkite į skardą, įpilkite šlakelį vandens ir 10–15 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje. 3. Paruoškite glajų: į pieną suberkite cukrų...
Graikiniais riešutais įdarytos vištų šlaunelės

Graikiniais riešutais įdarytos vištų šlaunelės 4 asm.

1. Šlauneles išdarinėkite: palikite nesugadintas odeles, o mėsą ir kaulus išimkite. Kaulo palikite tik apie 2 cm  (prie šlaunelės galo). 2. Mėsą labai smulkiai supjaustykite ar stambiau sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais,...
Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis

Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis 5 asm.

1. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais. Margariną išsukite iki purumo. 2. Po vieną muškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, po šaukštą miltų ir riebalus sukite tol, kol bus sudėti visi išvardyti produktai ir tešlos tūris padidės maždaug du...
Špinatų ir šilauogių salotos

Špinatų ir šilauogių salotos 2 asm.

1. Gerai nuplaukite ir nuvarvinkite špinatus. Susmulkinkite sūrį ir graikinius riešutus. 2. Kriaušę nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 3. Šluotele suplakite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, įmaišykite šlakelį medaus, pasū...
Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis

Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis 4 asm.

1. Žaliuosius lęšius užpilkite vandeniu, kad apsemtų, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite 12–15 minučių. Juoduosius lęšius virkite taip pat vandenyje su aliejumi, bet ilgiau – apie 25 minutes. 2. Supjaustykite salierus, svogūnus ir česnakus....
Gaivios vyšnių salotos

Gaivios vyšnių salotos 4 asm.

1. Iš medaus, garstyčių ir alyvuogių aliejaus sumaišykite padažą, pasūdykite, pagardinkite pipirais. 2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. 3. Vyšnias supjaustykite puselėmis, išgliaudykite kauliukus. 4. Sūrį supjaustykite kubeliais,...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką