Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Grietinė“ 23 puslapis

Prancūziška bulvių apkepėlė

Prancūziška bulvių apkepėlė 4 asm.

1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, šoninę – juostelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą sudėkite svogūnus, maišydama...
Kumpiu įdarytos bulvės

Kumpiu įdarytos bulvės 4 asm.

1. Bulves švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Patepkite aliejumi, sudėkite ant grotelių ir kepkite apie 45 min. iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje. Iškepusias bulves perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite šaukšteliu minkštimą. 2. Bulvių minkštimą...
Gaiviosios bulvių salotos

Gaiviosios bulvių salotos 2 asm.

Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutarkuokite stambia...
Virtinukai su bulvėmis

Virtinukai su bulvėmis 4 asm.

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti. 2. Bulves nulupkite, išvirkite pasū...
Pertrinta bulvių ir porų sriuba

Pertrinta bulvių ir porų sriuba 4 asm.

1. Baltąją poro dalį supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir nuskuskite bulves, supjaustykite stambiais griežinėliais, susmulkinkite svogūną. 2. Puode įkaitinkite sviestą. Trumpai apkepkite jame svogūnus ir porus, vėliau įmaišykite ir patroš...
Pangasijų krepšeliai su kalmarais

Pangasijų krepšeliai su kalmarais 2 asm.

Pangasijų filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 15 min. patroškinkite virš garų. Tada susukite voleliu ir išdėliokite į dvi lėkštes. Kalmarus atšildykite, nuvarvinkite,...
Pikantiški krepšeliai

Pikantiški krepšeliai 6 asm.

Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su miltais, druska ir užminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir bent 2 val. padėkite į  šaldytuvą. Išėmusi iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į norimo dydž...
Įvairių sūrių ir lašišų kremas

Įvairių sūrių ir lašišų kremas 5 asm.

1. Lašišų filė susmulkinkite, sudėkite į puodelį, užpilkite neriebia grietinėle, kiek pakaitinkite ir atvėsinkite. 2. Želatiną ištirpinkite truputyje vandens, tada pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite į lašišos masę. Sukrėskite varškę,...
Makaronai įdaryti pelėsiniu sūriu

Makaronai įdaryti pelėsiniu sūriu 3 asm.

1. Makaronus išvirkite (bet jokiu būdu nepervirkite), kaip nurodyta ant pakuotės, ir išgriebkite iš puodo.  2. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės išsukite gorgonzolą, varškę ir grietinę. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite dž...
Blyneliai su moliūgais

Blyneliai su moliūgais 2 asm.

1. Nulupkite moliūgą ir sutarkuokite smulkia tarka. Blynams reikės 2 stiklinių tarkuoto moliūgo. 2. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, įmaišykite grietinę ir miltus. Užmaišykite grietinės tirštumo tešlą. 3. Keptuvėje į...
Omletas su morkomis

Omletas su morkomis 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu. 2. Sukrėskite grietinę, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų bei druskos. 3. Maišydama suberkite miltus ir plakite masę šakute, kol ji taps vientisa. Įmaišykite smulkintus šviežius žalumynus. 4. Morkas...
Veršienos suktinukai

Veršienos suktinukai 2 asm.

1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis. 2. Mėsą supjaustykite porcijos dydžio gabalėliais, tada kiekvieną jų pamuškite konditeriniu plaktuku. Apibarstykite maltais...
Ryžių rutuliukai su paukštiena

Ryžių rutuliukai su paukštiena 4 asm.

1. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir paskrudinkite karštoje keptuvėje. Sudėkite stambiais kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę ir maišydama kepkite, kol gražiai apskrus. 2. Džiovintus pomidorus susmulkinkite. 3. Ryžius suberkite į puodą, už...
Rizotu įdarytos paprikos

Rizotu įdarytos paprikos 4 asm.

1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas, viršūnėles nupjaukite. 2. Svogūną ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus. 3. Suberkite ryžius, išmaišykite, supilkite vyną, kai ryžiai jį sugers, į...
Lietiniai su avokadais

Lietiniai su avokadais 4 asm.

1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Iškepkite blynus ir laikykite karštoje...
Ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai 6 asm.

1. Mėsą nuplaukite, sumeskite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirkite, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir virkite apie 2–2,5 val. Likus 30–40 min. iki virimo pabaigos, sultinį pasūdykite, sumeskite laurų lapelius, suberkite pipirų grū...
Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir išsukite su avižiniais dribsniais bei skystu medumi. 2. Kiaušinį iki vientisos masės išplakite su grietine. 3. Miltus persijokite per sietelį, įmaišykite į kiaušinių plakinį, tada sukrėskite sviesto ir dribsnių mišinį...
Sumuštiniai su ridikėliais

Sumuštiniai su ridikėliais 2 asm.

1. Nuplaukite petražoles ir krapus, nuvarvinkite, smulkiai sukapokite. 2. Dubenyje išsukite varškę su grietine, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis, gerai išmaišykite. 3. Ant duonos riekės užtepkite sviesto,...
Dilgėlių sriuba

Dilgėlių sriuba 4 asm.

1. Paruoškite daržovių sultinį. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Stambiais kubeliais supjaustykite bulves. 2. Puode įkaitinkite sviestą, suberkite svogūnus, kepkite, kol gabalėliai taps perregimi, sudėkite bulves, įpilkite 0,5 l...
Lašišų putėsiai su avokadų tyre

Lašišų putėsiai su avokadų tyre 6 asm.

Išbrinkinkite ir nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną. Lašišą susmulkinkite, užpilkite liesa grietinėle, pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir šiek tiek atvėsinkite. Į lašišų masę įmaišykite majonezą, krapus,...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius