-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Grietinėlė“ 36 puslapis

Karštas šokoladas

Karštas šokoladas 8 asm.

1. Puode sumaišykite stiklinę grietinėlės, cukrų, smulkiai sutrupintą šokoladą ir cinamoną. Plakdama šluotele kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps šokolado gabalėliai. 2. Po truputį supilkite likusį pieną ir grietinėlę. Virkite, kol skystis...
Citrininė boba

Citrininė boba 6 asm.

1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Atskirai suplakite kiaušinius, supilkite į miltų mišinį, išmaišykite. 2. Citrinas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu. Smulkia trintuve nutarkuokite citrinų ž...
Keptas sūrio pyragas

Keptas sūrio pyragas 6 asm.

1. Razinas nuplaukite, užpilkite šiltu vandeniu, palikite išbrinkti. 2. Virtuvės kombainu smulkiai sutrupinkite sausainius. Apšlakstykite tirpintu sviestu, išmaišykite. Apvalią 20 cm skersmens skardą patepkite sviestu, suberkite trupinius,...
Pomidorų apkepas

Pomidorų apkepas 6 asm.

1. Sviestą palaikykite šaldytuve. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite miltus. Įmuškite kiaušinį, įpilkite acto, vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai dėkite į šaldytuvą....
Tiramisu su uogomis

Tiramisu su uogomis 8 asm.

1. Kavos pupeles iš vakaro užpilkite grietinėle ir laikykite šaldytuve. 2.Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išsukite su 4 šaukštais cukraus iki purumo. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi iki standžių putų. Abi mases atsargiai sumaišykite....
Maskarponės desertas

Maskarponės desertas 4 asm.

1. Maskarponę, varškės sūrelį, miltelinį cukrų, nutarkuotas citrinų žieveles ir citrinų sultis išsukite iki vientisos masės. 2. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų. Tada atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaiš...
Sumuštinis su spanguolių džemu

Sumuštinis su spanguolių džemu 6 asm.

1. Duoną supjaustykite vidutinio dydžio riekutėmis, iš abiejų pusių paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite. 2. Varškę ir rikotą iki vientisos masės išsukite su grietinėle ir medumi, įmaišykite nutarkuotas citrinų žieveles, suberkite...
Klasikinis „Crème brûlée“

Klasikinis „Crème brûlée“ 6 asm.

1. Grietinėlę supilkite į puodą. 2. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, peilio bukąja dalimi išskobkite vidų. Sėklas suberkite į grietinėlę. Ankštį supjaustykite gabaliukais, taip pat suberkite į grietinėlę. Užvirinkite ir kaitinkite ant...
Desertas su naminiais zefyrais

Desertas su naminiais zefyrais 4 asm.

1. Želatiną užpilkite maždaug 50 ml vandens ir palikite brinkti. 2. Į prikaistuvį supilkite likusį vandenį, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol ištirps. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite brinkstančią želatiną ir plakite elektriniu plakikliu (...
Burokėliai su avokadais ir ožkų sūriu

Burokėliai su avokadais ir ožkų sūriu 3 asm.

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Riešutus ir moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada atvėsinkite, suberkite į indą su...
Ledai su vaisiais

Ledai su vaisiais 5 asm.

1. Džiovintus vaisius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, užpilkite romu ir palikite, kad pastovėtų. 2. Pieną, paprastą ir vanilinį cukrų supilkite į puodelį ir užkaitinkite. 3. Kiaušinius labai švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada...
Salierų sriuba su sojomis

Salierų sriuba su sojomis 3 asm.

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į puodą su sultiniu. Sudėkite sojų faršą. 2. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol apskrus. 3. Salierą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, sudė...
Omletas su šonine

Omletas su šonine 2 asm.

1. Kiaušinius suplakite šakute. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Vietoj grietinėlės galite naudoti ir pieną arba vandenį, tačiau, sumaišius kiaušinius su grietinėle, omletas bus minkštesnis ir sultingesnis. 2....
Apelsininiai putėsiai

Apelsininiai putėsiai 4 asm.

1. Trynius atskirkite nuo baltymų. 2. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, peiliu iškrapštykite sėklytes ir supilkite į indą su tryniais. Ten pat suberkite du šaukštus miltelinio cukraus ir viską gerai išsukite. 100 g grietinėlės užkaitinkite ir...
Migdolų florentinai

Migdolų florentinai 2 asm.

1. Nedideliame puode ištirpykite sviestą, suberkite cukrų ir miltus, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol neliks cukraus grūdelių, masė taps vientisa. 2. Nuolat maišydama po šaukštą supilkite grietinėlę, suberkite migdolų drožles ir...
Aguonų pyragas

Aguonų pyragas 6 asm.

1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį. Nusunkite ir nuvarvinkite, sutrinkite virtuvės kombainu. Atskirkite kiaušinių trynius, įmaišykite į aguonas kartu su cukrumi ir cinamonu. Iki standžių putų suplakite baltymus, įmaiš...
Žymės: pyragas, desertas
Makaronai su lašišomis

Makaronai su lašišomis 2 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės. Padėkite šiltai. 2. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į garų puodą, apie 8 minutes patroškinkite – bus lengviau nuimti nuo kaulų ir nulupti odelę....
Kavos skonio sausainiai

Kavos skonio sausainiai 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite kremą, nes jį reikės palaikyti šaltai. Nedideliame puode užkaitinkite grietinėlę, tik neleiskite užvirti. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite tarkuotą šokoladą, palikite pastovėti. Kai šokoladas ištirps, suplakite kremą š...
Naminiai vaniliniai ledai

Naminiai vaniliniai ledai 5 asm.

1. Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilkite į puodą ir užvirkite. Kol verda, atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Naudosime tik trynius, tuo tarpu iš baltymų galima iškepti morengiukus. 2. Trynius išplakite, plakdami supilkite pieną. Visą masę...
Lašišų kepsnys su baravykais

Lašišų kepsnys su baravykais 2 asm.

1. Paruoškite marinatą: sutarkuokite imbierą, sumaišykite su austrių padažu, garstyčiomis, aliejumi, pagardinkite cukrumi ir citrinų sultimis. 2. Lašišų kepsnelius nuplaukite, nusausinkite, pamerkite į marinatą ir palikite kelioms valandoms, kad...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius