Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Grietinėlė“ 37 puslapis

Sumuštiniai su kriaušėmis

Sumuštiniai su kriaušėmis 4 asm.

1. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir dar kartą skilteles perpjaukite pusiau. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite kriaušes, jas apšlakstykite citrinų sultimis, sukrėskite medų, supilkite vyną, suberkite...
Lašišų krepšeliai su varške

Lašišų krepšeliai su varške 5 asm.

1. Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą...
Bulvių ir lašišos apkepas

Bulvių ir lašišos apkepas 4 asm.

1. Bulves nulupkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Jei naudosite šviežius špinatus, juos gerai nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite iš pradžių verdančiu, paskui šaltu vandeniu. Palikite šie tiek nusivarvėti ir dar kartą...
Brokolinių kopūstų sriuba

Brokolinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens ir pavirkite apie 20 min. Baigdama virti šiek tiek pasūdykite. Išgriebkite vištieną, sultinio neišpilkite. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną, trumpai...
Purus varškės apkepas

Purus varškės apkepas 6 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su cukrumi. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. 2. Manų kruopas užpilkite grietinėle ir bent pusvalandžiui palikite, kad šiek tiek išbrinktų. 3....
Lašiša su padažu

Lašiša su padažu 4 asm.

1. Paprikas nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklas ir sudėkite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, odelėmis į viršų. Kepkite, kol odelės pajuos. Išėmusios sudėkite į dubenį ir uždengtas palaikykite apie 10 minučių. Tada...
Sriuba su vyšniomis

Sriuba su vyšniomis 4 asm.

1. Dvi juodos duonos riekeles sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir kelias minutes pavirkite, kol duona suminkštės, tada ją išgriebkite, pertrinkite per sietelį ir sudėkite atgal į puodą su verdančiu vandeniu. 2. Suberkite nuplautus džiovintus...
Burokėliai su kriaušėmis ir garstyčių užpilu

Burokėliai su kriaušėmis ir garstyčių užpilu 4 asm.

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės. 2. Iškeptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalė...
Pikantiška apkepėlė

Pikantiška apkepėlė 4 asm.

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Šoninę – juostelėmis. 3. Kiaušinius ir grietinėlę elektriniu...
Lęšių sriuba

Lęšių sriuba 4 asm.

1. Lęšius perliekite vandeniu. Nulupkite česnako skilteles, svogūną ir imbierų šaknį stambiai supjaustykite. Aitriąją papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite. 2. Į sultinį sumeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlį, pipirą, kardamoną,...
Grikiai su baravykais

Grikiai su baravykais 2 asm.

1. Grikius išvirkite vištienos sultinyje ir palikite, kad išbrinktų. 2. Baravykus atšildykite ir susmulkinkite. 3. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste. 4. Į svogūnų masę sudėkite baravykus,...
Avižiniai paplotėliai su bananais ir šokoladiniu padažu

Avižiniai paplotėliai su bananais ir šokoladiniu padažu 6 asm.

1. Puode išlydykite sviestą, jame ištirpinkite 6 šaukštus cukraus. Įmaišykite sirupą. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite avižinius dribsnius ir dar kartą gerai išmaišykite. 2. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu dėkite tešlos kauburė...
Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis

Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis 3 asm.

1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstykite ir tieskite į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadykite šakute, uždenkite kepimo popieriumi, priberkite žirnių arba pupelių ir 225ºC karštumo orkaitėje kepkite 15 min. 2. Žiedinius kopūstus ir brokolius...
Daržovių košė

Daržovių košė 5 asm.

1. Kruopščiai nuplautas (skusti nereikia!) bulves sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės. Išvirusias nusunkite ir palikite praaušti. 2. Kopūstus supjaustykite juostelėmis. Į puodą įpilkite vandens (maždaug...
Tropinių vaisių sluoksniuotis

Tropinių vaisių sluoksniuotis 4 asm.

1. Nutarkuokite citrinų ir apelsinų žieveles, o iš pačių vaisių išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vynu.  2. Biskvito gabaliukus išdėliokite į taures ir apšlakstykite sulčių bei vyno mišiniu. 3. Mangą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą...
Žalioji bulvių košė

Žalioji bulvių košė 2 asm.

1. Storasieniame puode išlydykite sviestą ir pakepinkite griežinėliais supjaustytus porus. Sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, supilkite sultinį ir uždengę virkite 10 min. 2. Suberkite žirnelius ir virkite dar 10 min. 3. Suminkštė...
Keptos kriaušės

Keptos kriaušės 2 asm.

1. Kriaušes perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir dar šiek tiek minkštimo. Paruoštas kriaušių puseles iškart apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių, kad nepatamsėtų. 2. Maskarponę sutrinkite šakute, supilkite sutirštintą pieną, išsukite...
Kopūstų apkepas

Kopūstų apkepas 2 asm.

1. Penkis kopūstų lapus kruopščiai nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug 3 min. pavirkite. Apvirusius išgriebkite ir nuvarvinkite. 2. Ugniai atsparų indą patepkite riebalais ir išklokite apvirtais kopūstų lapais. Likusį kopū...
Žymės: apkepas, kopūstai
Juodojo šokolado putėsiai su brendyje mirkytomis slyvomis ir morengu

Juodojo šokolado putėsiai su brendyje mirkytomis slyvomis ir morengu 1 asm.

1. Kiaušinio trynį su cukrumi išplakite iki baltumo. Supilkite grietinėlę ir plakite, kol matysis vagelė. Svarbiausia – neperplakti, kad nevirstų sviestu. Jei grietinėlė nesiplaka, įlašinkite citrinos sulčių 2. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelė...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius