1. Baltymus išplakite, po truputį suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kai putos sutirštės, suberkite su likusiu cukrumi sumaišytus miltus.
2. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą torto formą, padarykite gana gilią įdubą ir iškepkite. 130°C...
1. Pieną užvirinkite, pagardinkite vanilės esencija, supilkite grietinėlę, suberkite ryžius, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 20 min.
2. Suberkite cukrų, cinamoną ir virkite dar 20 min. Į karštą pudingą suberkite citrinų žieveles ir rieš...
Kruopas labai kruopščiai nuplaukite. 500 ml sultinio užvirinkite, suberkite kruopas ir virkite 20 min. Paskui išjunkite ugnį, bet dangčio neatidenkite – tegul kruopos brinksta toliau. Svogūnus smulkiai sukapokite, brokolius ir žiedinius kopūstus iš...
Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite (patogu tai daryti elektriniu maišikliu). Trupinius kartu su cukrumi suberkite į dubenį, supilkite išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite. 26 cm skersmens torto formą aukštais nuimamais kraštais...
Skonis: 10/10. Tikras, didelis ir ryškus dešimtukas. Švelnaus skonio, neriebus, tirpstantis burnoje. Na, vienas iš tokių, kuriuos jau po pirmojo gabalėlio imi vadinti tobulais.
1. Sausainius sutrupinkite iki visiškai smulkių trupinukų ir sumaiš...
1. Išvirkite lašišą nedideliame pasūdyto vandens kiekyje, atvėsinkite, pašalinkite odą ir kaulus.
2. Išvirkite, sugrūskite ir atvėsinkite bulves. Pusę kiekio lašišos sumaišykite su bulvių koše, pomidorų ir garstyčių padažu, pasūdykite,...
1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Kuo smulkiau sutrupinkite sausainius, sumaišykite su riebalais ir cukrumi.
2. Sukrėskite sausainių masę į 24 cm skersmens kepimo formą (naudokite formą su išimamu dugnu), tolygiai paskirstykite,...
1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite.
2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais.
3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelė...
I variantas. Ilgavaisis agurkas, indelis rikotos, 25 g tarkuoto parmezano, šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės, keli mėtų lapeliai, kelios šaldytos avietės.
1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele. Pagal skonį pasū...
1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
2. Krabų lazdeles susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite š...
Skardą išklokite kepimo popieriumi, paskleiskite riešutus ir 5 min. paskrudinkite orkaitėje. Ant stalo suberkite miltus, cukrų ir druską, sudėkite kubeliais pjaustytus riebalus. Sukapokite viską peiliu, kad susidarytų biri masė. Sustumkite į krūvą,...
1. Varškę išsukite su cukrumi ir kiaušinių tryniais, įberkite vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę, pabaigoje įmaišykite grietinėlę ir ištirpintą sviestą.
2. Paruoškite vanilinį padažą. Puode sumaišykite kiauš...