Dabar populiaru
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Grietinėlė“ 39 puslapis

Veršienos suktinukai

Veršienos suktinukai 2 asm.

1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis. 2. Mėsą supjaustykite porcijos dydžio gabalėliais, tada kiekvieną jų pamuškite konditeriniu plaktuku. Apibarstykite maltais...
Spagečiai su jautienos kukuliais

Spagečiai su jautienos kukuliais 4 asm.

1. Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir padėkite šiltai. 2. Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Suberkite pusę smulkintų svogūnų, česnakus, aitriąją papriką. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite...
Pievagrybių apkepas

Pievagrybių apkepas 4 asm.

1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite pievagrybius ir griežinėliais pjaustytus porus, maišydama kepkite, kol suminkštės. 2. Suberkite miltus, supilkite likusį aliejų ir maišydama kepkite dar maždaug 5 min. 3....
Pomidorų sriuba su kukulaičiais

Pomidorų sriuba su kukulaičiais 4 asm.

1. Ryžius suberkite į 0,5  litro verdančio sultinio. Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite. 2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus...
Pikantiškas paštetas su figom

Pikantiškas paštetas su figom 6 asm.

1. Vištieną nuplaukite, įdėkite į puodą su šaltu vandeniu, įmeskite kelis juoduosius pipirus, lauro lapelį, įberkite šaukštelį druskos, užvirkite ir palikite ant silpnos ugnies apie 20 min. 2. Į puodą sumeskite smulkintą saliero gumbą ir dar 15...
Pica su voveraitėmis

Pica su voveraitėmis 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: mieles sumaišykite su žiupsneliu cukraus, užpilkite puse puodelio šilto vandens ir palikite pastovėti. 2. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska, tada supilkite mielių mišinį, likusius miltus, vandenį ir aliejų...
Vištiena su makaronais

Vištiena su makaronais 3 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nuvarvinkite.  2. Krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žiupsneliu cukraus,...
Pyragas su maskarpone

Pyragas su maskarpone 8 asm.

1. Sausainius sutrupinkite, gerai ištrinkite su skrudintais migdolais, sviestu ir cukrumi. Masę klokite į torto formą, spausdamos rankomis išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. 2. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje,...
Trinta sriuba

Trinta sriuba 4 asm.

1. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, apkepinkite svieste ir suverskite į puodą su sultiniu. 3. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatais ir virkite ant...
Vamzdeliai su špinatais

Vamzdeliai su špinatais 5 asm.

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, jokiu būdu nepervirkite. 2. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste. 3. Kiaušinius išplakite. 4. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, suplėšykite ir, kol...
Duonos pudingas

Duonos pudingas 5 asm.

1. Razinas nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu, palikite išbrinkti. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite. 2. Elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius su cukrumi, plakite visu greičiu maždaug 5 min., kol masė taps tiršta. Įmaišykite tirpintą...
Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba 5 asm.

1. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau, išgramdykite sėklas, supjaustykite skiltelėmis ir iškepkite orkaitėje. 2. Svogūnus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. 3. Sultinį užvirkite, sukrėskite keptus moliūgus, svogūnų troškinį...
Grybai su šonine

Grybai su šonine 4 asm.

Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Džiovintus baravykus pamerkite nedideliame kiekyje šilto vandens, apie valandą pamirkykite ir susmulkinkite. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Šoninę supjaustykite juostelėmis. Šaukšte...
Brusketa su paukštienos kepenėlių putėsiais

Brusketa su paukštienos kepenėlių putėsiais 4 asm.

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, sudėkite į plokščią indą, užpilkite madera, apibarstykite kapotais čiobreliais, suberkite apelsinų žieveles, supilkite sultis, viską gerai išmaišykite ir bent 2 val. marinuokite. 2. Tada...
Lašišų putėsiai su avokadų tyre

Lašišų putėsiai su avokadų tyre 6 asm.

Išbrinkinkite ir nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną. Lašišą susmulkinkite, užpilkite liesa grietinėle, pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir šiek tiek atvėsinkite. Į lašišų masę įmaišykite majonezą, krapus,...
Šokoladiniai putėsiai

Šokoladiniai putėsiai 5 asm.

1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų indą ir ištirpinkite virš garų kartu su sviestu. 2. Kiaušinius gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, kad neliktų bakterijų, tada baltymus atskirkite nuo trynių. Atskirame...
Maskarponės putėsiai su braškėmis

Maskarponės putėsiai su braškėmis 6 asm.

Braškes atšildykite, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu su ruduoju cukrumi, citrinos sultimis ir nutakuota citrinos žievele, tada pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir iš...
Sriuba su lašišomis

Sriuba su lašišomis 4 asm.

1. Krevetes su lukštais sumeskite į kepimo skardą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min., kol smarkiai pakvips. 2. Svogūną susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose sviesto. Kai šis dailiai apskrus, sumeskite tarkuotas bulves ir kepkite iki jos...
Lietinių kąsneliai su lašišomis

Lietinių kąsneliai su lašišomis 5 asm.

1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min. 2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų...
Trinta pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba 5 asm.

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje, tada perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odeles. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką