Šį pasakišką desertą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė konditeris Ali Gadživejas.
Šį nekasdienį, šventei tinkantį patiekalą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė šefas Gian Luca Demarco.
Elegantiškas ir lengvas, puikaus skonio ir nuostabiai atrodantis – šis nesaldus pyragas tinka ir paprastos dienos vakarienei, ir vakarėliui ar iškylai.
Receptas išties nesudėtingas, tad patikrinkite, ar turite reikiamų produktų, ir kepkite nė nedvejodami.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Varškės (arba sūrio, angl. cheesecake) tortai visais laikais buvo ir bus švenčių klasika, tobulieji kepiniai, kurie visiems visada pavyksta, juos mėgsta maži ir dideli. Kepant varškės pyragus kaskart galima išgauti vis kitokius skonius, jei pabodęs klasikinis variantas. Skaniausias šis kepinys rytojaus dieną, kai visi skoniai susimaišo, o pastovėjęs šaldytuve jis įgauna pjaustymui tinkamą konsistenciją.
Apie rizotą greičiausiai esate ne tik girdėję, bet ir jo valgę, gal net paruošto savoje virtuvėje. O ką, jei tradiciškai naudojamus krakmolingus ryžius pakeistume grikiais? Patikėkite, patiekalas bus puikus, ypač, jei skaninsite jį miško grybais – tinka ir švieži, ir šaldyti, – o pavadinti jį teisingiausia bus „grizotu“!
Miško žvėrys: Daržovės kepiniuose – jokia naujiena, morkų pyragas daugeliui tapo labai įprastu skanėstu. Šis receptas pakylėja morkų pyragą į naują lygį – valgytojai sutartinai tvirtina, kad tai vienas skaniausių jų valgytų tortų. Tortas labai paprastas, gana greitai paruošiamas ir jį galima valgyti jau po valandos. Jei reikia, jis gali stovėti ir tris dienas, bet paprastai tiek „neišgyvena“.
Kad iš cukinijų galima kepti ne tik blynus ar rimtus apkepus, žino daugelis, tačiau ši daržovė taip pat ir puikus saldžiųjų kepinių ingredientas. Siūlome itin nesudėtingo pyrago receptą, o didysis ir skanusis triukas – pagardinti jį lengvu plaktos grietinėlės kremu. Tikrai nepasigailėsite!
Miško žvėrys: Jei jūs, kaip ir aš, sunkiai besulaukiate Kūčių, kad galėtumėte šaukštas po šaukšto kabinti aguonų pieną, šie ledai – jums.
Miško žvėrys: Prieš gerus 10 metų mama su kolegėmis kelissyk per savaitę apsilankydavo kepyklėlėj, kur pirkdavo „Jonį“ – morenginį vyniotinį su mandarinais. Paragavusi išsyk supratau, kodėl jis toks populiarus, tad privalėjau atkartoti namuose.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Vasariškoms progoms (kurių jūs turite arba turėsite, arba susikursite patys!) tikrai prireiks patikimų desertų. Patikimais vadinu tokius, kuriuos nesunku pagaminti, kurie gražūs, skanūs ir aromatingi, nesunkūs (kalorijų prasme), gali ištverti kurį laiką ne šaldytuve, kuriuos galima pasigaminti iš anksto ir, reikalui esant, saugu transportuoti.
Putėsiams, beje, galite naudoti bet kokias mėgstamas šviežias (arba šaldytas) uogas – braškes, mėlynes, serbentus. O jei tortą ne šaldytuve teks laikyti ilgėliau (arba oro temperatūra aukštesnė), patarčiau į putėsių masę įdėti šiek tiek daugiau želatinos!
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Turtingo skonio, sodrus, su šiek tiek rūgštelės įdare. Šis pyragas tiesiog tobulas vėsesniems vakarams. Beje, kepinys labai lengvai keičiamas, mat įdarui galite naudoti tokias uogas ir/ar vaisius, kokius tik norite. Tiesa, siūlyčiau maišyti rūgštesnius ir saldesnius, tarkime, persikus ir vyšnias ar slyvas. Ir nors pyragas ne iš lengvųjų, net nedidelis gabalėlis tikrai patenkins saldumo poreikį.
Šis padažas itin tinka keptai žuvai paskaninti.
Šią pasaką bent kartą per vasarą, vis dar siaučiant šviežių braškių karštinei, būtina susikurt. Lengvas puikaus skonio desertas nereikalauja jokio brandinimo šaldytuve – sukonstruojate visas sudėtines dalis ir iškart mėgaujatės!
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai itin greitai ir paprastai pagaminamas patiekalas, tinkantis užkandžiui arba lengvai vakarienei.
Miško žvėrys: Štai vienas mano mėgstamų receptų susikaupusių maisto likučių sunaudojimui. Atrodo prašmatniai, lengvai paruošiama, skanu.
Sudedate viską, ką turite, į keraminius indelius (maistas jau keptas, tai nebereikia papildomai jo ruošti), užpilate padažu arba sultiniu, užklojate tešlos kepure ir dedate ant stalo karališką patiekalą. Kukliai šypsotės priimdami komplimentus ir niekam nepasakojate, kaip išties viskas paprasta.
Pateikiu bazinį receptą, kurį būtinai keiskite pagal savo pomėgius ir šaldytuvo turinį.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė tinklaraščio „Balajų šeimos istorijos“ autoriai.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šeimos verslas „Vasaris“ iš Panevėžio.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė sostinėje veikianti desertų studija „Tie kepėjai“.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Japonai dėl „matcha“ arbatos tiesiog pametę galvas! Ja gardinami padažai žuvies patiekalams, o desertų lentynos tiesiog lūžta nuo žalsvos spalvos gardėsių. „Matcha“ patiks subtilumą mėgstantiems žmonėms, o jei dar nesate jos ragavę – siūlau išbandyti šį paprastai paruošiamą, itin gaivų klasikinį pienišką desertą!